На море в Гърция 2022 - III

• 57 537
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Ново включване:) Палеокастрица е друго нещо. Това вече е моят Корфу:) Донякъде съжалявам, че изгубихме два дни в югозападната част. Трябваше да започнем от тук. Прекрасно е!

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 23:50 от BettyBoop

# 211
Онлайн резервирайте от сайта им, ферито е малко и свършват. Вземат се и се плащат на място, но резервацията в този сезон е задължителна.

Резервирала съм:) благодаря ви:)

# 212
  • В сърцето на трима мъже...
Ново включване:) Палеокастрица е друго нещо. Това вече е моят Корфу:)

И на мен много ми хареса!  
Така и не посетихме всичко “задължително”, та бих се върнала с удоволствие.

# 213
Онлайн резервирайте от сайта им, ферито е малко и свършват. Вземат се и се плащат на място, но резервацията в този сезон е задължителна.

Конкретно за West ferry, може и трабва да се направи предварителна резервация, както Параход е посъветвала. Билетите се вземат на място от будка на околовръсното на Нидри (долу на пристанището, нямат офис). Имайте предвид, че има още една компания, оперираща линията - Ioanian lines, мисля се казваше. За тях обаче, няма предварителна резервация и билети се продават на място на пристанището. Цените им бяха идентично с тези на West ferry.

# 214
За мен Корфу е Лиападес и палеокастрица - чудесно е. Бети, посетихте ли Грота?

# 215
За мен Корфу е Лиападес и палеокастрица - чудесно е. Бети, посетихте ли Грота?
Мисля утре да приключим в бар Грота след Сидари. Днес направихме грешката да се замъкнем до Agios Georgios. Отново прехвален плаж, спокойно можехме да го пропуснем:) Неделята, като последен ден, ще си я оставим изцяло за Керкира.

# 216
  • Варна
Благодаря за сайта – за съжаление, май това с колата до Родос е фейк. Влязох в самия сайт на обявената компания (Tilos Travel) и там е посочено, че не превозват коли. В турския сайт пък уж е показана иконката за автомобил, но аз поне не намерих поле, в което да посоча, че сме с кола.
Иначе, и ние се чудихме дали да не минем през Турция, ако има как.

Има две корабчета до Родос - едното е само за пасажери , а второто  е фери и качва и коли.
И да само през Турция. Иначе през Гърция за мен е кошмар - има фери от Пирея , но погледнете на картата -  безумно много време и пари = 550 км. докато иначе острова се вижда от Мармарис - 50 км. са

# 217
Момичета помощ,споделете опит и съвет....забравих документите на кучетата,мини и средна порода,не лаят,не шават,много кротки,но все пак живи кучовци.
Много далеч сме от вкъщи,а след няколко дни пътуваме за Гърция.
Какво да очаквам на границата,случвало ли ви се е?
Какво да правя ☹

# 218
А нормално ли е Westferry все още да нямат разписание за след 18 юли? Ние мислим да пътуваме на 20 юли Лефкада - Кефалония и взех да се напрягам, че още нямаме резервация. Може ли нещо по-конкретно като ориентир за будката, откъдето се купуват билети на околовръстното на Нидри - някакъв ориентир от типа на бензиностанция, магазин наблизо или каквото се сетите? А корабите на другата компания по-големи ли са, щом не е необходима предварителна резервация?

# 219
Малко съжалявам, че не си взех отпуска от Сряда например, тъй като в момента има 2.5 км. колона на Кулата и от 15 минути не сме минали и метър. Close

# 220
В 8ч. започва смяната на митничарите, която трае около час, след това ще се раздвижат нещата, но пак ще имате поне още час чакане. Заредете се с търпение и приятна почивка.

# 221
  • Варна
Малко съжалявам, че не си взех отпуска от Сряда например, тъй като в момента има 2.5 км. колона на Кулата и от 15 минути не сме минали и метър. Close

Трябва съвсем нищо да не си прочел/чул/видял за да се озовеш на коя да е южна граница лятото в събота особено предиобед.  Sad

# 222
Е, явно и 2,5 километровата опашка не е чула. Случва се човек да не си направи правилно сметката. Кога шансовете да няма опашка са по-големи? Планирам тръгване в неделя точно заради това. Връщането за съжаление ще е в неделя вечерта, там може да хванем опашки.

# 223
  • Пловдив
Момичета помощ,споделете опит и съвет....забравих документите на кучетата,мини и средна порода,не лаят,не шават,много кротки,но все пак живи кучовци.
Много далеч сме от вкъщи,а след няколко дни пътуваме за Гърция.
Какво да очаквам на границата,случвало ли ви се е?
Какво да правя ☹
Щом е след няколко дни - няма ли кой да ви ги пусне с куриер? До мястото, където сте или до близък град?

# 224
  • Там където
Леле, и ние тръгваме другата събота. Tази година нямахме възможност да тръгнем през седмицата. През Гоце Делчев/ Илинден някой минавал ли е ? Как е там, трупа ли се опашка?

Общи условия

Активация на акаунт