ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 604
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Блу, не се притеснявай, бебетата често падат, но имат меки кости и в повечето случаи им няма нищо. Когато Митко падна от спалнята беше с батко си. Той веднага го е сложил на леглото, но много се уплаши. На Митко му нямаше нищо, даже когато отидох при тях не плачеше, но на батко му казах да пие на три пъти вода.

Баткото ми е падат от кошарата, даже не плачеше, само се чу туп. Когато отидохме лежеше на земята. След този случай махнах ме 3 пръчки на кошарата. Опитвал се е да скача и от количката, а от паяка слизаше с главата надолу. На 3 години се чудех дали пак да му раздавам пита, че много падаше.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 15:32 от Titanka

# 166
Аз да питам за тези интервали на спане...
Има някакви таблици ли какво, ако може някой да прати да видя, но моята и да спи и да не спи през деня, вечер си е едно и също и лягане то и ставането след това.

# 167
Блу съчувствам ти искренно. Ние сме били на косъм от близката среща с пода.
Аз имам въпрос: мислех днес да започна глутена с овесена каша. Нагласих всичко и видях, че кашата освен овес има и мляко. Как не съм видяла ,дали щеше да е проблем. Иначе пие АМ, незнам дали е същото

# 168
Блу, Божидар падна преди месец от дивана в кухнята (беше в гнездото, а аз на 2 метра от него наливайки му вода) поолака си, аз с него. Резултата беше насинена опашка и мноооооого стрес и сълзи за мама.

# 169
Тези дни нямам много време да пиша,добре че успях да прочета всичко 😀
Габи,надявам се да сте добре и както са казали другите - да вземеш най- правилното решение за себе си,така както го чувстваш.
Онзи ден ходихме на нефролог, всичко е наред, много е готин доктора. Вчера не знам какво стана цял ден мрънкане,стори ми се много дълъг деня.
Мамите от Пловдив,можете ли да ми препоръчате офталмолог?

# 170
Относно паданията, аз май съм казвала, но не помня дали тук, че с каката като бях бременна паднах на корема си в 9м, отивайки към АГ. Тогава ме прегледа и бая ми се посмя и може би никога няма да забравя думите му: "сега има корем, води, плацента, спокойно, ще го пазиш като се роди. Тогава започва същинското падане и удряне". Идея си нямах колко е прав. Така де, не омаловажавам ситуацията и знам колко е стресираща, но това ни чака и можем само да се надяваме да няма големи поражения. Пак с каката преди година (беше на 3 и половина) я бутнаха от пързалка (1.50 м височина) и падна на главата си. На мека повърхност от тези на площадките, които са, ама тогава наистина мислех, че ще си разцепи главата.

Относно съня Гого обикновено спи по 7-8 ч нощен и 3-3.50 дневен. Вчера спа час и половина дневен е нощния си беше същия. Обаче забелязвам и някакви навици примерно дори да е спал дрямка до 13 ч, е свикнал да спи към 14:30 и се разкривява по това време и обикновено си заспива, въпреки краткия интервал на будуване.

И ние минахме ехографа на коремните, пуснах и кръв и урина, във вторник, живот и здраве сме на консултация да видим какво ще каже за изследванията. Има някои завишени/занижени стойности, но мисля, че са в рамките на нормалното.

# 171
  • до най-прекрасния мъж
Слава Богу при нас нощта мина спокойно, няма последици засега. Но вече или вързана в стола за хранене, или в кошарата, или на пода. Повече този стрес не искам да си го причинявам. Не че ще е последното падане, но поне да съм направила всичко възможно да я предпазя.
Цвети, офталмолог за теб или за бебе? Ако е за теб, препоръчвам ти д-р Спас Врабчев, работи в МЦ Виста, болница Св. Анна в Кючука,на бул.Ал. Стамболийски, в бившия РУМ. Не знам от кой квартал си, затова така подробно обяснявам. Аз ходих с направление при него, докато бях бременна. Обърна ми достатъчно внимание, доволна съм. Пише, че работи и с деца, но за бебета не знам, трябва да се попита. Много е внимателен и отзивчив.  Бях си забравила направлението и ме прие без него, като вечерта ММ му го занесе. Запазих си час през Супердок.

# 172
Аз да питам за тези интервали на спане...
Има някакви таблици ли какво, ако може някой да прати да видя, но моята и да спи и да не спи през деня, вечер си е едно и също и лягане то и ставането след това.
Виж в началото на темата в заглавния пост съм сложила примерна или потърси в Гугъл - има много.

# 173
+1 за доктор Врабчев.

Блу, макар че е минало време и вероятно си по-добре, моето дете падна от дивана (беше на 1-2 месеца), докато буквално отместих поглед да видя колко е часът. Толкова тъпо стана, че чак не мога да повярвам как го допуснах. Той поплака, аз повече и така. Те са здрави. Притеснително е ако не заплачат веднага и ако са вели и/или необичайно поспаливи.
Иначе и аз в деветия месец се изтупках по гръб, точно докато отивах на лекар. Събрах всички наоколо, но нищо ми нямаше.

mikata аз ползвам информация от тук https://mamospimise.com/wake-windows/ но ако не ти допда в гугъл напиши “интервали на будуване” и си харесай източник.

