Операция на миома - 8

• 63 969
  • 790
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Значи и вие сте като мен, нисък хемоглобин, ниско кръвно...повечко айрян със сол в тези жеги пийте.

# 376
Значи и вие сте като мен, нисък хемоглобин, ниско кръвно...повечко айрян със сол в тези жеги пийте.
Благодаря Ви! А след махането на конците по-добре ли започнахте да се чувствате?

# 377
  • Sofia
С всеки ден, все по-добре ще се чувствате! За мен махането на конците беше голямо облекчение, защото премахна дърпането, което усещах. Олекна ми някак.
Дайте си време, не мислете някакви лоши глупости, това е операция, организмът ви дава сигнал, че има нужда от почивка и възстановяване. Естествено, ако нещата са много притеснителни - силни болки, температура и т.н, веднага звъните на лекаря. Но иначе - напълно е нормално да имате нужда от 1-2-3 седмици за възстановяване. То на тия жеги на мен без операция ми става зле с това ниско кръвно, а какво остава за вас. Това с айряна със сол ми е казано от лекар Simple Smile Пробвайте да видите как освежава. Аз и в болница да съм - задължително до леглото държа бутилка айрян със сол.
Ставайте по-често, колкото по-често се движите, толкова по-бързо ще поотминат болките, но без да се преуморявайте - разходка в стаята, на балкона, до банята да се напръскате със студена вода...
Колко дена минаха от операцията?

# 378
С всеки ден, все по-добре ще се чувствате! За мен махането на конците беше голямо облекчение, защото премахна дърпането, което усещах. Олекна ми някак.
Дайте си време, не мислете някакви лоши глупости, това е операция, организмът ви дава сигнал, че има нужда от почивка и възстановяване. Естествено, ако нещата са много притеснителни - силни болки, температура и т.н, веднага звъните на лекаря. Но иначе - напълно е нормално да имате нужда от 1-2-3 седмици за възстановяване. То на тия жеги на мен без операция ми става зле с това ниско кръвно, а какво остава за вас. Това с айряна със сол ми е казано от лекар Simple Smile Пробвайте да видите как освежава. Аз и в болница да съм - задължително до леглото държа бутилка айрян със сол.
Ставайте по-често, колкото по-често се движите, толкова по-бързо ще поотминат болките, но без да се преуморявайте - разходка в стаята, на балкона, до банята да се напръскате със студена вода...
Колко дена минаха от операцията?
Днес е 5-ти ден. Изпих 2 водни чаши айрян и наистина спря световъртежът.♡

# 379
  • Sofia
Супер! 5-ти ден, тя е още прясна операцията. Аз съм писала, че имах нещо като лека треска първата седмица.
Още ден-два и ще се почувствате по-добре. И не забравяйте сол в айряна, в жегите е добре, за да задържате водата.

# 380
Трябва да ходя на преглед да се види миомата и да се прецени дали е за операция. Обаче ще съм 5ти от цикъла, тогава вече е доста по-оскъден... Знаете ли дали пречи да се види добре миомата? По принцип е външна.
Доколкото разбрах, преди цикъл е по-зле, тогава може да се получат неточности в образа. Пети ден не би следвало да е проблем.

Моята лекарка иска да си направя ЯМР. Искат да ми слагат и контрастно вещество. Четох, че не е напълно безопасно и честно казано не ми се иска. Някоя от вас правила ли е ЯМР? Наистина ли се налага да е с контрастно вещество?

Аз си правих без контраст, лекарката на ЯМР така реши, че няма нужда

# 381
Здравейте!
Пиете ли някакви витамини след операцията?
Преди 20 дни мина операцията ми (хистеректомия със запазени яйчници) и се чудя дали ще е подходящо да си изпия витамините, които бях купила уж за намаляване на миомите?
 Делфис - витамин Д, EGCG и витамин В6? Ще попитам и лекаря  който ме оперира, разбира се, но контролния преглед е чак след 20 дни.
Тези хапчета се изписват за намаляне на миоми, но сега като нямам този проблем, дали е добре за яйчниците тази добавка? Опасявам се да не си навлека друг проблем Simple Smile Понякога дори и витамините могат да са опасни!

