На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 463
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Извинявам се Не бях видяла снимката, аз просто гледам през телефон 😊

# 151
  • Бургас
viki_1974 ,
Скрит текст:
аз сама си я предписах по-скоро, а АГ-то я препоръча след това. Далеч съм от климакса още, макар че "затихващите функции" започват, както той се изрази:) Тогава му казах, че пия по три, неговата доза беше по 1.
Ноктите си дойдоха като страничен ефект.

# 152
  • София
Момичета имам нужда от помощ.
Трябва да купя превръзки за декубитални рани. Може ли да ми помогнете с търсенето пък по- натам ще видя как да купим.

# 153
Що за довод е това? Повечето хора тук най-вероятно също "гледат през телефон"...

# 154
  • Пловдив
Момичета имам нужда от помощ.
Трябва да купя превръзки за декубитални рани. Може ли да ми помогнете с търсенето пък по- натам ще видя как да купим.

От тези съм виждала опаковка,но не знам дали това търсите.:
    БАКТИГРАС превръзка за рани (BACTIGRAS)
    Hartmann HydroClean

# 155
Що за довод е това? Повечето хора тук най-вероятно също "гледат през телефон"...
най-нормален довод - заради размера на телефона вероятно съм го пропуснала и не съм го видяла, понякога също така някои публикации не ми се показват, какъв довод трябва да е?!Обикновено гледам на компютър и виждам всичко. И освен всичко останало се извиних, че не съм видяла!

# 156
  • Варна
Здравейте!

Минавам да ви нагледам, че нещо се позагубих. Wink

Онзи ден ми споделиха, че в Айдън порцията тава джиер била още по-скромна, на всичкото отгоре домати, лук и пр. безплатни разядки липсвали, а цената вече била 70 лири. Някой може ли да потвърди или отхвърли (поне част от) тази информация?
Стори ми се странно, най-вече липсата на разядки. Цената не е много по-различна в лева, а порциите намаляват прогресивно от години...
Скрит текст:
Хората, които ходят в Одрин от десетина години поне, ще ме разберат. Чиниите бяха други, пълнежът - да не говорим. Въпросът е, че сега и малките не пълнят. Скоро очаквам тава джиер в чинийки от сервиз за кафе.
Но разядките са емблема на Айдън и премахването им говори много зле за случващото се, ако информацията е вярна. Не толкова от финансова гледна точка... За мен това говори за отношение, най-вече. Да вдигнат цената още малко, но да се запази отличителното за този бранд.

И за да не съм само по мрънкането, да кажа, че последния път взех ето такъв зехтин и съм доволна:
Скрит текст:

# 157
Някой скоро, ако е пътувал през Малко Търново да каже сега стават ли големи опашки и там.

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 14:21 от danj

# 158
В Айдън бях на 22 юни, всичко си имаше, цената не помня на дроба, но беше 65 или 70 лири.

# 159
  • Стара Загора
Някой скоро, ако е пътувал през Малко Търново да каже сега стават ли големи опашки и там.
Не.

Здравейте!

Минавам да ви нагледам, че нещо се позагубих. Wink

Онзи ден ми споделиха, че в Айдън порцията тава джиер била още по-скромна, на всичкото отгоре домати, лук и пр. безплатни разядки липсвали, а цената вече била 70 лири. Някой може ли да потвърди или отхвърли (поне част от) тази информация?

При последното ми ходене в Одрин (седмицата преди байряма) в Айдън си имаше всичко като разядки. Цената обаче беше 75 лири. Това в Айдън в Марги.

Между другото разядките не са запазена марка за Айдън. В Осман също дават разядки. И в друг ресторант са ни сервирали, ама не му запомних името.

# 160
  • Варна
При последното ми ходене в Одрин (седмицата преди байряма) в Айдън си имаше всичко като разядки. Цената обаче беше 75 лири. Това в Айдън в Марги.

Между другото разядките не са запазена марка за Айдън. В Осман също дават разядки. И в друг ресторант са ни сервирали, ама не му запомних името.

Благодаря за споделеното!
Ходили са последния уикенд моите познати. Имам доза недоверие към информацията от този източник, но все пак исках да получа такава и от тук. Дано някой ходил тези дни да сподели същото. 70 или 75 не е проблем, това може да е и дребна грешка в числото, но наличието или липсата на разядки не е такава.

Доколкото аз знам, конкретно този начин на предлагане на разядки е стартиран от Айдън. Кой и доколко го копира, не коментирам. Сядали сме на много места, не само в Одрин. Почти навсякъде се предлага някаква разядка и хляб. Но такава като при тях с домати, лук и два вида чушки извън обичайната пикантна мляна разядка, които да се допълват, когато свършат, не сме получили другаде.

# 161
Но такава като при тях с домати, лук и два вида чушки извън обичайната пикантна мляна разядка, които да се допълват, когато свършат, не сме получили другаде.

В „Мис Дюнер“ преди няколко месеца сервираха телешка супа с: голяма пърленка, голяма салата от рукола, няколко вида разядки и няколко вида люти чушки. Всичко това – включено в цената на една супа. Определено се впечатлих.
Не знам сега как е обаче.

# 162
  • Варна
Както казах, всяко заведение в Турция има някакъв табийет на поднасяне на различните елементи от менюто си. В споменатия пример при Мис Дьонер описаните са допълнения към всички супи.
Скрит текст:
Друга е добавката към различните дюнерови порции, както и към лахмаджуна или пидетата.
Скрит текст:
Скрит текст:
Няколкото вида люти чушки са онези любими на мнозина дребни средно или повече люти чушлета, които можеш да намериш и в най-непретенциозното заведение за дюнери и които ние вече години си поддържаме като наличност и у дома. Мляната разядка също е традиционна, макар да има известни разлики във вкуса, според съдържанието.
При Айдън пък, каквото и да поръчаш като основно, сервираха споменатата разядка и изброените зеленчуци не като добавка към конкретно ястие, а като обща такава на масата. При тях едните чушки са сухи пържени, а другите са като минали пресни през маслена баня, а доматите и лукът са нарязани на едро, като лукът често е просто на четвъртини и не е поръсен със сумак. В този смисъл тези добавки са запазена марка, а и никъде другаде не са ми слагали отново и отново домати или лук, просто защото е намалял/свършил. И с надежда, че ще ни е отново така приятно да ходим, както преди... моята любима одринска храна (не ме убивайте, не обичам дроб, а това се прави само в Айдън)...
Скрит текст:

Когато за първи път попаднах на това в менюто им и си го поръчах, чинията беше като тази на снимката, а краищата ѝ трудно се виждаха от купчината месо. Сега (последно края на март) чиниите вече са като тези със зеленчуците отстрани, а целият им бордюр е видим... Но пак го хапвам с удоволствие.
Всъщност, темата не беше какви са разядките и къде какво предлагат, а дали наистина в Айдън вече ги няма. Според разказа на моята позната (преразказан от ММ), са им сложили май само от мляната, а ако искали зеленчуци, трябвало да си поръчат салата. Това ми стана интересно доколко е вярно.

# 163
  • Русе
И аз през телефон гледам, ама... видях и двете и публикации.

# 164
Хайде стига сте се драчили за глупости! Толкова ли ви е скучен живота?!

Общи условия

Активация на акаунт