На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 681
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • Димитровград
Музеят се намира в Одринската крепост, която сме превзели в 1913г. Да,  военни го поддържат, паркирате и си оставяте паспортите или личните карти на военните докато разглеждате.
https://www.google.bg/maps/@41.6751498,26.5763117,178m/data=!3m1!1e3?hl=bg

Парка с динозаврите сме коментирали назад в темите:
https://www.google.bg/maps/place/Hasan+Ali+Y%C3%BCcel+Children&# … d26.6005259?hl=bg

# 421
Препоръчвам музея. Много е интересно, има восъчни фигури и озвучаване. Същевременно е зелено и приятно. Постоянно се разказва какво се случва, но за съжаление на турски и много ме беше яд, че не разбирам. Има голям паметник на Шукри Паша. Много ни хареса.
Ще е много хубаво в началото на темата да се включат и тези неща с координати.

# 422
  • Пловдив
Тонка,препоръчвам ресторант Айчичек. Намира се на булеварда,съвсем близо до Ераста. Той е по-висок клас и храната е страхотна. Само да знаете,че всичко включват в сметката,дори слагат и сервиз. Не са безумни цените,но да обърна внимание,за да не останете изненадани.

Хапвахме и в типични местни ресторантчета в близост до Центъра,но лично аз няма да повторя.

# 423
Здравейте! Попаднах на информация, че в Турция е забранено влизането на автомобили, по-стари от 20 години и с газова уредба. Това вярно ли е?

# 424
Здравейте! Попаднах на информация, че в Турция е забранено влизането на автомобили, по-стари от 20 години и с газова уредба. Това вярно ли е?

В Facebook пише, че забраната е за автобуси над 20 год. Нашата кола е над 20 и минахме без проблем.

# 425
  • София

И малко тъп въпрос, но какво да се прави - в джамията, онази голямата, жени допускат ли се?
Носи си кърпа за главата. Иначе ще ти дадат някоя за обща употреба. За голи рамене или крака също дават от тях. Simple Smile Може да си носиш и пликче за обувките, които трябва да събуеш. По принцип има поставки за обувки, но повечето туристи ги носят със себе си.

И да потърсиш лалето на една от колоните в средата до шадраванчето.
Скрит текст:

Влизали сме с кола над 20 години без проблем. За газовите уредби не знам.

# 426
Нашата кола е с газова уредба и не сме имали проблеми.
В Ераста спряхме на външния паркинг, защото приятелите, с които бяхме, казаха, че на подземния паркинг проверявали и не допускали паркиране. Не сме пробвали.

# 427
  • Пловдив
Вчера ходих до Одрин през Лесово. На отиване двете граници за 10 минути. На връщане - 5 часа и половина. Пълно е с гастарбайтери.

# 428
  • София
Благодаря на всички с препоръките пж моите въпроси. Hug

Сега обаче се стресирах от писанията за чакане с часове по границата. Аз до Гърция се изнервих от един час чакане... В Турция ходим на море, но през юни, и изобщо не висим, винаги минаваме за макс 15 мин. Не знам какво ще си причиним сега. Тръгваме на 4 септември. Дано дотогава им минат отпуските на гастербайтерите.

# 429
  • у нас
Вчера ходих до Одрин през Лесово. На отиване двете граници за 10 минути. На връщане - 5 часа и половина. Пълно е с гастарбайтери.
ЗлаВещица, към колко бяхте на границата на връщане?

# 430
  • Най-красивата страна
Моля за малко помощ.Някой знае ли колко време важат картите на Мигрос?
Вече имам три.Ползвала съм последно през април.
И има ли възможност да си купя турски ваучер,за да ползвам турски телефонен номер ?

# 431
Как е положението на Малко Търново? Много ли се чака? И кога бихте ми препоръчали септември да отида, че съм с две малки деца и именно чакането по границата ми е проблем.

# 432
  • Бургас
Моля за малко помощ.Някой знае ли колко време важат картите на Мигрос?
Вече имам три.Ползвала съм последно през април.
И има ли възможност да си купя турски ваучер,за да ползвам турски телефонен номер ?

Колко важат - Божа работа. Имала съм карта, която си важеше и след 6 м. И такава, която на втория вече не беше активна.
На касата проверяват картите, ако не важат, купуваш нова, струва 2 лири - 20 стотинки. Изобщо не бих си причинила главоболие да се занимавам с турски ваучери.

tara - гледай да е след първата половина на септември, и в работен ден.

# 433
  • у нас
Кисели или стерилизирани краставички Taт, които се доближават по вкус като нашите, да ми предложите? Последният път купих уж хубави, а се оказаха с чесън и не се харесаха.

# 434
Моля за мнение за супермаркет KooperatiF. Гледам в каталога доста по-добри цени от останалите вериги.  Дали е нужна някаква карта за пазаруване?
Утре сме в Одрин и ще пиша отзиви за тази верига
Вчера бяхме в Одрин и посетихме въпросната верига. Повечето от набелязаните продукти не бяха налични. Не е нужна карта за отстъпка.
На отиване през Лесово минахме за 40 мин. На връщане пак от там- 5 часа!!!

Общи условия

Активация на акаунт