Предстои ми инсеминация - Тема No 31

• 24 918
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Миналия месец и мен ме боляха много . И сега този месец също. Аз си мисля, че това е от стимулациите....

# 661
Възможно е да е от стимулациите, както казва Belive - това малко или много си е неестествено натоварване на организма и в частност на яйчниците. Но има един друг момент, че когато сме в разни процедури започваме да се вглеждаме повече от обикновено. Напълно възможно е и преди да сме изпитвали един или друг дискомфорт, но да не му сме отдавали такова значение. Сега колкото и да се стараем сме емоционално  по-чувтвителни.

# 662
K_asi напълно съм съгласна, че се вглеждаме прекалено много в различни дни, редовно го правя. Но си беше много прорязваща и продължителна болка, чак не можех да се изправя около час, въобще, нищо общо с ПМС и подобни.

# 663
Напълно е възможно тогава това да е от стимулациите.
Извинявам се! В никакъв случай не съм искала да омаловажа дискомфорта, които си изпитала.
K_asi напълно съм съгласна, че се вглеждаме прекалено много в различни дни, редовно го правя. Но си беше много прорязваща и продължителна болка, чак не можех да се изправя около час, въобще, нищо общо с ПМС и подобни.

# 664
Момичета, някоя от вас използва ли циклогест? Една дама сега ми писа, че циклогестта повишава твърде много прогестерона и ембриона не може да се имплантира. Sob Сега да си купя ли утрогестан по спешност и да ги сменя? Ужас, направо!

# 665
Това не го знаех …. Фрида, най-добре се консултирай с лекар

# 666
Ок, утре, че сега ми е неудобно.

# 667
Фрида , когато бях в надежда ми изписаха циклогест и прогестерона ми стана много висок , което според мен не е добре .
Др. Станулов ми изписа утрогестан , бях свършила опаковката и го попитах дали мога да го заместя с циклогесг( имах останал)  , но той ми каза :

- Съветвам те да продължим със същият прогестеронов препарат,  и да не правим експерименти .
Останах си на утрогестан Simple Smile 

Аз попринцип съм с нисък прогестерон .

# 668
Здравейте,момичета!Вчера беше моята трета инсеминация на един спукан и един неспукан фоликул.Записвам се сред чакащите на заветните две чертички.Успех на всички, дано това е нашият месец

# 669
Не знам какво да кажа. Гърдите ми не ме болят. Стоя до 10-11 будна. Днес ще отидада гоизследвам.

Жасмин, колко ти беше прогестерона след петте дена употреба и това подготовка за СЕТ ли беше?
Аз не харесвам утрогестан и не искам да поставям нищо във вагината си в такъв момент. Ех, то не е живот!

Не се ли боите да не хванете гъби или да ви раздразни вагината?

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 08:34 от Фрида

# 670
Фрида , при мен е инсеминация . Започнах утрогестана на следващият ден след самото инсе .
За страх от гъбички дори не съм се замисляла , винаги си мия ръцете преди поставяне добре и често сменям превръзките .
То дали ще е утрогестан или циклогест начина на поставяне е един и същ .

# 671
Фрида,
Минала съм 4 инсеминации и 2 трансфера инвитро. След всички манипулации съм била по минимум 12 дни с Утрогестан. След забременяване продължих до 13 седмица Утрогестан вагинално, всеки божи ден, понякога 3 пъти на ден. Четох, че така има по-малко странични ефекти прогестеронът. И не, не съм имала гъбички (да чукна на дърво). ПРеди всяко поставяне се измиват добре ръцете и не се пъха чак толкова дълбоко. Единственото неприятно е разтапянето...Трябва да си с ежедневна превръзка.

# 672
Бях на преглед имам киста на жълтото тяло - 35мм и 40мм (нали имах 2 фоликула) от там са дошли болките за които ви споменах. Не било нищо нетипично, но не знам дали не означава със сигурност отрицателен резултат този месец Confused

# 673
Кистата на жълтото тяло не пречи на забременяването. Щом има жълто тяло, значи е имало овулация и шанс има.

# 674
Предпочитах циклогест, защото може да се постави и анално. Пробвах това с утрогестана, не стана.

Общи условия

Активация на акаунт