Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви мерки трябва да предприема, след като дъщеря ми има обриви по ръцете и се оплаква от болка?
На какъв специалист да заведа дъщеря си, ако дерматолозите не поставят ясна диагноза?
Какви изследвания трябва да направя, за да получа по-точна диагноза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви мерки трябва да предприема, след като дъщеря ми има обриви по ръцете и се оплаква от болка?
-
На какъв специалист да заведа дъщеря си, ако дерматолозите не поставят ясна диагноза?
След като не получат задоволителни отговори от дерматолозите, разумно е да се консултирате с алерголог. Той може да извърши тестове за алергия или диета, за да изключи възможни хранителни алергени. Освен това може да е полезно да се консултирате и с педиатър, за да проверите за други възможни инфекции.
-
Какви изследвания трябва да направя, за да получа по-точна диагноза?
-
Как да се справя със синкави петна, които не са типични за алергии?
-
Какви симптоми трябва да наблюдавам, за да се уверя, че детето ми не е в рискова зона?