На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 41

• 89 636
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Междувременно Алан сюитс са си вдигнали нощувките в стандартните стаи на 65 евро... Реновираните все още са на 70.
Скрит текст:
Което напълно обезсмисля наемането на амортизираните стандартни.
Полудяха тотално!
Ама не е луд, който яде баницата.

# 451
И да ви се оплача, на последното гише служителят ми каза, че имам нарушение "трафик" и ме глоби 666 ТЛ. Идея си нямам кога и какво съм направила.

Ако съдя по числото, нещо не ти е харесал метлата ми се струва... Може би не е била достатъчно черна.  Simple Smile

# 452
  • София
Пфу, а как ще е според вас положението, ако отидем на 23-ти септември? Не ми се искаше да е точно петък и събота, че да е фрашкано с народ заради пазарите, но дотогава прословутите гастербайтери би трябвало да са се разкарали, как мислите?

# 453
  • Бургас
Тонка, прекръсти се, тръгни рано сутринта когато сте решили и се моли всичко да е наред. Много почивни дни са около 22-ри, пак ще има народ.

# 454
  • София
Тинтина, не ми е за отиването, а за връщането. Ето, кой каза, че са чакали 5 часа навръщане към България...
Ако, недай си боже, чакаме с часове, мъжът ми ще ми покаже червен картон, едва го навих да отидем. Joy

# 455
  • Варна
Пфу, а как ще е според вас положението, ако отидем на 23-ти септември? Не ми се искаше да е точно петък и събота, че да е фрашкано с народ заради пазарите, но дотогава прословутите гастербайтери би трябвало да са се разкарали, как мислите?
Тогава много хора ще си направят дълъг уикенд и ще се струпат по границите още на 22-ри сутринта. На 23-ти и 24-ти пък ще има народ заради пазарите.
Както казах и по-рано, всичко е въпрос на късмет. Ако отидете много рано на границата, може и да не е отчайващо зле.
Връщането... според мен не в неделя, 25.09. или поне не следобед в неделя. Предполагам, ще е ад от прибиращи се от почивки и пазари.
Гастарбайтерите дотогава ще са се изнесли, но нашите ще правят калабалък.
Скрит текст:
Нашето най-дълго чакане на вход към Турция е точно в началото на такъв дълъг уикенд за 22.09. Беше от 19.09. (събота) до 22.09. (вторник) и с един ден отпуск се метнахме за три нощувки. В събота чакахме 5 часа и 25 минути да влезем. Връщането вече не го помня колко беше, но явно не е било чак такъв кошмар. Всичко това беше след падането на задължителните тестове, още преди появата на ваксините. Но пък сега паднаха паспортите, а и други ограничения няма...
Според мен, ако сте решили, тръгвате. Настройвате се за чакане, пък ако минете без, добре дошло. Аз отдавна вече не се ядосвам за такива неща. Особено когато се отива с нощувка, не е чак толкова голяма драма.

# 456
  • София
Здравейте,
Утре рано сутринта потегляме за уикенд в Истанбул. Не много планирано, отвори ни се възможност без деца и ще вървим.
Чудех се дали да включа и Одрин в неделята - интересува ме разходка по центъра и късен обяд, без борси и магазини, колкото да отидем на ГКПП в по-хладно време, а не на обяд.
Работят ли заведенията изобщо в неделя следобяд? Това ми е първото притеснение, и второто е да не заварим града "опоскан" и да няма смисъл от ходенето. Към Айдън съм се насочила, от прочетеното в темата, ако има още по-добро място, приемам препоръки.

