Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 381
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Не може да се отговори еднозначно на този въпрос. Повръщал е и след час. Никой не знае дали бебето ще е с рефлукс или не, за да е необходимо по-внимателно да се следят тези времена. Аз съм го държала прав по 30, 40 минути след хранене. Някои бебенца спят само под наклон. В добрия случай, няколко минути след като се оригне хубаво е достатъчно.

# 631
  • до най-прекрасния мъж
Няма определено време, дъщеря ми е заспивала, случвало се е да спи час и отгоре и да се събуди, повръщайки и с рев. Винаги съм я държала поне 30 мин изправена след хранене. Даже тя така се научи да заспива, като я вдигна да оригне и я гушкам и тя заспиваше. Сега вече отдавна не я приспивам така и не я държа толкова дълго изправена, но първите месеци задължително. Даже докъм 3 навършени месеца спяхме на нощна лампа, за да я наблюдавам. После тя спря да се буди нощем за хранене. Слагах я да спи настрани, но тя към 2ри месец сама се обръщаше по гръб. Сега вече спи както й е удобно, по корем, на една страна, рядко по гръб. Но тя е на 8+ и от поне 2 месеца се върти свободно в леглото както си пожелае. В началото не й давах да се обръща по корем, но тя израстна рефлукса и връща вече рядко и по малко и то предимно докато си играе. До към 6ти месец спеше под наклон, като започна да си върти интензивно в леглото, свалихме матрака.

# 632
Да, моето момче имаше сериозен проблем. Връщаше и час и два след хранене, дори и да е седял изправен и да е оригнат няколко пъти. Имаше и жестоки колики и изразена дисхезия. Дните минаваха в напъни, а те нажежаваха обстановката. Проведохме и лечение, което до някъде успокои нещата.
Та, да.. този въпрос няма верен отговор. До ден днешен го оригвам, дори и през нощта с риск да се събуди.

# 633
  • Германия
Явно наистина е супер индивидуално, защото моите деца никога не са връщали мляко, никога не съм го оригвала, не съм ги държала изправни след ядене, те даже така си заспиваха сучейки.

# 634
Едната ми дъщеря повръщаше много, другата никога не е повръщала, освен понякога някоя струйка мляко. И двете спяха по гръб, малката с леко повдигнат матрак от страна на главата. Дори да тръгне да повръща, бебето отмества глава настрани. Повръщала е многократно в съня си, никога не се е давила.

# 635
Към ползвалите протектори за зърна - от кои сте най-доволни? Medela, Avent, Canpool, Dr.Brown’s, Lansinoh, Tommee Tippee? Главно питам за малки и плоски зърна.

# 636
Към ползвалите протектори за зърна - от кои сте най-доволни? Medela, Avent, Canpool, Dr.Brown’s, Lansinoh, Tommee Tippee? Главно питам за малки и плоски зърна.

Аз съм ползвала на Аvent. Доволна съм, ползвах ги 2 седмици някъде. Нямам наблюдение върху другите марки.

# 637
И аз 10на дена само на Медела, добри са. В Болницата също Медела даваха.

За повръщането и моето бебе не е повръщало и не съм оригвала. Само един единствен път бликна като фонтан, не знам защо.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 07:05 от snowwhite12

# 638
Аз също съм с Авент вече 6м ппчти, това имаше в болницата Simple Smile . Като имай предвид, че на повечето жени се оформя площ за сукане и зърната бързо стават малки и почват да стискат. Аз съм с най - малкия S размер. Имам 4 к-та

# 639
Според вас да се вземат ли силиконови зърна още преди да е родила жената или да изчака да види кое как ще тръгне

# 640
Според вас да се вземат ли силиконови зърна още преди да е родила жената или да изчака да види кое как ще тръгне

Аз много се чудех дали да взимам. Ако имах още в болницата щях да си спестя ден рев на бебето, излизане на таткото от работа (не можа да се освободи докато бях в болницата) и обикаляне на града да търси.
При първо бебе биха спестили доста ненужен стрес още в самото начало, когато и без това си като ударена от гръм.

# 641
  • София
Моя съвет е да се носят в болницата. Колкото и лекции да си изчела/гледала/слушала, има ден-два, в които зърната се разраняват или поне са толкова раздразнени,че си болят много. Аз имах babyuno, размер М (цена 7 лв). Два месеца ги ползвах.

# 642
NUK  - невероятни са и само с тях успях Бебка да я науча да се кърми на 2 месеца!

# 643
Аз имах на Авент, но са много меки. С протектори на Нук кърмих два месеца

# 644
Аз ползвах на Канпол. Доволна съм. Аз бях взела в с мен в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт