Операция на миома - 8

• 63 840
  • 790
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, в края на ноември 2023г. ми махнаха миома на отворена операция, миомата беше 5 см, притискаше ми на пикочния мехур, усещаше се тежест, след като ми махнаха и при събуждането ми, се усети едно голямо облекчение и лека. Имам въпрос към дамите които са били на отворена операция, над самия разрез имате ли подутина, при мен има, докторката каза, че ще спадне после казва, че няма да спадне и това не ме успокоява изобщо и не мога да приемам че имам тази подутина над разрез.. и се зачудих при вас как е. Благодаря Simple Smile

# 646
  • Пловдив
Здравейте, в края на ноември 2023г. ми махнаха миома на отворена операция, миомата беше 5 см, притискаше ми на пикочния мехур, усещаше се тежест, след като ми махнаха и при събуждането ми, се усети едно голямо облекчение и лека. Имам въпрос към дамите които са били на отворена операция, над самия разрез имате ли подутина, при мен има, докторката каза, че ще спадне после казва, че няма да спадне и това не ме успокоява изобщо и не мога да приемам че имам тази подутина над разрез.. и се зачудих при вас как е. Благодаря Simple Smile
Моята операция е на месец. Отворена, доло разрез около 30см. И при мен е подуто все още и почти безчувствено над операцията. Казват, че ще изчезне с времето.
Какво ви казаха за навеждане и стоене по свита(седнала) на вас.

# 647
Искам да попитам момичетата, които са се оперирали при доктор Танчев след излизане от болницата,при евентуални проблеми и усложнения успявали ли са да се свържат с него за въпроси,защото чета я темата пациентки на други лекари,които казват,че хирурзите " оперират и бягат"изобщо не са си вдигали телефоните след операцията . Разбира се съм далеч от мисълта да звъня за щяло и нещяло на опериращия но съм от друг град и ако има нещо след операцията,да речем кървене ,температура и др. да мога да се консултирам с опериращия д-р. За мен това също е критерий при избора на хирург,а си спомням,че някой беше писал че д-р.Танчев не отговарял на телефонни обаждания , но без да уточни дали става въпрос за обаждания от вече оперирани пациенти .

# 648
  • Sofia
Само веднъж ми се е налагало да звъня на доктора, не ми вдигна, но ми върна обаждането след няколко часа. Допускам, че е бил в операция или прегледи, все пак сигурно всеки ден оперира, няма как да си вдига тел там. Но не ставаше дума за усложнение и не знам как реагира на такива.

# 649
  • Пловдив
Искам да попитам момичетата, които са се оперирали при доктор Танчев след излизане от болницата,при евентуални проблеми и усложнения успявали ли са да се свържат с него за въпроси,защото чета я темата пациентки на други лекари,които казват,че хирурзите " оперират и бягат"изобщо не са си вдигали телефоните след операцията . Разбира се съм далеч от мисълта да звъня за щяло и нещяло на опериращия но съм от друг град и ако има нещо след операцията,да речем кървене ,температура и др. да мога да се консултирам с опериращия д-р. За мен това също е критерий при избора на хирург,а си спомням,че някой беше писал че д-р.Танчев не отговарял на телефонни обаждания , но без да уточни дали става въпрос за обаждания от вече оперирани пациенти .
Моя е неоткриваем... ще ми отговори срещу 70лв след месец.

# 650
Аз също съм пациентка на доктор Танчев.Винаги му пиша на имейла и ми отговаря много бързо.Бях на 2 прегледа при него и го попитах за телефон за връзка, но ми даде само имейла си, при нужда пиша там.Ако имаш проблем му пиши, мисля че ще ти отговори.

# 651
И аз пациентка на д-р Танчев.Преди операция променях деня за операция и това ми са контактите.Не съм от Сф,имам си друг следящ аг.

# 652
Аз не съм била при него, но моя хирург ми отговаряше във вайбър на всякакви въпроси след операцията. Дори следващите месеци, когато имах проблеми с цикъла - отново я търсех и пак не е имало проблем.

# 653
Здравейте,
Някой има ли опит с роботизирана хирургия - Да Винчи за отстраняване на миома?
Благодаря!

# 654
Здравейте,
Някой има ли опит с роботизирана хирургия - Да Винчи за отстраняване на миома?
Благодаря!
Д-р Янчо Делчев в “Доверие” работи с такъв робот. Майка ми се оперира при него, обаче беше стандартна отворена операция и остана доволна. Този метод става само за определени и специфични случаи.

# 655
Лъчезар Танчев в Токуда също оперира с Да Винчи. Дали предпочита - не знам, прави операции и ръчно. Със сигурност е драстично по-скъпо с робота.

# 656
  • Пловдив
Лъчезар Танчев в Токуда също оперира с Да Винчи. Дали предпочита - не знам, прави операции и ръчно. Със сигурност е драстично по-скъпо с робота.
Достига до 7000лв.
Информацията ми не е на 100%

# 657
Благодаря Ви за обратната връзка!
Имам информация за цената.
Избрала съм и специалист.
По-скоро имам въпроси относно самата процедура, възстановяване и пр.
По отношение на интервенцията - няма голяма разлика спрямо конвенционалната лапароскопия, с изключение на цената и доколкото разбирам - една дупка повече в корема.
Болничният престой изглежда същия.
Една дама споделя за 5-дневен престой, но за операция на киста и ендометриоза.
Доста се колебая, защото нямам показания за робот, но навсякъде пише, че е “по-прецизна”,  с “по-бързо възстановяване”.
Ако някой е преминал наскоро подобна операция, ще се радвам да сподели личен опит.

# 658
Rocket е оперирана от миома с Да Винчи, пробвай да и пишеш ЛС.
Доколко знам в началото се е поемало от здравната каса, вече за доброкачествени образования, каквито са миомите, не. Съответно тези операции са много по-скъпи. И май възстановяването е като с нормална лапароскопска.

# 659
Здравейте. Много бих искала някой да ми даде съвет или поне да ме насочи в коя посока да мисля.
Случая е следния - на 35г съм, с миома на предна стена, която следя от 2018г (2см) след 1вото ми секцио. Забремянях и родих (пак секцио) втори път януари 2021г, тогава беше нарастнала до 9см. След второто раждане се върна на около 3см и 3години оттогава нямаше никакво движение като си я следя 2 пъти годишно. Сега за 8месеца е станала яйцевидна с размери около 4/5/7см и от няколко дни имам тъпа болка в корема и гадно зацапване, което е в следствие на явно неспиращ цикъл ( от 9.01). Вчера на поредния преглед д-р Цонев в Майчин Дом Варна ми препоръча "лечение" с Риеко, защото "уж" плануваме 3то дете занапред, но не сме напълно сигурни.
Драмата е следната - или се отказваме от 3то дете и я махаме лапароскопски (защото според него няма да мога да износя 3та бременност с толкова тънка ципа, която ще остане след операцията + 2 секцио)
Или пия риеко, намаляваме я, забременявам и после я махам
Или пия риеко, решавам, че няма да имам 3то дете и пак я махаме оперативно
Въпроса е, че ние не сме сигурни в това дали искаме 3то дете и някак не ми се ще да пия хормони няколко месеца и накрая пак да се стигне до операция
Притеснявам се до какво може да доведе пиенето на риеко - кисти, бучки в гърдите, надебеляване, пъпки, ала бала?

Моля някой да сподели опит с Риеко-то 🙏🏻

Общи условия

Активация на акаунт