На море в Гърция 2022 - III

• 57 352
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Фериботните билети действително свършват! За пръв път в живота си виждам такова чудо. 15-20 дни преди датите да няма места я за коли, я за каюти. Само за пасажери се намират.
Буквайте навреме за по-далечните дестинации, където няма начесто кораби всеки ден.

# 571
  • София
Параход, преди няколко дни четох, че на Пирея нямало и пътнически билети за заминаващите фериботи за островите, което май е прецедент. Сигурно не за всички, но за по-желаните дестинации. За съжаление не си спомням точно къде беше тази новина.

# 572
Параход, преди няколко дни четох, че на Пирея нямало и пътнически билети за заминаващите фериботи за островите, което май е прецедент.
Случвало се е за отделни курсове да свършват в предишни години, основно покрай гръцките празници. Но аз говоря за две-три седмици по-рано, а не за ласт минит преди отпътуване. Пътува народът, не се спира!
А чета в статистиката, че гръцкият туризъм бил достигнал едва 90% от капацитета на 2019-а - последната предковидна година. Не ми се мисли за 100 и нагоре.

# 573
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Уплашихте ме с тия фериботи. Има ли значение през кой сайт от първа страница ще резервирам?

# 574
Уплашихте ме с тия фериботи. Има ли значение през кой сайт от първа страница ще резервирам?
Всички са надеждни, но аз от създаването на апп-а Ferryhopper (мисля, че пролетта на 2017 беше) вече резервирам само с него, защото си правя една резервация и едно плащане за цялото пътуване, дори да е с различни компании. Така ми е най-удобно. Ако е само за отиване и връщане с една и съща линия, може от сайта на компанията превозвач.

Има и малки фериботни оператори с по 1-2 кораба, като често коментирания тук West Ferry между Лефкада и Кефалония, за които резервацията се извършва само през тях и не се изисква предварително плащане.

И пак да кажа, сега сме висок сезон, вероятно след Голяма Богородица (15 август), когато туризмът в Гърция достига пика си, няма да е така. Тоест става дума за един месец между 20 юли и 20 август, грубо казано.

# 575
  • Bristol
Agios Georgios Pagi, първи ден в Корфу. Цяла сутрин нямахме ток 🤪

Уж бях гледала на Гугъл мап снимки, определено не очаквах толкова камъчета на плажа 😔
Водата, както бяхте предупредили, е хладничка.

# 576
Agios Georgios Pagi, първи ден в Корфу. Цяла сутрин нямахме ток 🤪

Уж бях гледала на Гугъл мап снимки, определено не очаквах толкова камъчета на плажа 😔
Водата, както бяхте предупредили, е хладничка.
Да, плажът е пясъчен, но реално цялата ивица покрай водата и вътре в морето е камък. Този плаж беше едно от разочарованията ми в Корфу. Бистра вода, плаж нищо особено.

# 577
Каламари тиганита са с гарнитура пържени картофи, както ги обичам и порцията е за двама. Тиквичките-за двама, гръцката салата- за двама. И узото.....както си му е реда. А сметката.....почти като в студентски стол. Stuck Out Tongue

Скрит текст:

Хапване за двама, за 75 лева не е баш като в студентски стол. Не е супер скъпо, но си е цифра.
Със студентският стол може малко да съм "попресолил манджата", но погледнахте ли какво включва сметката? А количествата? За сравнение Ви предлагам менюто на един български ресторант, рекламиращ се като "гръцки:
https://ribarnikabg.com/menu-ribarnika/
Понеже съм го посещавал и Ви уверявам, че снимките са точни /за разлика от грамажите/. Цените на салати и храна са същите, но размерите-не. Узото дори е доста по-скъпо.
И това е ресторант във вътрешността на страната, а не ми се мисли какво е по бетономорие.
Аз в Гърция не смятам в левове, а и на жената съм забранил. Сметката е 37 евро, а снощната беше дори 32. Като за почивка на море съм доволен. Да не отварям дума как ни посрещнаха и обслужваха в таверната, че ще стане много дълго.
Това, че не обръщаш евровите цени в лева не знам как да го коментирам. Цените независимо дали са в евро, левове, японски йени или в каквото там се сетиш лесно се приравняват и тогава ясно се вижда какво получаваш за едно и също нещо. В Гърция цените са по-високи отколкото в България. Прекарал съм немалко време в тази страна и съм хапвал във всякакъв клас ресторанти и в различни селца, градове и курорти. Когато се коментират цени в някое незнайно гръцко село е добре да се сравняват с подобно такова в България.

# 578
Мъфин,
нещо по темата "На море в Гърция" имаш ли кажеш?

# 579
Мъфин,
Вече казах. Коментирането на цените е съвсем по темата. Ще добавя и две прекрасни места, които са доста близо до България. Сани и https://www.booking.com/hotel/gr/danai-beach-resort-villas.bg.ht … dZ&#hotelTmpl

# 580
Кой е най- близкият до БГ плаж, който е хубав, пясъчен плитко море, подходящо за деца? И да не се стига до него инфарктно/ с оглед на последните коментари/. Не познавам Гърция.
Но да четете, надявам се няма проблем. Може като начало да започнете с първа страница на темата, за улеснение има и търсачка.

# 581
  • софия
Ние също не обръщаме евро в лв. Не виждам смисъл. Снощи ядохме нелошо, но за нашите разбирания посредствено в Монемвасия. За Бг съотношението качество/цена вероятно би било приемливо, за Гърция - има милиони по-нефенси места с божествена, проста храна, на по-ниска цена. Като го сметна в лв, какво?
Разликата с България, е че тук, където и да седнеш - скъпо, евтино, популярно, местно, навсякъде гарантирано е поне прясно, а на повечето места и (непретенциозно) вкусно.
Никъде няма калмари с пържени картофи 😂

# 582
Параход, като видях написаното за фериботите се сетих, че и ние за малко нямаше да стигнем до Тинос, но помислих, че е било случайност.

Досега никога не сме запазвали билети за Цикладите, винаги купувахме от пристанището в последния момент, за да сме сигурни, че ще стигнем навреме. Този път пристигнахме в Рафина много по-рано от планираното, но се оказа, че от 4 ферибота за деня, само на един беше останало място за кола и то ограничени бройки Thinking После докато се качвахме, ми направи впечатление, че почти всички бяха с електронни билети и само си показваха телефоните, а екипажът им ги сканираше.

На връщане към сушата обаче фериботът беше почти празен и реших, че сме хванали някакъв необичаен ден на отиване. Но и за пътници да свършат местата от Пирея... явно с отпадането на тестовете хората масово са тръгнали да почиват.

# 583
  • Bristol
Да, плажът е пясъчен, но реално цялата ивица покрай водата и вътре в морето е камък. Този плаж беше едно от разочарованията ми в Корфу. Бистра вода, плаж нищо особено.
Май ще купувам обувки за плажа и морето, кожата на ходилата ме боли 😂
Проблем ни е електричеството, защото и WiFi изчезва. Най-накрая събрах семейството на почивка, а синът има интервю за работа на Teams утре. Сега тества мобилния Интернет и зарежда лаптопа, да не стане издънка пак и да не може да проведе интервюто заради лош Интернет или защото батерията е свършила 🤪

# 584
Мъфин,
Вече казах. Коментирането на цените е съвсем по темата. Ще добавя и две прекрасни места, които са доста близо до България. Сани и https://www.booking.com/hotel/gr/danai-beach-resort-villas.bg.ht … dZ&#hotelTmpl
За таа пара има много по-примамливи дестинации от близката гърция

Общи условия

Активация на акаунт