Рим - 25 тема

• 48 843
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • Благоевград
Здравейте! Имам нужда от помощ. За първи път ще посетим Рим и съм в търсене на място за нощувка в Трастевере. Може ли да ми препоръчате място, което да не е много скъпо, да речем цената за стая на нощ да е около 100 Евро. Търся стая в хотел или самостоятелна стая с airbnb. Ще съм много благодарна, ако някой ми помогне и как да се ориентирам, че дадена стая се намира именно в Трастевере в сайта на airbnb.

# 646
  • София
Здравейте! Имам нужда от помощ. За първи път ще посетим Рим и съм в търсене на място за нощувка в Трастевере. Може ли да ми препоръчате място, което да не е много скъпо, да речем цената за стая на нощ да е около 100 Евро. Търся стая в хотел или самостоятелна стая с airbnb. Ще съм много благодарна, ако някой ми помогне и как да се ориентирам, че дадена стая се намира именно в Трастевере в сайта на airbnb.
Задаваш търсене на стая в Рим. Отбелязваш датите и хората, ако искаш отблязваш и филтрите- цена, вид на жилището, брой спални, бани. Излизат ти резултатите. Отляво са жилищата, вдясно картата.
Като кликнеш с мишката на картата, за да я увеличиш или намалиш в графата над търсенето вместо Рим се отбелязва Район на картата. Увеличаваш картата, за да остане само Траставере и.... готово. Излизат ти жилищата само в Траставере.

# 647
Здравейте!

Планувам пътуване до Рим началото на септември месец и имам нужда от малко помощ. Прочетох някои от старите теми, но все още имам някои въпроси.

1. Ще можем ли да влезем и разгледаме повечето забележителности с детска количка? 🤔 Ясно ми е, че няма да можем да видим всичко с малко дете, но поне най-важните места да посетим.

2. Приятно ли е времето за разходки по принцип началото на септември ?

3. Какво мислите за този хотел : https://www.booking.com/hotel/it/b-amp-b-palazzo-lupardi.fr.html … 0291_2_1_0__36862

Благодаря ви предварително 🤗

# 648
Здравейте, с приятеля ми и сестра ми планираме пътуване до Рим, Италия през септември. Мисля че това е подходящо време, защото ще са минали големите жеги и ще е по- приятно. Идеята ми е да сме 2-3 дни в Рим и още 2-3 в някое близко, но и интересно градче или село до Рим, бихте ли ми препочъчали такова място?
Благодаря предварително!

# 649
Ние бяхме миналата година първата седмица на септември, жега беше.

# 650
Колизеума ще може с количка, за втория етаж има асансьор за инвалиди и предполагам ще може да го ползвате.
Форума и Палатин също ще може, но на места е стръмно, но алеите са широки.
Базиликата също ще може, но не знам дали допускат детски колички, май не съм виждала.
По-големите базилики също са достъпни за инвалиди, така е ще можете да влизате.
Тези обекти, които са на открито не мисля, че има проблем да ги посетите.
Ако може количката да е с по-големи колела ще е по-добре, защото по паветата ще е трудно с малки.
Хотелът е добре и е на хубаво място, улицата е с много ресторанти.
Началото на септември е топло, да.

# 651
Много ти благодаря за изчерпателния отговор, Lady Vengeance! ❤

# 652
Какво би било интересно да се види в Рим от дете на 7г.? Тя обича музеи, един ден сме си отделили за Ватиканските.

# 653
Какво би било интересно да се види в Рим от дете на 7г.? Тя обича музеи, един ден сме си отделили за Ватиканските.

На моето му беше интересно тук:
https://www.mdbr.it/

Има много неща за правене, всичко се пипа, всичко е игра с образователна цел.
Интересни бяха и музеите на Леонарно.

# 654
  • Благоевград
Здравейте!
Може ли някой да ми даде информация дали в района на Ватикана има място, на които можеш да си оставиш куфара и да разгледаш Ватиканските музеи? Летим късно следобед, и сутринта сме я отделили за Ватикана и оттам направо за летището, за да не се връщаме в Трастевере. Или да се моля на Бог колелцата на куфара да издържат 😀

# 655
Здравейте!
Може ли някой да ми даде информация дали в района на Ватикана има място, на които можеш да си оставиш куфара и да разгледаш Ватиканските музеи? Летим късно следобед, и сутринта сме я отделили за Ватикана и оттам направо за летището, за да не се връщаме в Трастевере. Или да се моля на Бог колелцата на куфара да издържат 😀
Ето едно място https://www.stowyourbags.com/en/shop/rome/luggage-storage-vatican-st-peter/

Самите музеи също имат гардероб/клетки за багаж, но не знам колко голям.
Тук в тази статия пише, че са длъжни да приемат всякакъв багаж на големина.
https://news.italy-museum.com/it/deposito-bagagli-musei-vaticani-rome-museum/

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 19:27 от Lady Vengeance

# 656
  • Благоевград
Много, много благодаря!

# 657
Здравейте!

Бях писала преди няколко дни в темата, че подготвям пътуване до Рим и имам нужда отново от вашите съвети. Бяхме харесали един хотел, но поради няколко причини той отпадна като вариант. Та, сега съм отново в търсене на хотел/Airbnb, но направо се загубих, не знам къде да търся.. Можете ли да ме посъветвате кои квартали да гледам ? Ако имате препоръка за някой хотел или Airbnb, от който сте доволни, също ще ми е от помощ.

Благодаря ви 🤗

# 658
Здравейте , планирам посещение в Рим около 9/10 Април което съвпада с Великден . Знаете ли интересни фестивали или други организирани празнични събития по това време  ?    Мисля си също за Зоологическа градина и Rainbow Magic Land ако работи изобщо . С две думи всичко различно от историческите забележителности на които естествено ще отделим един ден . Благодаря .

# 659
Билети за ватиканските музеи продават ли се на място, независимо от опашките? За 14 март в сайтовете са останали единствено с аудио гид.

Общи условия

Активация на акаунт