Операция на миома - 8

• 63 870
  • 790
  •   1
Отговори
# 540
tisaja,колко време след първата операция се появиха повторно миомите.
2018 лапароскопска
2021 отворена
2022 отворена, тотална хистеректомия
Дали при първите 2 съм добре изчистена- не знам...., но за четири години се стигна до това.

# 541
  • Sofia
На моето лапаро имаше момиче с втора операция, по спомени каза, че предната е била преди 7-8 години. Та да, често се завръщат, понякога по-бързо, понякога не толкова.
За жените с желание да раждат и избегнат премахване, препоръчвам да посетят Карагьозов в Токуда. На моя близка вече 2 години ги поддържа с лекарства, без никаква операция.

# 542
Естрогенът вече е признат канцероген,а естрогени ни дебнат отвсякъде.Изхвърлих шампоани,козметика,перилни препарати...
Виолетка,от коя фирма купуваш пасищно месо?

Направих и аз чистка вкъщи. То е ясно, че не може изцяло да се избегнат, точно защото са навсякъде, но поне каквото мога- правя.
Пасищно месо поръчвам от Sunny farm, Гората, Дивата ферма, Бредас. 
Яйца също не ям много често и ако ям са домашни. Че и те са си естроген.
Като цяло гледам повече растителна храна и ако ям месо то да е в комбинация със зеленолистни.
Много съм се наплашила, и в болницата като лежах покрай всички жени. Надявам се и на бременност скоро време, та дано устискам и не се появят бързо.

# 543
Момичета някоя от вас пила ли е шуслерови соли за намаляванв на миомите.

# 544
Момичета някоя от вас пила ли е шуслерови соли за намаляванв на миомите.
И да пиете, няма да намалеят от тях.

# 545
Параход, от личен опит ли го твърдиш, за големите миоми със сигурност няма да се повлияят, но съм чувала че малките до 2 см могат и да намалеят.

# 546
Твърдя го от гледна точка на науката - шуслеровите соли не съдържат никакво активно вещество и нямат показания, за които доказано (с клинични проучвания) да действат. Т.е. шменти-капели са.

# 547
  • Sofia
Твърдя го от гледна точка на науката - шуслеровите соли не съдържат никакво активно вещество и нямат показания, за които доказано (с клинични проучвания) да действат. Т.е. шменти-капели са.

Това сигурно е така и аз имам голямо доверие в лекарите и клиничните изследвания.
Обаче, без да съм никакъв специалист, искам само да споделя, че тези дни помагам на сина ми да учи по биология и на тази възраст осъзнавам какво невероятно нещо е човешкият организъм, трудно е дори да си помислиш каква съвършена система представлява, с всевъзможни процеси и елементи. Почти съм убедена, че никой не е запознат на 100% с възможностите ни и защо не - плацебо и енергийни процеси, които все още не са ни известни.
Та с две думи - не виждам защо да не пробвате, аз не ползвам шуслерови соли, но познавам близки хора, които съвсем искрено се чувстват по-добре при леки проблеми от тях.
Единствено съветвам, освен да мислите позитивно за подобрение от тях, да не преставате да се следите. Моята миома така изведнъж стана от малка и непречеща в размер, който беше на ръба да не се "класира" за лапароскопия.
Може и да съм написала голяма глупост де Simple Smile

# 548
Всъщност никак не е глупост. Аз имам и близки, които се чувстват по-добре с хомеопатия (същата работа като шуслеровите соли), просто се надявам това да не дава фалшиви надежди за чудо на хора с органични проблеми. Съществуват плацебо ефект, стремеж към средните стойности, самоограничаващи се заболявания и прочие действителни и измерими фактори, които могат да доведат до оздравяване или поне подобрение в редица случаи.
Факт е, че науката далеч не е покрила целия спектър на познанието, просто ми се струва малко неудобно белите петна да бъдат заемани от шарлатани с цел печалба.

# 549
  • Sofia
Да, този баланс да не се възползват шарлатаните е труден.
Просто не спирайте да се следите и да слушате лекарите Simple Smile

# 550
Питам, защото съм пила шуслерови соли при по леки проблеми и са ми помагали,но от прочетеното в темите за миомите оставам с впечатление ,че хомеопатията и билковите добавки не са особено ефективни. Друга добавка за миоми, полипи и кисти е Матрика но и за нея няма отзиви тук.

# 551
Добавката Делфис например има рецензирано клинично проучване (уж по всички правила на науката), а не съм чула на някого да е помогнала - в темата доста пъти е споменавана.

# 552
На мен ми я( Матрика) изписа аг,но във времето ,в което я пиех,бях в дълъг МЦ,но миомата растеше много бързо.
Във фейса в групата на Рей и на хрон.възпаления има момичета смалили и премахнали миоми и кисти с биоиндентичен прогестерон.Много съм доволна от него,но по отношение на миомите,го пия късно...
Шуслеровите и аз ги отричах,но чрез тях доста от направилите теста за минералния баланс,успяват да хармонизират минералите си.Лятото си взех комбинацията за цистит и ме обезболи.С бактериите не се справи.

# 553
Питам, защото съм пила шуслерови соли при по леки проблеми и са ми помагали,но от прочетеното в темите за миомите оставам с впечатление ,че хомеопатията и билковите добавки не са особено ефективни. Друга добавка за миоми, полипи и кисти е Матрика но и за нея няма отзиви тук.

Аз пия Матрика, но не мога да дам отзив все още, а и аз нямам миоми вече, уж превантивно я пия. Имам една вагинална киста, която се чудя как да разкарам, понеже хирурзите казват да не я пипам, щом не пречи, ама все ме притеснява да не расте.

# 554
Да споделя и моя опит в борбата с миомите. В продължение на 10 месеца прием на биоидентичен прогестерон и още много добавки за подкрепа на черния дроб, черва и щитовидни, както и спазване режим на хранене по Рей Пийт, не доведоха до свиване на моите миоми. Много неща се подобриха, но се наложи хистеректомия. Явно късно разбрах кой е верния път и не успях да се преборя. Все още имам много естроген да чистя, трупан с години от неправилно хранене , стрес и прием на противозачатъчни предписвани ми като "лечение" на менструални проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт