На море в Гърция 2022 - III

• 57 367
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Мъфин,
нещо по темата "На море в Гърция" имаш ли кажеш?
Вече казах. Коментирането на цените е съвсем по темата. Ще добавя и две прекрасни места, които са доста близо до България. Сани и https://www.booking.com/hotel/gr/danai-beach-resort-villas.bg.ht … dZ&#hotelTmpl
За таа пара има много по-примамливи дестинации от близката гърция
Хубавите неща са скъпи. Това с пълна сила важи и за Гърция. Там най-хубавите хотели хич не са евтини. Да, много са хубави, но гърците си знаят цената.

# 586
Това съвсем не е така. Спала съм за 40-50 еврака в такива бутикови места, със сменяне на кърпи всеки ден, че големите безлични хотели за парвенюта могат да имат да вземат.

Но напоследък във всяка тема има по един, дето се прави на интересен. Не, не сте интересни. Хубаво е поне да опитате да сте полезни - това е, което правим в тази тема.

# 587
Все се чудя, когато споделяте снимки на разни диви плажове - как плажувате на такива места, в които няма душове със сладка вода, за да се изплакнете от солта? Страшно са ми солени на мен гръцките морета и бих се чувствала ужасно некомфортно, ако трябва да стоя със солта по кожата цял ден. Като отида на плаж, първо се оглеждам къде са душовете и след всяко влизане в морето се изплаквам.

# 588
Ние в крайна сметка запазихме ендо хотелче в Аспровалта. Село не село, капарирали сме Laughing Надявам се, че поне август няма да е тотална лудница.
Имате ли някакви препоръки за места за хапване или посощение в района, особено на пешеходно разстояние Stuck Out Tongue

Еднодневна разходка до Солун дали си заслужава? Опитвам се да навия мъжа ми да мръднем до там, предвид че не е далече.

# 589
Солун винаги си заслужава, но през август често е непоносимо горещо, добре е да се избягват обедните часове на открито. Можете да се отбиете на отиване или на връщане, ако мъжът не иска да се разкарва специално (макар че пътят е под час). Паркирането е платено и трафикът - доста тежък, подгответе се за това.

# 590
  • софия
Навсякъде бутиковите хотели са скъпи. Не само в Гърция. Но в Гърция има и малки хотели, в които отсядаш при чудесни условия, сърдечно отношение на нормални цени и безупречна чистота. Не разбирам гледната точка.

Слава богу, че сме различни. Изобщо не ми пречи солта и дори когато има душ се къпя когато се приберем след плаж. Но аз почти не излизам от водата. Без течаща вода не мога единствено, за да си измия ръцете.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 14:25 от zvаnchе

# 591
  • София
Agios Georgios Pagi, първи ден в Корфу. Цяла сутрин нямахме ток 🤪

Уж бях гледала на Гугъл мап снимки, определено не очаквах толкова камъчета на плажа 😔
Водата, както бяхте предупредили, е хладничка.

Хм. Аз съм резервирала апартамент на този плаж, в най-южната част. По снимките наистина не се виждат камъни. Sad
Малки каменни плочи във водата се виждат на места, но не са много.
В коя част на плажа е направена тази снимка?

# 592
Човекът рекламира Данай, защото не могат да си запълнят местата Grinning

Наистина, тази година да видиш хотел в Гърция със свободни за цяла седмица стаи в началото на август, явно бизнесът сериозно не върви.

# 593
Май ще купувам обувки за плажа и морето, кожата на ходилата ме боли 😂
Със сигурсност са голямо удобство. Задължителни са за мен за плажове с камък, а и за  Канал Д’Амур ще Ви трябват, за да ходите по-спокойно по скалите.
Хм. Аз съм резервирала апартамент на този плаж, в най-южната част. По снимките наистина не се виждат камъни. Sad
Малки каменни плочи във водата се виждат на места, но не са много.
В коя част на плажа е направена тази снимка?
Плажът е в северозапдната част на острова. В южната има също Agios Georgios, но в близост за Issos beach, Lakkiess Beach и т.н. Те са с пясък.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 14:32 от BettyBoop

# 594
  • Sofia
Все се чудя, когато споделяте снимки на разни диви плажове - как плажувате на такива места, в които няма душове със сладка вода, за да се изплакнете от солта? Страшно са ми солени на мен гръцките морета и бих се чувствала ужасно некомфортно, ако трябва да стоя със солта по кожата цял ден. Като отида на плаж, първо се оглеждам къде са душовете и след всяко влизане в морето се изплаквам.

Амиии... Честно, досега не ми беше хрумвало това с ду̀ша. Simple Smile Виждала съм такива на родното Черноморие, но никога не съм ги ползвала. В Гърция не ми е правило впечатление (може и да има по урегулираните плажове).
Сол не усещам по кожата си. Обикновено отиваме на плаж сутринта и се прибираме привечер, като през деня съм се мазала поне 3-4 пъти със слънцезащита. Никакви дерматологични оплаквания нямам в това отношение.

# 595
GG_BG,
когато за пръв път се къпах в Средиземно море през 2003 г., умрях от сол. Бях на плаж с душове и търчах час по час на тях. По-късно това се промени, въпрос на навик. Единствено е дразнещо за очите, хубаво е да има винаги шише за изплакване, ако влезе солена вода в тях. Всъщност може би в 80% от случаите посещаваме плажове с душ в Гърция, но само дъщеря ми го ползва, аз си се къпя чак в хотела. Даже като си тръгваме, често оставям солта по кожата чак до София.
Плувам понякога и в Черно море и се шегувам, че ми е "блудкаво", недостатъчно солено.

# 596
  • София
На плажовете търсим единствено да има тоалетна.

# 597
На плажовете търсим единствено да има тоалетна.
А, в този контекст да кажа за една от най-популярните туристически дестинации в Гърция и във форума - плажа Балос на Крит. Там тоалетната е химическа и не е за хора. Следващата най-близка е на дълъг преход и няколко км по черен път с кола от нея. Та, да го имате предвид. Този проблем е решен за пристигащите с корабче, които постоянно могат да ползват тоалетна и чешма на борда. (Ние атакувахме Балос по този начин, всъщност не беше това основната причина.)
И много други от най-хубавите плажове в Гърция нямат, макар да е възможно в същото време да имат чадъри и шезлонги. Праса на Кимолос ми идва наум.

# 598
  • София
Видяхме я, точно до кантината е.
Моята дъщеря първото нещо, което търси на плаж е тоалетна. Въпреки, че е малка на 6 почти, не иска да кляка в храсти нито на друго място.

# 599
  • София
BettyBoop, знам, че има 2 плажа Агиос Георгиос, и знам къде се намират. Simple Smile
Въпросът ми е в коя част на Агиос Георгиос Пагон е направена конкретната снимка с камъчетата на плажа.

Общи условия

Активация на акаунт