# 457
Тинтина, не ми е за отиването, а за връщането. Ето, кой каза, че са чакали 5 часа навръщане към България...
Ако, недай си боже, чакаме с часове, мъжът ми ще ми покаже червен картон, едва го навих да отидем. Joy

Милион пъти сме пътували до Одрин, имало е всякакви изненади, но като това вчера.....най големият кошмар, на моменти си мислех, че участваме в скрита камера! По принцип, отседнахме в Лозенград, заради пазара в сряда, т.е. спахме вторник вечер, за да сме рано сутрин сряда на пазар. Направихме го, заради наши приятели, които не бяха ходили....На отиване ( бахме на границата в 8.05, минахме в 9.30) т.е. сравнително бързо. Пазар в сряда, магазинпета в центъра и някъде към 16.00 бяхме на Дерекой! Наближавайки, колона от коли, може би към 2 км ( не мога да преценя, но ми се видя ужасно) Седим  и чакаме, иникой нямаше никаква информация, какво се случва.Към 20.00, т.е. след 4 часа чакане, и след множество опити някой д се свърже с бякакв телефон за кризисни ситуации, минаха турски полицаи и обявиха, пе е прекъснат кабел и кпп няма да работи вечерта, докога и те не знаеха! Запопнахаме да търсим вариант да излезем от ситуацията....да спим в колите, които вече бяха образували километри опашка, да се върнем Лозенград и да нощуваме, или да тръгваме към Лесово....избрахме последното. Пристигайки, към 22.00, картината беше ужасяваща, колони от коли, основно гастарбайтери. От 22.00 започна инашият най голям кошмар, минахме границата чак 3.30, т.е. 5 1/2 часа!!! Писах дълго, извинете ме, но нямам отговор, защо си го причинихме, всичко това! Никога повече! Разбира се, няма как да предвидиш, няма как да планираш, и в тоя смисъл, ми е странно, когато хора питат, как ше е положението след няколко дена, след седмица....няма как някой да знае!  Чакане на Дерекой 4 часа и още 5 1/2 часа на Лесово, за мен е сериозно изпитание на нерви и психика, и трябва много да се мрази човек, че да си го причини....но, на нас се случи за съжаление!

# 458
  • Бургас
Момичета, търся малко по-различна информация за Турция, а именно за болниците им. Дали има друга тема във форума, в която се коментира лечение в Турция? Всякаква информация ще ми бъде от полза, може и на лични.

# 459
  • София
oldmama, права си - на късмет е и няма как да се предвиди. Тръгваме както съм го запланувала, пък да става каквото ще.

# 460
Момичета, търся малко по-различна информация за Турция, а именно за болниците им. Дали има друга тема във форума, в която се коментира лечение в Турция? Всякаква информация ще ми бъде от полза, може и на лични.

Има тема за ин витро клиниките в Истанбул. В под форум "проблемно забременяване" е Simple Smile Може и други да има, аз тази знам.

# 461
  • Бургас
Благодаря! Трябва ми за операция на дискова херния, но ще потърся из форума.

# 462
  • Пловдив
Вещице, не ти ли дадоха един списък, на който пише нарушението? На МТ дават - къде, кога, дали е камера, или неплатена магистрална такса...

Дадоха ми само фискален бон.

И да ви се оплача, на последното гише служителят ми каза, че имам нарушение "трафик" и ме глоби 666 ТЛ. Идея си нямам кога и какво съм направила.

Ако съдя по числото, нещо не ти е харесал метлата ми се струва... Може би не е била достатъчно черна.  Simple Smile

Баш черен си ми е Пенчо (Пежо 307), ама явно не са го одобрили Grinning И нас доста ни озадачи сумата.

Без да искам се качих на магистралата, попитах да не е някаква тол глоба, но човекът няколко пъти каза "трафик". Както и да е, дадох ги, сега ще мисля и за тола.

# 463
За глобата от 666 лири: мой познат ми разправя, че ходил на почивка в Кушадъса, ползвал магистрали, но нямал стикер. На границата платил, каквото му казали.
Възможно ли е това?

# 464
  • Където морето целува небето...
За глобата от 666 лири: мой познат ми разправя, че ходил на почивка в Кушадъса, ползвал магистрали, но нямал стикер. На границата платил, каквото му казали.
Възможно ли е това?

Ползваме стикер, имаме пари в картата и пак са ни искали пари на границата. Последно на МТ на човека пред нас му искаха около 400 лири без никаква информация за какво, няма документ. стана уж панаир и накрая за да не бави опашката си ги плати. Баща ми от две глоби на МТ - за едната има документ, за другата нищо (и двете около 300 лири уж за камери). Иди ги разбери.

Общи условия

Активация на акаунт