На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 616
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • Mostly in my mind
достоверно е. и на бтв сайта го пише.
запис на 15 стр. нещо ви изпуснах последно време, но не сме и ходили. другата седмица се гласим към четвъртък. дано не е лудница на границата,

# 226
  • София
Кратък отчет от вчера, ако може да е от полза..
Стигнахме КА към 9ч. Няколко коли от БГ страна, 15тина минути. Преди турска, 3-4 гишета по 5-6 коли. Естествено, нашата колона най-бавна, не знам какво го правеха един, но убихме поне 30мин.
Връщане - към 18,15ч бързо минахме към БГ пункт, където беше страшнооо. Всичко пълно. Предимно гастербайтери, явно се връщат вече. Минахме за час и 20тина мин.
Взехме доста лекарства. За тези, които не ходят често като мен (самостоятелно за 2ри път, като миналия беше преди пандемията) потвърждавам,че в линка за проверка, цените отговарят точно. Също така, че има и такива, които си струват толкова, колкото тук. Както беше коментирано по-напред, явно това, което внасят и те.
От хранителните продукти, ние пазарувахме по-нискобюджетни, от Sok за проба и от BIM, които харесваме.
Маслото в БИМ 1кг сиво/синьо Pervin e 105 лири. Ползвам го, че свеки ходи и доставя. Мисля, че има какво да се желае, но при разлика от около 1,70лв за 250гр, сравнено с немското на акция от Била/ Кауфланд, мога да го преглътна.
Сирене купуваме тип Дунавия на BIM . Много се харчи в нас.Там 1 кг кутия DOST e 59.50. Сега мернах, че в брошурата на Кауфланд кутия 200гр Дунавия е 3,49лв (17,45кг).
За справка - на борсите в първи магазин беше 20 лири отгоре.
Кашкавал тост на BIM 1кг 89лв.
Споделям като цени, тъй като нямат сайт в нета и нямаше къде да ги проеря предварително.
Исках децата да видят Селимие джамия, но има ремонт и вътре. Отворена е малка част, която става за молитва, но не и да придобиеш представа за величието и пространството на този храм.

# 227
Правилно ли разбирам че тази хладилна чанта се взем с точки за тази сума и ако е така как се набавят точки

# 228
Не виждам цялата страница. Но чантите не са безплатни. При закупуването трупате точки в Картата - но това е ако е регистрирана с турски номер.

# 229
Благодаря ви !
Днес на Лесово на отиване към 10 сутринта минахме за 15 мин , сега на връщане хванахме смяната на турците и долу горе за 40 мин минахме двете граници . Общо взето добре си беше , минавахме с паспорти

# 230
Къде е по-изгодно да се продаде злато или да се замени за ново бижу - в България или Турция?

# 231
Здравейте! Понеже ще пътуваме за първи път и не знаем какво и до какво количество може да се взема. Може ли да ми кажете къде мога да прочета. Особено ме вълнуват растения и животни.

# 232
  • Mostly in my mind
Растенията са забранени.

# 233
  • Ропотамо
Растенията са забранени.
Купихме си маслина,аз сега разбирам за забраната. Но никой нищо не каза.

# 234
  • Бургас / UK
И аз си купих  борчета и цветя от Одрин. Борчетата бяха в багажника и доста се виждаха , но минахме без проблем.

# 235
Къде е по-изгодно да се продаде злато или да се замени за ново бижу - в България или Турция?
Малко е извън темата но преди 2 месеца бяхме в Скопие. Цените на бижутата бяха близо 2 пъти по-евтини, отколкото  в България. Продавача каза, че преди години от нашата страна  туристите са идвали основно за бижута,но после са се преориентирали към Турция.

# 236
Някой може ли да препоръча нещо от аптеките за Косопад? Благодаря!

# 237
  • Mostly in my mind
Ревокс са хвалили в темата. Продават го в Градис.

# 238
Този Ревокс ли?

# 239
Здравейте, за пръв път пиша в темата. Огледах първия пост и въпреки наличното инфо за аптеки и начин на търсене по съставка искам да попитам дали знаете/имате координати на някоя аптека в близките до границата селища с която мога да си пиша на мейл на английски или български?
Трябва да уточня едно лекарство дали изобщо се продава в Турция или има заместител.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт