Рим - 25 тема

• 50 210
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Denitsa Bilyarova 734613, няма как от всичко да се икономиса ... и от нощувка, и от такси, и от багаж едновременно ...
Ако ползвате посочения от Вас транспорт, ще успеете и без такси, пише, че първият  сутринта е в 4:15 ч.
От всички пътувания Рим, само веднъж ползвах този ранен полет. Последният път с ITA Airways, двупосочен, беше 112 евро с включен багаж и нормални часове за излитане и кацане -  в обедни часове. Единстевно по-неудобно нещо е стигането до Рим от летището Фиумичино.

# 511
Rositа, е явно няма в този случай, да. За два дни ще съм ок с багажа, и нощувката ще я спестя, ама айде, ще дам пари за такси хихи.

# 512
  • Milano
Много наивни постове, вероятно е младо момиче.
Не се надявайте много на нощни заведения в неделя срещу понеделник. Хората са на работа сутринта.
В момента не е и сезон.
Бих си запазила още една нощувка.

# 513
Кое е наивно - че проучвам, търся варианти и задавам въпроси? Или това, че предварителните ми планове не са предвиждали нощувка? Мислех, че този форум е да си коментираме теми, а не да си даваме оценки. Но поне ме смятате за млада де.

# 514
  • Milano
На мен постовете ми звучат, като на тинейджър, в което няма лошо. Но те имат оправдание с възрастта.

Бих се вслушала в дадените съвети, вместо да мисля за чорапогащника и роклите и да рискувам да остана насред зима и посред нощ на улицата с всички евентуални последствия от това.

Погледнете си и прогнозата - за другата седмица температурите са по-ниски.

# 515
Мисля за абсолютно всичко,но както и да е. Наистина чувството да питаш за информация и идеи, а да получаваш критика, е страхотно. ЕВАЛА.

# 516
На мен темата ми е била винаги от полза и не съм попадала на грубо отношение към който и да било.
Информираността е едно от най-важните условия за спокойно пътуване, а дори не бяхте обърнали внимание, дали може да спите в летището. Бих Ви посъветвала да се информирате допълнително, защото явно никой няма впечатления от първо лице от последните месеци.
Вие може и изобщо да не резервирате нощувки, но е добре да знаете. как е организиран транспортът и че заведенията тип "бар с кафе" в Италия са ориентирани по-скоро към много ранно отваряне и ранно затваряне, а цените на някои заведения могат и да излязат като цена на нощувка.
В Италия грубостта не е на дневен ред, а и тук също. Успех!

# 517
За инфо на всички - обадих се току-що на номер, който открих в официалния сайт - летището е отворено през нощта. Не работят заведенията, но е отворено. Надявам се това да е от помощ и на други пътуващи.

# 518
Denitsa Bilyarova 734613, ти питаш нещо, казваме ти, че не е много добре това, което си решила, предлагаме ти варианти, а ти се възмущаваш, че си получила критика, а темата била за информация. Чети, за да разбереш, а не да се сърдиш, че не подкреряме идеята ти да спиш на летището, за твое добро е.
Темата е невероятна и съм благодарна за всичко прочетено тук.Flowers Hibiscus

# 519
Лошо няма да висиш с часове на летището, щом това е ок за теб и спестява от нощувка.
Хващаш последния вечерен автобус и засядаш на някоя пейка. Супер неудобни са все пек, и се подготви и с храна и вода също.
Информирай се и дали не е възможно да те изгонят навън и там да трябва да чакаш. 

С Теравижън се стига за около час от летището до Рим и обратно. Ползвахме тях и като кацнахме взехме двупосочен билет. Дават ти и листовка, на която ги пише часовете за отиване и връщане от Централна гара

# 520
  • Milano
Аз също зададох въпрос дали може да се остане през нощта на Чампино на страницата им в инстаграм и ето какво ми отговориха:

"Добър ден! Летището е затворено през нощта и отваря в 6ч. сутринта.
Няма да бъде възможно да се остане на летището.
Въпреки това може да се влезне само за достъп до гишетата за чек-ин и секюрити контрол, в случай че имате полет през нощта или около часа на отваряне на летището. Благодаря".

По-надолу са ми написали че гишетата и секюрити контрола отварят обикновено ок. 2ч. преди полет и след 4.00ч.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 00:04 от regina di cuori

# 521
Здравейте! И аз искам да благодаря за темата, намерих много полезни неща вътре. Приключва вече и нашата кратка екскурзия до Рим. Времето е страхотно и е пълно с туристи.
Включвам се, за да препоръчам стая за нощувки, която се намира на около 200 метра от Пантеона и на пешеходно разстояние от най-големите забележителности. Ние ползвахме градски транспорт само веднъж, и то за да отидем втори път до Ватикана след като разгледахме Колизеума. Пантеона виждахме на  всяко излизане и прибиране, Фонтана Треви също посетихме два пъти. Прибираме се страшно уморени, но изключително доволни от това ни първо посещение. И, разбира се, ще се върнем пак.
Ако някой реши да се възползва от стаята, в която бяхме:

https://www.booking.com/hotel/it/juno-pantheon-b-amp-b.bg.html?a … =total;type=total&

Цените, смятам, не са изобщо високи спрямо местоположението, а и като цяло.
Включена е закуска от близкото кафене - кафе/капучино и кроасан.

# 522
Влязох да разгледам как се купуват билети за Ватиканските музеи и се изумих. Излиза че няма билети от средата на март до първата седмица на април -за билети без екстри. Това така ли е или има някаква уловка? Има ли шанс да пуснат с наближаването на датата или трябва на място да се купуват?

# 523
И аз сега пробвам за Ватикана и ми изписва ,че няма свободни дати за април Disappointed Relieved Дали не бъркам нещо?

# 524
За това Not bookable  ли говорите или по друг начин го изписва?

Или това означава, че още не са пуснати в продажба?

Общи условия

Активация на акаунт