Като давате обяд и детето не иска да яде или е изяло 2-3 лъжички, броите ли го като приключен обяд или по-късно пак пробвате?

# 174
  • до най-прекрасния мъж
Жожи, 2-3 лъжички няма как да се брои за обяд, прекалено е малко. Преди да заместим хранене, аз си додавах АМ или ако кърмиш, кърма (съжалявам, но не помня дали кърмиш или храниш с АМ).
Да, аз също се наведох буквално за секунда и я видях как пада като парцалена кукла. Разрева се, но аз я вдигнах на секундата. Бях наведена така или иначе и я взех. Не знам дали се разрева, защото падна, или защото аз избухнах в рев. Много се уплаших. Още ми е пред очите. Днес само я разнасям и не смея да я оставя някъде, дори да ми е пред погледа. А оттук нататък тези ситуации ще са все повече и направо изтръпвам при мисълта как ще я опазя да не се пребие.

# 175
Някой друг в нещо като регресия или преход към 2 дремки? Държахме някакъв режим макс 10 дни и стана напоследък пълен ужас, търка очи и често не ще да заспива дори на първа дрямка, станаха ту къси, ту дълги, започна на моменти с огромни интервали, после с къси, въобще мазало. Въргаля се 1ч откакто е сложен след сигналите за сън, рядко пък веднага заспива. Тоест - редовно има противоположности. Всяка дрямка е различна и нещо пак големи проблеми стават 🙄 Една седмица имаше относително спокойствие, явно беше предостатъчно до следващия период.

# 176
Давате ли супа за вечеря на бебетата? Слушам, че вече някои майки дават. Но според мен първо трябва да е попарата, а най-малко след месец и супите и манджичките. Аз още с пшеничната каша не съм захранила. Още сме на овес.

# 177
Някой друг в нещо като регресия или преход към 2 дремки? Държахме някакъв режим макс 10 дни и стана напоследък пълен ужас, търка очи и често не ще да заспива дори на първа дрямка, станаха ту къси, ту дълги, започна на моменти с огромни интервали, после с къси, въобще мазало. Въргаля се 1ч откакто е сложен след сигналите за сън, рядко пък веднага заспива. Тоест - редовно има противоположности. Всяка дрямка е различна и нещо пак големи проблеми стават 🙄 Една седмица имаше относително спокойствие, явно беше предостатъчно до следващия период.
🙋♀ That’s me
Един ден на две дремки, два на три, преди два дни имаше дори четири дремки. Първият интервал едва два часа изкарва, а следобяд прави по 4 часа без напрежение. Откачена работа ви казвам 🤪
Миналата седмица цялата изкара средно така:
Първи инервал: 2 часа, като след час и половина започва яко мрънкане
Втори инервал: 3-4 часа, има дни и по два и половина
Трети инервал:около 2:30-3 часа
Четвърти: 3:30-4

Започнах да се опитвам да махам третата, защото идва около 18 часа и оттам вечерното лягане идва след 21 часа, което изобщо, ама изобщо не ми харесва. Засега нямам успех, защото деня, в който го приложих заспа в 19:15 и си кзах, че това ще да е нощния сън, но не - събуди се след 34 мин и нов 3:30 часов инервал. За сега нямам решение.

Блу, кърмя. На поискване.
Не мога да нацеля момента кога да го сложа да яде. Или е много гладен, или не е хич и не яде, или не е в настроение. Нищо не става.  Мисля, че са малки за супа. Аз не бих дала, от гледна точка на хранителнат стойност. Като казвам супа си представям водняна работа, не яхния.

# 178
Супата я давах на баткото надробена със сухари за вечеря, като последно заместено ядене. Последна трябва да е вечерята и да остане само млякото вечерта и сутринта.

# 179
  • до най-прекрасния мъж
За супа е рано. Ние от понеделник започваме овесената каша. После евентуално ръж, спелта/ечемик и пшеница. От 8 навършени закуска и вече предполагам от 10-12 навършени вечеря. Мария е на 5 хранения, като най-подходящ като час засега да пие мляко е сутрин в 6:30, когато замести останалите 4 хранения (има заместен обяд, престоят закуска и вечеря).
За дремките и при нас е каша. Увеличи си интервалите и вече будува по 11-11:30 ч дневно. Малко сме в разкрачен седеж. 2 са ни малко, 3 са ни много. Спи 2:30-3:30 дневен и 9-10 нощен. Общо спи 12:30-13 ч, което ми се вижда малко. Надявам се скоро да мине на 2 и да започне да спи повече, както си спеше. Ние сме на 2:10-2:15/2:35/2:40-2:50/3:50. Понякога трети и четвърти ги надвишава с по 10-15 мин. Малко спи според мен. Или е регресия пак, или преход, нямам идея.

Общи условия

Активация на акаунт