# 382
Повечето хора имат дефицит на витамин Д, но по-добре го изследвай с кръвен тест преди да пиеш. По принцип ако е в малки дози (до 2000 IU / ден) може да си го изпиеш и без изследване. Витамин B6 не бих пила без доказан дефицит, този витамин го има в месо, яйца и тн и повечето хора успяват да си добавят достатъчно.
Какво е EGCG?

# 383
sanyabo,
няма никаква причина да продължаваш да го пиеш, след като миомата е отстранена. Аз бих го хвърлила.

Иначе другата съставка е епигалокатехин галат - антиоксидант от зелен чай, който именно е активната съставка, дето уж борела миомите.

# 384
Повечето хора имат дефицит на витамин Д, но по-добре го изследвай с кръвен тест преди да пиеш. По принцип ако е в малки дози (до 2000 IU / ден) може да си го изпиеш и без изследване. Витамин B6 не бих пила без доказан дефицит, този витамин го има в месо, яйца и тн и повечето хора успяват да си добавят достатъчно.
Какво е EGCG?
sanyabo,
няма никаква причина да продължаваш да го пиеш, след като миомата е отстранена. Аз бих го хвърлила.

Иначе другата съставка е епигалокатехин галат - антиоксидант от зелен чай, който именно е активната съставка, дето уж борела миомите.
Благодаря за съветите! Наистина най-добре е да го изхвърля и да не го мисля повече. Едва ли ще отида да изследвам витамин Д без оплаквания, че вече не ми се ходи по болници и доктори.

# 385
И успех с възстановяването!

# 386
Вие с лапаро ли бяхте? Понеже има голяма разлика във възстановяването между лапароскопия и отворена операция. При лапароскопията според мен 10-14 дни са достатъчни да се почувстваш напълно добре, при отворена операция - месец. Все пак да отбележа, че сравненията ми са между лапароскопия с премахване на матка и предходните ми две секцио операции. Може би не е точно аналогично на секцио, не знам.

А с лапаро премахване на миома и матка има ли значиние големината на миомата?

# 387
На мен са ми казвали, че има значение И големината, както и други фактори - местоположение, дали има и други миоми (често са няколко заедно), дали ще се бременее след операция и т.н. Колко е голяма твоята миома? Каква е и създава ли проблеми? Консултирала ли се с лекари - хубаво е да вземеш поне 2-3 мнения.

# 388
На мен са ми казвали, че има значение И големината, както и други фактори - местоположение, дали има и други миоми (често са няколко заедно), дали ще се бременее след операция и т.н. Колко е голяма твоята миома? Каква е и създава ли проблеми? Консултирала ли се с лекари - хубаво е да вземеш поне 2-3 мнения.

Имам миома на външна стена на матка, като никога не ми е правила проблеми... от около 12 години, но все беше около 3-4 см... миналата година стана 6 см и сега днес бях на преглед вече е 8 см... Лекарката каза че е е препоръчително да се оперира... лапароскопски ... без премахване на матка, но каза че по-вечето доктори премахвали и матката... На 48 г. съм и имам деца.. няма да раждам по-вече, но все пак е добре да я запазя... матката...
... Та търся за Варна лекар който се занимава с лапароскопска операция - АГ то ми каза Германов в АГ болница, Козовски - Бургас или в Плевен...

# 389
Аз съм на същото положение и съм от Варна. В събота ми е прегледа при доц. Славчев от Окръжна и ще преценя дали ще е във Варна или Плевен.
Миомните възли са вече 5,4 и 3 см и множество малки.

Общи условия

Активация на акаунт