На море в Гърция 2022 - III

• 57 376
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, другата събота пътуваме за Лефкада. Понеже ще сме там само 4 нощувки, като ще спим във Василики, си мисля да се настаним надвечер, а преди това да направим плаж в по-северната част на острова, за да не губим време другите дни да се връщаме натам. Моля за препоръка за подходящ плаж, който хем да е красив, хем да не е дълбок, защото сме с малко дете, а и с мъжа ми не сме добри плувци, и хем да е сравнително лесно достъпен. Гледах Катизма, Мегали Петра, Пефкулия и Авали, но все чета, че много бързо стават дълбоки. Знам, че като цяло от западната страна са такива плажовете, но все пак, ако можете да ми препоръчате на север нещо по-оптимално според нашите критерии, ще съм ви благодарна 😊

# 481

Това е снимка от Мегали Петра. До камъка в средата на снимката вече е до раменете на възрастен. Според мен има плитка част за дете.
На Пефкулия става по-бързо дълбоко, а на Порто Кацики - почти веднага след брега, а и краката потъват в дребните камъчета и вълните са големи.
На Катизма и Авали не съм ходила.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 09:54 от djovana2

# 482
Остров Самос вчера, Питагорио
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 12:49 от Розова маслинка

# 483
  • София
Момичета, другата събота пътуваме за Лефкада. Понеже ще сме там само 4 нощувки, като ще спим във Василики, си мисля да се настаним надвечер, а преди това да направим плаж в по-северната част на острова, за да не губим време другите дни да се връщаме натам. Моля за препоръка за подходящ плаж, който хем да е красив, хем да не е дълбок, защото сме с малко дете, а и с мъжа ми не сме добри плувци, и хем да е сравнително лесно достъпен. Гледах Катизма, Мегали Петра, Пефкулия и Авали, но все чета, че много бързо стават дълбоки. Знам, че като цяло от западната страна са такива плажовете, но все пак, ако можете да ми препоръчате на север нещо по-оптимално според нашите критерии, ще съм ви благодарна 😊
Миналата година бяхме за половин ден на Лефкада, плажувахме няколко часа съвсем в началото на острова от лявата му страна. Сега видях, че се казвал Агиос Йоанис - имаше много семейства с малки деца. Няма чадъри и шезлонги.

# 484
Момичета какво може да се разгледа в Неа Перамос има ли нещо което да ми препоръчате?

# 485
Миналата година бяхме за половин ден на Лефкада, плажувахме няколко часа съвсем в началото на острова от лявата му страна. Сега видях, че се казвал Агиос Йоанис - имаше много семейства с малки деца. Няма чадъри и шезлонги.
А има ли го гръцко синия цвят? Все пак заради него отиваме 😁

# 486
  • София
Върховно синьо. 😃 Заради цвета боднахме чадъра там.

# 487
Розова маслинка, прекрасни снимки!
Може ли малко повече информация как организирахте пътуването до Самос? Ферибот, цени, всичко за което се сетите Simple Smile

Остров Самос вчера, Питагорио

# 488
Момичета какво може да се разгледа в Неа Перамос има ли нещо което да ми препоръчате?

Кавала Simple Smile

# 489

Кавала Simple Smile
Благодаря Simple Smile а има ли обиколка с корабче или нещо такова?

# 490
Divi_86, красивите плажове на Лефкада са дълбоки, без изключение. Не си спомням някъде да е било по-плитко на цялото западнато крайбрежие. Ако има големи вълни, излизането от морето е трудно (личен опит). На мен Мегали Петра ми хареса повече, но Катизма и Пефкулия са по-лесно достъпни.

# 491
Има една крепост, нищо особено, на края на Неа Перамос, посока плажа Амолофи. За обиколи с корабче/лодка не съм чувала и виждала, но има пристанище и предполагам, че може и да се договорите с някой местен.

# 492
Има една крепост, нищо особено, на края на Неа Перамос, посока плажа Амолофи. За обиколи с корабче/лодка не съм чувала и виждала, но има пристанище и предполагам, че може и да се договорите с някой местен.
Благодаря много Simple Smile

# 493
По-добре е при цитиране снимките да се слагат в скрит текст или да се изтриват изобщо.
Едни и същи кадри, колкото и да са хубави, на една страница идват малко можко, а се наблюдава често напоследък в темата. Голямо скролване пада така.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 11:44 от Mur

# 494
Divi_86, красивите плажове на Лефкада са дълбоки, без изключение. Не си спомням някъде да е било по-плитко на цялото западнато крайбрежие. Ако има големи вълни, излизането от морето е трудно (личен опит). На мен Мегали Петра ми хареса повече, но Катизма и Пефкулия са по-лесно достъпни.
А често ли има големи вълни? Като казваш дълбоки, много дълбоки ли? Изивинявай, ако досаждам, но се чудя как да го измисля. Егремни и Порто Кацики мислим да ги посетим, защото са емблематични, та ще преглътнем, ако един ден не можем да се къпем (много), но за другите дни ми се иска да намерим оптимални варианти между красота и удобство (ако е възможно).

Общи условия

Активация на акаунт