Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 438
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Жената е споделила линк към "модерни" пелени за повиване, ясно е, че преди също са ни повивали с обикновени пелени и са ни стягали краката, за да са прави.
Не се отрича повививането в днешно време, просто се повиват само ръчичките, а краката се оставят свободни.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 17:26 от Pistachio

# 526
Точно ортопедът ни обясни как се повива бебето. Важно е крачетата да са свободни, както е писала и Pistachio. Много бебета, в това число и моето, не могат да заспят и/или се стряскат от собствените си ръчички. За тях повиването е много полезно, но не бих купила специална пелена. Ползвам муселинови и съм много доволна.

# 527
Мда, за същия тип повиващи питах и аз по-рано - свободни крачета и "гушнати" ръчички Simple Smile С велкро са и изглежда повече от удобно. То е ясно, че не всичко е валидно при всички бебета Simple Smile

# 528
Рефлекс на Моро се нарича - стряскането от ръчичките, който иска да прочете в нета за него, аз съм взела такива стрес пелени, не знам колко ще вършат работа, ще разбера скоро Joy
Стария тип повиване със стегнати и изправени крачета, казват че е вреден, трябва крачетата да са като на жабка, а ръчичките прибрани, за да не се плашат бебчовците.

Точно ортопедът ни обясни как се повива бебето. Важно е крачетата да са свободни, както е писала и Pistachio. Много бебета, в това число и моето, не могат да заспят и/или се стряскат от собствените си ръчички. За тях повиването е много полезно, но не бих купила специална пелена. Ползвам муселинови и съм много доволна.

# 529
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми е на 8 м, от модерните неща сме ползвали само люлка-шезлонг и чувалче за спане. Активната гимнастика не я отрази, даже ревеше от нея. При повиване ревеше като заклана и всякак се мъчеше да си измъкне ръцете. Зимата я изкарвах с боди с дълъг ръкав или ромпър, ватирано панталонче, ватиран суитчер и плюшен космонавт. Завита с одеалце и в бебешкия кош си беше супер. Сега за зимата не съм мислила още как ще е. Тя вероятно ще ходи, сигурно ще е с космонавт или костюмче от две части.
Допълвам Не съм ползвала също възглавница за кърмене, приключих с кърменето за 20 дни, не по мое желание. Нито толкова модерното гнездо, дъщеря ми беше спокойна единствено гушната в мен или баща си. Не съм ползвала барбарони, нямам намерение да ползвам проходилки, бънджита, уокъри, колани за прохождане и т.н. Така че няма нищо задължително, всичко зависи от светогледа на родителите. Аз си гледам детето минималистично. До 6-месечна ползваше люлка-шезлонг и се радваше вътре. После я сложих на земята върху килимче-пъзел и сега си играе долу. За мен презадоволяването на децата с разни нужни и ненужни джаджи, които ни рекламират като крайно необходими, е напълно излишно. Но пак казвам - въпрос на светоглед на родителите. Това, което бих купила е образователни играчки, интересен бизиборд, като порасне колело, тротинетка, баланс колело. Всичко друго е за удобство на родителите, не толкова на детето.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 18:07 от blue.angel

# 530
За това е хубаво да се изчака и да се види кое ще е от полза.
Аз не съм ползвала пелена за повиване и не ми се е налагало да ползвам такава. Имал е рефлекс на Моро, но не се будеше от това. Нооо той спеше предимно върху мен, поради други причини. Като новородено не е спал в чувалче, защото все беше оповръщано (имаше рефлукс). В началото не се движеше много по време на сън (и както казах спеше върху мен) От 3м чак започнах да го слагам в чувалче.
Роден е в началото на март, като започнахме да излизаме в края на месежа. Ползвах ватиран ромпър (а не шушлеков космонавт), отдолу облечен с боди с къс ръкав и памучен ромпър. После обличах само яке. Често е бил и завит с одеалце и със сложено покривалото на коша. Ние сме във Варна, където няма много ниски температури, но духа доста.

# 531
  • София
Аз го повивах с обикновена памучна пелена. Само ръцете. Много добре се отразяваше на съня. Шушлякови космонавти смених два през зимата (първият омаля). Цяла зима така изкара. Активната гимнастика при нас беше хит месеци наред. Шезлонг и гнездо така и не купих. В момента е на 10,5 месеца и няма бънджи, проходилка и уокър. Но задължително ще му купя колан за прохождане (за мое удобство).
blue.angel го е казала много хубаво - всичко зависи от светогледа на родителите. За последната близо година се научих, че какво харесва на мен, изобщо не е гаранция,че ще допадне и на детето. Затова се старая вече с по-малко вещи да се обграждаме.
Успех на всички,които сега се сблъскват с необятния свят на бебешки артикули

# 532
Момичета, аз чета темата редовно и се зачудих - кога започнахте да си правите списък и да отхвърляте нещата едно по едно? Аз съм в 14 г.с., от една страна ми се струва рано, от друга.. все от някъде искам да започна. И полът знам - чакаме момченце.

