Операция на миома - 8

• 63 852
  • 790
  •   1
Отговори
# 615
На мен месец и половина след операцията на миомата ми поставиха спиралата. Бяха минали 3 цикъла/ моите са на по-кратък период, не на 28 дни/.

# 616
На мен месец и половина след операцията на миомата ми поставиха спиралата. Бяха минали 3 цикъла/ моите са на по-кратък период, не на 28 дни/.
Еха! Пък на мен ми отне месец и половина след операцията, за да ми дойде изобщо цикъл. Явно и тази година ще се продължи с ходене по лекари. Благодаря за бързия отговор!

# 617
Юни месец ми отстраниха  напълно субмукозна миома . Казвам напълно , защото ме оперираха три пъти , за да я премахнат , поради специфично разположение . Първите две менструации,  след последната операция , си бяха доста обилни и болезнени . След това нещата се нормализираха - вече нямам кръвоизливи и съсиреци , няма я и ужасната разкъсваща болка . Допреди да отстранят напълно миомата , менсруацията ми беше точно такава , каквато описват дамите в по-горните постове .

# 618
Sunshine_00..., правилно ли разбирам, че си претърпяла три операции, през какъв интервал от време бяха и при кой хирург.

# 619
Да , но не отворени операции , а три хистероскопии , може би не се изразих правилно .  Първата беше 2022 година в Софиямед при д-р Нецов . Той твърдеше , че е отстранил цялата миома , но проблемите ми се влошиха . Потърсих второ мнение и се оказа , че са отстранени само 7 мм от 3 см миома . Май 2023 беше втората ми хистероскопия при д-р Цветков от Надежда , който още преди операцията ми каза , че няма да успее да я отстрани цялата . Юни 2023 премина и последната хистероскопия , с която се премахна цялата миома и моите мъки приключиха . Аз целя забременяване , но определено и качеството на живот се подобри . Проблемът с моята миома беше не толкова в размера , а че е разположена в непосредствена близост до ръба на матката и имаше голям риск от перфорация .

# 620
  • Бургас
Съншайн, помниш ли от какъв вид беше - субмукозна, интрамурална или субсерозна?

# 621
Субмукозна беше моята миома

# 622
Субмукозна беше моята миома
[/quote
Здравей! При кого ходи за последната хистероскопия?

# 623
Последните две бяха при д-р Цветков (Надежда) .

# 624
Diorela
Съседката ми по легло беше лапароскопски и беше 1 час....с отиване и връщането и в стаята. Приеха ни и същия ден операциите. За съжаление беше ми казана лапароскопски на мен, но се събудих с абдоминална. Не е била възможна при мен. Нея я изписаха на 3 ден.

Благодаря за отговора! И нас ни предупредиха, че ако не е възможно с лапароскопска, по време на операцията ще преминат към стандартна. Лекарят каза и, че щом в млада възраст се е появила миома, вероятно ще последват още.
Зная, че  времето на операцията е различно при всеки и зависи от случая, но това все пак е някакъв ориентир. Ако беше за мен, въобще нямаше да се вълнувам, но нали е за детето ми, винаги родителското притеснение е по-голямо.  Надявам се всичко да е наред при нея.

А с каква упойка ги правят - пълна, или локална? Изпитва ли се студ след упойката?  Колко време след операцията разрешават хранене? Добре ли е да се приемат повече течности, или обратното?  Допускат ли близки при оперирания, евентуално за някаква помощ, ако има нужда?

------------
Clodet, при дъщеря ми също едни лекари виждат 2 миоми, други - само 1. Говорих с моя близка, хирург и и каза, че е възможно, заради положението, в дадени моменти да се " крият" една зад друга. При операцията ще се разбере колко са.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 02:45 от Diorela

# 625
  • Пловдив
2ч 30мин беше при мен. Най-малкия проблем е храната и водата. Не ми беше до това през 4 дни там. В Селена не пускат никой, но има платени условия за придружител или самостоятелна стая. Като цяло имах много розова представа, но си е сериозна операция.
Но минава и се забравя. Важното е да е всичко наред.  Успех.

# 626
Diorela
Съседката ми по легло беше лапароскопски и беше 1 час....с отиване и връщането и в стаята. Приеха ни и същия ден операциите. За съжаление беше ми казана лапароскопски на мен, но се събудих с абдоминална. Не е била възможна при мен. Нея я изписаха на 3 ден.

Благодаря за отговора! И нас ни предупредиха, че ако не е възможно с лапароскопска, по време на операцията ще преминат към стандартна. Лекарят каза и, че щом в млада възраст се е появила миома, вероятно ще последват още.
Зная, че  времето на операцията е различно при всеки и зависи от случая, но това все пак е някакъв ориентир. Ако беше за мен, въобще нямаше да се вълнувам, но нали е за детето ми, винаги родителското притеснение е по-голямо.  Надявам се всичко да е наред при нея.

А с каква упойка ги правят - пълна, или локална? Изпитва ли се студ след упойката?  Колко време след операцията разрешават хранене? Добре ли е да се приемат повече течности, или обратното?  Допускат ли близки при оперирания, евентуално за някаква помощ, ако има нужда?

------------
Clodet, при дъщеря ми също едни лекари виждат 2 миоми, други - само 1. Говорих с моя близка, хирург и и каза, че е възможно, заради положението, в дадени моменти да се " крият" една зад друга. При операцията ще се разбере колко са.
Отворена операция е с пълна упойка след събуждане е доста студено.Самата операция не е страшна възстановяването е бързо.

# 627
  • Пловдив
При всеки е различно, на мен за втори път в живота ми слагат пълна упойка. Излизам много бавно и неприятно. Отворена операция... моята е 30см и бързо възтановяване....За всеки е страшно и притеснително. Ще мине.

# 628
Момичета, въпросът ме е към тези, които са ходили на преглед при д-р.Танчев в частния му кабинет в София(понеже съм от друг град),адресът посочен в Изидок ли е актуалния, понеже ми излезе и др. адрес като търсих координати.

# 629
Момичета, въпросът ме е към тези, които са ходили на преглед при д-р.Танчев в частния му кабинет в София(понеже съм от друг град),адресът посочен в Изидок ли е актуалния, понеже ми излезе и др. адрес като търсих координати.
Здравейте,
Актуален е, аз съм ходила там на преглед, както и в Токуда, както и се оперирах след това при него.
Относно въпросите за храна и вода - в Токуда специално, а мисля и на другите места е така, не дават течности след 20 часа предния ден, след това в деня на операцията си цял ден в реанимация без вода и храна, само системи, и чак на по-следващия ден сутринта дават вода. Честно казано това е последното за което се сеща човек, аз си мислех, че ще ми е много неприятно без вода, обаче след операцията и упойката не мислех изобщо за това.
Иначе винаги е с пълна упойка, независимо дали е отворена или лапароскопска, и повярвайте ми упойката е най-приятното от цялото преживяване 😂 аз в реанимация се молех да ме приспят пак, толкова ме болеше матката, но всичко минава.

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 19:35 от АзПП

Общи условия

Активация на акаунт