На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 209
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, вече двама човека ми казват, че има разлика в цените /дори в МОЛ-а/ в зависимост от това дали се плаща кеш или с карта. С карта била обявена по-висока цена. Обясняват го с криене на даданъци. Някой има ли опит?
И на мен така ми бяха казали, но последния път като ходих и посочих по-ниската цана на продавачката, като я попитах "Карта?", а отговорът беше: " Карта, кеш- това". Платих в брой и ме таксуваха на ниската цена. След това в друг магазин платих с карта -отново на ниската цена. После с гугъл преводач разбрах, че по-ниската цена е за плащане в момента, а по-високата- на вноски, т.е разсрочено плащане.

# 61
По-ниската цена е за плащане в момента, накуп сумата. И аз се чудех.
При нас нямаме такива неща и ни звучи странно.
Втората цена е на изплащане.

# 62
Ако искат да крият данъци няма да има ПОС терминали навсякъде и по малките магазинчета, и на борси и по центъра. Някой беше казал, че и на пазарите приемат на определени сергии с карта.

# 63
Момичета, вече двама човека ми казват, че има разлика в цените /дори в МОЛ-а/ в зависимост от това дали се плаща кеш или с карта. С карта била обявена по-висока цена. Обясняват го с криене на даданъци. Някой има ли опит?
И на мен така ми бяха казали, но последния път като ходих и посочих по-ниската цана на продавачката, като я попитах "Карта?", а отговорът беше: " Карта, кеш- това". Платих в брой и ме таксуваха на ниската цена. След това в друг магазин платих с карта -отново на ниската цена. После с гугъл преводач разбрах, че по-ниската цена е за плащане в момента, а по-високата- на вноски, т.е разсрочено плащане.

Да, има 2 цени, но не на всички стоки- видях в Магазина на обувки- ъгловият в Мола на 2я етаж- само на някой обувки имаше 2 цени, и в други магазини е така, отскоро е. На по-високата цена пише нещо от сорта на " Таксим..", " таксимаси" ( по спомен говоря) запомних го от такса. Питах за разликата в цените и продавачките ми обясниха. Отваряйте си очите с една дума Simple Smile

# 64
Изобщо не е от скоро това с двете цени. От години ходим в Турция. В магазини като Уайкики например, винаги го е имало.
Плаща се по-ниската цена. Другата цена е за турски граждани, които могат да пазаруват на изплащане дори дрехи 🤣 Няма нищо общо с плащането в брой или с карта.
За нас важи по-ниската цена.

# 65
  • Пловдив
Това с двете цени за "накуп" и "на кредит" и аз съм виждала преди и в Уайкики, и в Поло и т.н.
В случая твърдят, че става въпрос точно за плащане с кеш или с карта /особено по малките магазини/. Затова питах за скорошни впечатления Blush

# 66
И на мен така ми обясниха служителките. На 2 места питах, така ми преведоха.

# 67
Сигурно продавачките не са можели по друг начин да обяснят плащането в брой и затова са казали "карта" вместо "кеш", примерно.
Като знам колко хора говорят английски там...

# 68
  • Пловдив
Разлики в цената с карта и кеш има в по-малките магзинчета по главната. Това е така, защото плащат такси на банките(както и тук в бг) и ти правят отстъпка,когато платиш в брой,защото не дават нищо на банката.
При големите магазини няма мърдане, плащаш си цената на етикета, по описания по-горе начин - по-ниската цена, по високата е за изплащане.

# 69
Здравейте,
Нахлувам с един бърз въпрос-има ли магазини в Одрин,където могат да се намерят еднакви официални рокли за майка и дъщеря?

# 70
Здравейте,
Нахлувам с един бърз въпрос-има ли магазини в Одрин,където могат да се намерят еднакви официални рокли за майка и дъщеря?
Зависи за каква възраст. Ако е за дете малко трудно. Иначе в групата за Одрин на Денислав Алексиев рекламират един магазин на центъра за официални рокли, където може да питате и да Ви ушият.
https://youtu.be/P8-gDF9alyo

# 71
Здравейте,
В Одрин не съм виждала, но ако искате ми пишете на лични и ще Ви кажа няколко странички, от които аз съм поръчвала и са страхотни.

# 72
Много благодаря на zlatunka80 и hris.g за поясненията.
Само не разбрах,ако ни свършат парите в стикера как ще разберем и какво правим?
До Белек колко горе-долу трябва да заредим? Blush
Благодаря!
Когато влеза в Турция, спирам на Ptt, казвам какъв ще е маршрута ми. Момчето на гишето вижда колко налични имам в стикера, изчислява, колко ще струват таксите по маршрута ми и доплащам колкото е необходимо. Винаги плащам толкова, че да имам остатъчна сума, за всеки случай.

# 73
Чела съм тук, в темата, че ако си бил на пазар в Одрин, не можеш да минеш през Пазаркуле, гърците връщали. Ако е само за разходка, не знам, сигурно може и да мине номерът. Особено за прах за пране много се заяждали. Това по инфо тук, от темата. Лично не сме опитвали. Иначе, би бил добър вариант по време на летните пътувания, но уви. Явно на гърците не им се работи.

Привет! За информация на всички пътуващи от Турция за Гърция - на ГКПП Пазаркуле се минава с кола, но не и ако в нея пътуват домашни любимци (ние бяхме с куче). Турските служители ни пуснаха, но не и гърците. Мотивът им беше, че на пункта нямало ветеринарен лекар, който да разчете паспорта и да прегледа кучето на място, че е ок. Казаха, че можем да минем през Ипсала (пункт Турция-Гърция) или обратно през България - Капитан Андреево и след това Свиленград към Гърция, както и направихме. Много беше тъпо, но бяха непреклонни и обикаляхме.

# 74
Просто така са решили. Ако не е било кучето ще се заядат с нещо друго

Общи условия

Активация на акаунт