Подготовка за малкия човек - тема 19

• 35 891
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
Според мен дали има или няма смисъл от next to me, може да каяже някой, който е гледал със и без.
На мен ми е много хубаво и удобно бебето да е до мен, макар че до дни ще я местим в легло 60 на 120, понеже това вече е на предела заради размерите.

Мъфинче, не искам да давам непоискан акъл, но не е много удачно бебето да спи между вас в гнездо, като е толкова мъничко.

Welt каква е причината да не е удачно?

# 31
Аз също бях малко объркана, защото смятах гнездото за удобен вариант, но навсякъде, където съм чела или гледала лекции, обясняват, че: 1. В гнездото през нощта бебето може да се задуши и не препоръчват ползването му по този начин. 2. Бебето винаги трябвало да бъде от страната на майката, а не между двамата родители, заради естеството на съня при тях - ако майката може да спи на 50 процента и дори в просъница да внимава за бебето, то при бащата шансът да се обърне и да го притисне е доста по-голям заради физиологията на съня при мъжете, по-дълбок и непробуден.
Само че, колкото автори, толкова мнения, съответно колкото родители, толкова варианти...
Ние също се насочваме към next2me, в стаята ни няма място за кошара и се надяваме след 6 месец да можем да го прехвърлим да си спи в детската стая в креватчето. Но то си зависи и от малкото човече...

Според мен дали има или няма смисъл от next to me, може да каяже някой, който е гледал със и без.
На мен ми е много хубаво и удобно бебето да е до мен, макар че до дни ще я местим в легло 60 на 120, понеже това вече е на предела заради размерите.

Мъфинче, не искам да давам непоискан акъл, но не е много удачно бебето да спи между вас в гнездо, като е толкова мъничко.

# 32

Сигурна съм, че скоро ви бяха отговорили за спането през нощта без наблюдение в гнездо.
Разбирам, че така ви е удобно и вие решавате дали да поемере риска, но забелязвам вече няколко пъти да го споменавате, сякаш не сте прочели тук отговорите и да го препоръчвате на други майки, които също може да не са запознати с рисковете.

# 33
С първото дете не сме ползвали next to me, то нямаше тогава. Но тя беше еднорог и спеше през нощта. Сега със синът ми ползвах и мога да кажа, че е супер удобно. Ползвахме го доскоро, той е вече на 1г. Нашето беше до 9кг. Единствено трябва да е под надзор след като почне да се изправя, защото е опасно да не се преметне. Аз го следях на бейбифона и щом се събудеше тичах да го взема.
Може и без такова легло, разбира се. Наистина зависи от бебето. Според мен обаче не си заслужава да се купува ново. Нашето го взех от олх и нямаше следи от употреба. Сега има малко следи от зъбки, но може да отгледа още бебета.

# 34
Малко мъфинче, причините са тези изброени от Запетайка.

# 35
https://visvitalisbg.com/product/sevi-baby-antirefluksno-leglo-z … deno-oranjevo-273
Това е нашето гнездо, но в друг цвят и без дръжките. И високите краища не ги стягаме чак като на снимката. Отдолу е твърдо. Става да се спи.
Не е като другите стандартни гнезда.

# 36
littlemufin, гнездото ви не е с нищо по-специално от другите гнезда. При толкова достъпна информация в Интернет, няма как да се твърди, че гнездото е безопасно за спане без надзор през нощта. Има фатални случаи, свързани с гнезда, обиколници, възглавници и подобни.
Вие преценявате дали да поемете риска, но поне се запознайте какъв е той, преди да твърдите, че е безопасно.

# 37
Като напишат някоя подобна мъдрост...
"Леглото за новородени е безопасно и за родителите, които спят в леглото с новородено бебе. То осигурява безопасна среда за бебето с по-високите си краища в ръбовете."

# 38
Оттам и родителите решават, че щом е написано, значи е истина.

# 39
Днес ми дойде поръчката от Бебо. Simple Smile

# 40
Днес ми дойде поръчката от Бебо. Simple Smile

И моята е пристигнала днес.

# 41
  • до най-прекрасния мъж
И аз съм против съвместното спане, особено с ММ. Спи дълбоко и когато бяхме в периода, в който бебето спеше само върху мен, аз не спях, а само лежах, за да я пазя от баща й. В съня си се обръща и неведнъж е бил на косъм да я удари по невнимание, а тя е била под 2-месечна възраст. Колкото пъти съм отнасяла лакти нощно време, не бих рискувала с бебето между нас. Бяхме на ръба м отчаянието си да купим гнездо, но предпочетох да спим на смени, но бебето да е безопасност. Гнездата според мен са за през деня, да си сложите бебето при вас в хола и да си вършите нещо през това време. Още преди да родя съм на мнение, че мястото на бебето е в негово си креватче. Може да е допряно до спалнята, но трябва да си спи отделно, на негово си място, върху негов си матрак, с негови си завивки.

# 42
Next to me е обсъждано милион пъти тук. За едни е удобно, за други не. Ние сме с такова и съм много доволна. Половината от дремките сина ми ги изкарваше върху мен, останалата половина на леглото си, като постоянно се будеше и успях да си спестя безброй ставания.
За съвместното спане... Спали сме, спим понякога, защото когато е неспокоен иска да е сгушен. 🤷‍♀️ Не е правилно, зная, но в името всички да спим.. Помня преди да родя си казвах, че никога няма да го направя. 😅 Обаче за гнездото, опасно си е. На мъфинчето бебчето е още много малко (под месец? 🤔) и още не се движи толкова. Моят син като направи месец вече го намирах сутрин напречно на леглото. Така че трябва дда се наблюдава.

# 43
Дано мъфинчето разбра за гнездото м/у тях Simple Smile. Аз също бях от мамите канещи се бебе в спалнята не... е да ама като не си спал нялолко дни и бебо иска да яде, ами взимам я при нас на спалнята и си я кърмя ... да по -добре е от моята страна, защото таткото наистина за малко да я удари няколко пъти. По принцип си спи в нейното легло от 20 и 30 до към 4-5 сутринта.
Но в гнездото беше само в хола с мен на дивана .

Кошарата ни е дървена и е до мен но с късата плътна страна към нас, малко да де изправя и я виждам. Първите нощи ставах през 30мин да я проверя ... и то оперирана... просто ме беше страх.

# 44
Аз се и притеснявам, когато спи в нейното си легло, да не се обърне по корем. В гнездото изобщо не се обръща никак, ама в нейното легло - заспива по един начин, като се събудя е обратно на така, както съм я сложила. Или пък напречно.

Общи условия

Активация на акаунт