# 533
Като минах на скрининг, ми казаха какъв е пола и на следващия преглед - фетална морфология, потвърдиха.... Тогава купих първите бодита, за да го отпразнувам Hug
 В 5 месец започнах да купувам малко по малко, дребни неща, в 7 месец купихме количка легла и всичко останало.... Но аз съм с близнаци и знаех, че може да тръгнат по рано, или ще съм трудно подвижна в по напреднала бременност.... Сега съм 35+5 гс, просто е немислимо да ходя по магазини, едва се къпя, защото не ми стига въздух и се изморявам от 20 метра ходене.

Момичета, аз чета темата редовно и се зачудих - кога започнахте да си правите списък и да отхвърляте нещата едно по едно? Аз съм в 14 г.с., от една страна ми се струва рано, от друга.. все от някъде искам да започна. И полът знам - чакаме момченце.

# 534
След скрининга купих 2 бодита с идеята просто да купя нещо за бебето. Количката я купихме многоо рано / края на 4, началото на 5м някъде/, защото хванахме промоция. 6м. взехме леглото. Г/д 4-5м си направих  списъци с нещата, които ще са ми нужни и допълвах или махах с времето, отбелязвах и кое ще ми е подарък. Поетапно започнах да купувам и така успях да хвана добри намаления. Simple Smile Иначе ако изчаквах да вляза в 8м. примерно щях да съм притисната от времето и не всички цени щяха да са много разумни.

# 535
  • София
Аз бях набелязала всичко и в началото на 8ми месец (след НГ при мен - чаках и да минат празниците, че не ми се занимаваше по Коледа с покупки), купих всичко наведнъж. Исках като влезна в 9тия куфарът ми да бъде готов за болницата и всичко за бебето да бъде изпрано и подредено. Така като се присетя нещо допълнително, допълвах. На черен петък обаче в края на ноември имаше големи намаления в емаг и не се сдържах да поръчам видеофон за 80лв и част от бебешката козметика и всъщност това ми бяха първите покупки. 🙂 Аз с дрехите не бързах, за да видя как върви и понеже беше с две седмици напред (то и се роди две седмици по-рано), купих повече 56 размер дрехи и няколко 50 за всеки случай, които подарих, защото детето се роди 54см. 🤷♀
Дори и да знаете пола, понякога АГ бъркат и от много сигурно момче, става момиче и обратното, освен ако не сте правили Пренатест.

# 536
  • Германия
Аз изчаках първо да съм сигурна че бременността ще е успешна, така да се каже, и след 20-22г.с. започнах да обикалям бебшките магазини и да разглеждам. Нямам точни спомени вече, но количката я купихме ноември, термина ми беше началото на февруари. Декември купих козметика и памперси, януари купихме и сглобихме мебелите. Дрешки купувах също след октомври по малко.

# 537
Привет, и аз да се запиша*, въпреки че бебока ще се появи януари. Мислех си да чакам с покупките до 7-8 месец, но на последния преглед установиха къса шийка и предполагам до тогава ще ми забранят да се размотавам навън. Така че обикалянето по магазините ще трябва да го свърша малко по-рано. Чета с интерес темата и бавно попълвам списъка за покупки. Количка вече съм харесала и не ме притеснява да поръчам мебели и уреди от интернет, но дрешките например искам да си ги избера на място Blush

*Официално де, защото май без да исках се разписах по-рано, обърках темата с една от другите бебешки Joy

# 538
Аз изчаках първо да съм сигурна че бременността ще е успешна, така да се каже, и след 20-22г.с..........

И аз така. Тогава се падна черен петък и поръчах само количката и леглото. Всичко останало в 7 и 8м.

# 539
Количка и столче за кола купихме в 5м мисля, че хванахме добро намаление. После започнах малко по малко да купувам дрешки, пелени и др. текстилни, стерилизатор. Преди няколко дни поръчахме легло, остана сега всичко друго за леглото да набавим, както и скрин. Започнах днес да пиша списък и както ми беше спокойно, че имаме доста неща, всъщност не са толкова много Grinning за най- накрая ще оставя козметиката и памперсите, както и нощници, сутиени, помпа ако въобще успея да кърмя ще купува ММ докато съм в родилното.

Общи условия

Активация на акаунт