Рим - 25 тема

• 50 191
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте ! Някой ходил ли е в Рим краят на май ? Става ли за разходки или вече е адската жега ?
Ходили сме, най-хубавият месец за мен  в Рим, не е жега още.

# 541
  • София
Май месец може да е идеално като температура,  но навалицата е сигурна. Аз сега се уплаших от милионите туристи, та вече не знам...
Относно асансьора в препоръчания от мен апартамент/стаи, да, изобщо няма такъв. Да катеренето на е малко, 6 етажа, защото реално е мезонет, но мен това не може да ме откаже, не ми е критично важно. Багажът ни беше по 1 раница на човек за 3 дни и не сме мъкнали куфари.

# 542
Били сме средата на май, включително и възрастни родители. Беше идеално времето

# 543
Някой ходил ли е от Рим до Перуджа с връщане същия ден, достатъчно ли е времето?

# 544
Ами около три часа е пътят в една посока.Шест часа път и да речем два- три за разглеждане.Малко много ми се струва пътят.Защо точно Перуджа избрахте за еднодневна екскурзия?

# 545
  • София
Някой ходил ли е от Рим до Перуджа с връщане същия ден, достатъчно ли е времето?
Да. С ранно тръгване ( ~ 8.00 ч )
Перуджа ми хареса много повече от други именити и популярни градове.

# 546
  • София
Здравейте ! Някой ходил ли е в Рим краят на май ? Става ли за разходки или вече е адската жега ?

Аз началото на май 2022г. ходих. Разкошно беше времето. Идеално е за разходки и е много хубаво, и не е жега.

# 547

Аз началото на май 2022г. ходих. Разкошно беше времето. Идеално е за разходки и е много хубаво, и не е жега.
Страхотно . ММ има рожден ден в края на май и мислех да го изненадам с екскурзия , тъй щато вече 10та година го чакам да ме заведе 🤣🤣🤣 А туристически агенции ползвали ли сте. Като гледах цените на билетите и нощувките , май по - добре да използвам туристическа агенция, а и езиковата бариера ме притеснява.

# 548
  • София
Ние ходихме сами. Не сме перфектни с езика, но се справихме. Поцепихме се да обикаляме, и ми заминаха 1 чифт обувки. Разцепиха ми се отдолу от ходене Grinning Ние пак ще ходим някой ден, защото прекрасната Вила Боргезе не успяхме да видим и още едно две места. И не знам дали ще ти излезе по-евтино с агенция, лично мен ме съмнява. Аз ровя сега за Париж, че много искаме да ходим и с агенция е по-скъпо.  Приятни емоции в Рим Ви желая.

# 549
Излиза по-евтино с агенция щото резервират самолетни билети и хотел на преференциални цени. Като хотелите по правило не са много хубави и на удобно място.

# 550
Да. С ранно тръгване ( ~ 8.00 ч )Перуджа ми хареса много повече от други именити и популярни градове.
RebelHeart, благодаря! Да, и аз именно затова я избрах, защото напоследък предпочитам по-малко популярните дестинации в любимата Италия.

Sause baus!, с кола го дават 2.5 часа, с влак също. Но си е път, така е. Ще обмисля оставане за една вечер.

# 551
silvushka, не ви трябва агенция. Просто следите цените на билетите всяка седмица и може да летите за 60-70лв отиване и връщане на човек.
Апартаменти е пълно с тях, нощувка на добро място излиза по 200-300лв.
Нашият апартамент на 10мин от колизеума беше 480лв за две нощувки. Страхотно място, чисто, идеално за двама човека.
Има и по евтини но по далеч. Вече зависи какво търсите.
Максимум 700лв ви излиза самолет, нощувки две и трансфер от летището и обратно с автобус.
Не знам агенциите какви цени дават за същото за двама човека за две нощувки примерно.

# 552
silvushka, не ви трябва агенция. Просто следите цените на билетите всяка седмица и може да летите за 60-70лв отиване и връщане на човек.
Апартаменти е пълно с тях, нощувка на добро място излиза по 200-300лв.
Нашият апартамент на 10мин от колизеума беше 480лв за две нощувки. Страхотно място, чисто, идеално за двама човека.
Има и по евтини но по далеч. Вече зависи какво търсите.
Максимум 700лв ви излиза самолет, нощувки две и трансфер от летището и обратно с автобус.
Не знам агенциите какви цени дават за същото за двама човека за две нощувки примерно.
Може ли да кажете Вие къде сте отсядали. Може да пишете и на лично. За дега датите , които гледам в едната посока билета на човек е 175лв, в другата около 100 само с ръчен багаж без да слагаме приорити. Ще следя задължително 🙂 Този Рим ми е мечта от доста време

# 553
  • София
Засега няма евтини билети в топлите месеци, непрестанно дебнене трябва дали няма да изскочи някоя добра оферта. Миналата година година ни излезе 40Е  на човек в двете посоки с включени места, сега намирам по 50 в посока. Не пречи да проверите и по агенциите какви ще са цените за вашия период.

# 554
  • София
Агенциите предлагат в момента по 900лв. горе долу без багаж, само с чантичка и хотел на човек и са за по два-три дни, и доплащаш за чекиран багаж/10, 20, 32кг/ и за допълнителни ескурзии. Дигнали са цените много от миналата година, когато бяха по 700лв. И то е на човек.

Общи условия

Активация на акаунт