На море в Гърция 2022 - III

• 57 372
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Има ли между Орфинио и Амолофитата хубави таверни със собствен плаж? Моля ви препоръчайте!
Благодаря!

# 526
  • София
Аз лично често варя кафе в джезве в Гърция и съм го правила с чешмяна вода, не ни е ставало нищо на стомаха,  но се е случвало да стане солено. Затова предпочитам да е с бутилирана вода. Лошото е, че за пиене гръцките минерални води са малко блудкави, нашите са по-добри на вкус. Но за 10 години им посвикнахме Simple Smile

# 527
Направих резервация за ферибот на West ferry, обаче от бързане номера на автомобила съм написала на кирилица и в потвърждението, което получих от тях излизат само цифрите,  а на местото на буквите има "??" знаци. Проблем ли ще е това?

# 528
  • София
Аз не вярвам да е проблем. Понякога на билетите пишат само цифрите. Но можеш да им напишеш мейл, за да не се притесняваш.

# 529
  • София
Мерси, Миленка. Ще им пиша като наближи пътуването ни, че има повече от месец до тогава.

# 530
  • Sofia
Току-що ми изникна един въпрос - правите ли си здравни застраховки за Гърция?

Задължително. Просто така ни е по-спокойно, в случай че нещо стане инцидентно. В SDI ги сключваме.

# 531
Привет, почиващи хора! Някой може ли да сподели как е положението на Маказа? Има ли много чакане? По кое време да тръгнем за да избегнем струпване.

# 532
Привет, почиващи хора! Някой може ли да сподели как е положението на Маказа? Има ли много чакане? По кое време да тръгнем за да избегнем струпване.
Да и мен ме интересува, но в посока България - Гърция. Пътуваме от Бургас и се чудим през Маказа или Златоград да минем?
Благодаря!

# 533
Има фейс група маказа.
Там се ориентирайте, пишат постоянно.

Златоград е в пъти по-бърз, но завои и деца е кофти комбинация. Поне при нас Simple Smile

# 534
  • Варна
Да и мен ме интересува, но в посока България - Гърция. Пътуваме от Бургас и се чудим през Маказа или Златоград да минем?

Задължително като тарапана Златоград  - буквално или сте сами или 2 - 3 коли. Причината са многото завои , за сравнение все едно минавате прохода Шипка и другата е пълното отсъствие на румънци , които си заплюха Маказа за основна точка на минаване.  И все пак избягвайте уйкендите.

# 535
миленка_д, за втори път пишеш, че Иос е с много денивилация. Странно, но аз изобщо не го усетих така. Да, до Манганари си има едно изкачване и спускане(всеки ден го минавахме по два пъти), но май на Крит съм имала далеч по-неприятни изживявания с моята фобия от високо. И по пътя през планината до Аполонас на Наксос.

# 536
  • Варна
Има ли между Орфинио и Амолофитата хубави таверни със собствен плаж?

как между - там са лозя и никакъв достъп до брега който пък е само камъни.То не случайно и таверни и биичбарове са по хубави , леснодостъпни места и плажове , няма как да са по чукари и пущинаци.

# 537
  • София
Fancy, не мога да го обясня, така го почувствах - рязко изкачване, слизане и въртене, много гледки отвисоко от пътя. Може и да съм се заблудила. На Крит съм била в западната част, пътувахме и до южния бряг, но не го усетих така. Всъщност на Иос не беше страшно, а бавно, това исках да кажа.
Сега гледам картата и размишлявам. Ние хванахме автобуса от Хора, той обаче стигна до края на Милопотас, за да вземе пътници, там обърна и се върна почти до Хора, там зави надясно и тръгна към Манганари. Общо този маршрут е 28 км. Сигурно затова ми се е сторило така. А google maps  дава маршрута да се продължи след Милопотас,  там обаче беше черен път, не знам как е, но разстоянието до Манганари става 19 км.

Последна редакция: нд, 10 юли 2022, 10:44 от миленка_д

# 538
миленка_д, за втори път пишеш, че Иос е с много денивилация. Странно, но аз изобщо не го усетих така. Да, до Манганари си има едно изкачване и спускане(всеки ден го минавахме по два пъти), но май на Крит съм имала далеч по-неприятни изживявания с моята фобия от високо. И по пътя през планината до Аполонас на Наксос.
Ох, като стана дума за неприятни изживявания умрях от ужас, докато стигнем до Шейтан Лиманя в Крит. Стръмен път, с много резки завои и липса  на мантинела. Срам не срам направо се разревах, докато вземем участъка навръщане с пандата под наем, която едвам набра скорост нагоре😂 Иначе плажът и гледката са супер.

# 539
  • София
Пътят до и нагоре от Шейтан Лимани и на мен ми се е запечатал сред неприятните преживявания.
Като сложим и слизането по козята пътека от паркинга до морето..... направо си се чудя на акъла.
Капан за туристи - това е за мен Шейтан Лимани, ама нямаше кой да ми го каже по този начин в прав текст.

Общи условия

Активация на акаунт