ДЕКЕМВРИйчето вече е голямо дете, сяда, яде и отива на море! (Тема 5)

• 19 596
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Жожи, разбирам те много добре, хич не харесвам лятото и всяка година се моля да свърши по-бързо. Голяма работа, че било отпускарски сезон, 1-2 седмици, а през останалото време жега, пот, мухи, комари и пак да спомена проклетите мотористи, дето ми будят бебето. 😄  Иначе от две години не сме били на море, беше ме страх като бременна от дългия път, ама ще е хубаво да хвана последния влак поне за басейн сега, да се изредим с ММ уикенда кой да я гледа.

dee, не е хубава тази работа. Пробвала ли си да заспиваш, гледайки нещо на лаптопа/телефона в леглото на слушалки? Аз така се унасям, че изпускам телефона върху себе си, а пия по 4 кафето на ден поне и не съм от най-лесно заспиващите също. Според мен самите очи се измарят от позицията и това помага.

Колкото до срещите, ако някой иска да побутаме  колички из столицата, съм много за и да ми пише ЛС. Откакто сме по цял ден сами с беба вече се чудя какви поводи и цели да си измисля като излезем и скоро ще ми свършат парите по магазините. 😅

# 646
Dee, това направо ми се струва мъчение. Как издържаш? Понеже си споменавала - нали ходо на някакъв лекар, не ти ли помогнаха?

# 647
Dee, с риск да не бъда разбрана правилно, но чашка нещо с алкохолен градус в компания върши страхотна работа Hug
Ние с мъжа ми като "гътнем" децата в 21:00 и си сядаме на терасата. Дали ще се караме, дали ще се гушкаме, но си сипваме по нещо.
В летния сезон на мен любимо ми е мента с прясно мляко и лед Heart Eyes
Когато мъжът ми го няма, си говоря с приятелка по телефона и пак ми е много приятно. И без това все по-малко време имам да ги чувам...

Аз вчера се подхлъзнах на една пластмасова каска у нас и сега трудно ходя.
Докато бях в полет, нещо изпука в коляното, усука се и сега направо ми е ад, защото гледам и двете деца у нас сама...
Утре рано сутринта съм на ортопед, за да видим какво ще се прави.
Големи проблеми имам със свекъра ми аз. И то мъжът ми е виновен, но честно ви казвам, че направо не знам какво ще правя...

# 648
Да се похваля - най-накрая проби първият зъб! 🥳🍾😆

Жожи, няколко дни (може би 3-4 дни) имаше пъпки и си изчезнаха сами.

dee, ужас - голямо мъчение, как издържаш? 😔 Може би наистина се консултирай с лекар. Пробвала ли си с някакви билки - алора, валериан или друго? Подкрепям и Лайка за по питие вечер - и ние с ММ всяка вечер си сипваме по чаша вино или бира.

Лайка, дано да не е нещо сериозно и бързо да мине! 🍀

Рошличке, и аз много повече се изморявам като сме на друго място - то за минутка не мога да я оставя някъде и без надзор. 😒 Даже секърите като кажат "елате да си починете" и вече съм изморена преди да сме отишли .. ще се моря и аз другата седмица 😆

Dentz, много добра идея за разходките - може да се организираме.

# 649
Олеле, dee, много неприятно. Вероятно си опитвала, но съм чувала, че капките на д-р Бах също помагат при такива ситуации. (Не мога да го твърдя от личен опит де). И аз спя по 4, макс 5 часа и не съм човек, ама защото дребния не спи нито денем, нито нощем...а представям си какво е с още по-малко часове сън.
Вчера например изкара на две дремки, като първата беше 30 минути, а втората два часа. После будува 5 часа точно и заспа рано за неговия стандарт още в 20:40 ч. И като се почна едно будене. Още в 22 ч се събуди готов да играе. После в 23 часа пак и аха да си легна в 12 ч и като ревна ..още 40 минути откара. От там нататък се буди още 4 пъти и окончателното му събуждане и ставане съответно беше в 5:45, както обикновено. От 6:40 ч още е непоносим. 😂 Готова съм да си сипвам от сутринта, ама за сега удържам само на кафе. 😁

За срещите е много яко, в групата на каката правеха редовно такива и пускаха снимки. Съответно повечето мами бяха от София и срещите се случваха там. От Бургас имаше две мами, даже с едната децата ни са астрални близначета и преди живеехме близо една до друга и често се виждахме. С другата също се чуваме от време на време, но по-рядко. Когато ходихме до Пловдив се видяхме с една мама от там, а когато идва до Бургас една софийска мама се видяхме тук. Та готино беше де. Simple Smile

Лайка, дано е само натъртено или нещо още по-леко и бързо да минава.

# 650
  • до най-прекрасния мъж
Лайка, да минава бързо контузията. То и без деца си е неприятно, а с две деца, които чакат постоянно обгрижване - още повече. Аз си имам любим глезен, който навяхвам доста често и мога да предположа какво ти е.
Dee, намирай начин да релаксираш, ще изкараш без сън до едно време и после така ще те удари, че ще те скапе за дни. Аз чета вечер и така се приспивам. Понякога и без да чета, усещам, че ми се спи още преди детето да е заспало. Но и аз бях като теб, тя спи, аз слухтя и се кокоря. Сега явно преумората и от бременността, и след раждането си казва думата, лягам и умирам. Не че не се будя, ако тя започне да се върти, но е много по-добре.
Пеперудке, честито зъбче, да ги изкарва безпроблемно и останалите. И при нас от тая сутрин драска първото горно зъбче, а тя беше буре с барут тези дни. Много я сърбеше, постоянно се чешеше в каквото намери.
Проблем остава късното заспиване, хем не е готова за две, хем три й идват много. Снощи пак в 22:05 заспа. Днес ще бутаме кошарата ниво надолу. Много ще ми е неудобно да я взимам и слагам, но вече взе да се набира по решетките и ме е страх да не прескочи и да тупне. Не може още да се изправи на крака, ама то всичко става за часове, както не може, така и ще стане.
И аз съм все на тръни, като не сме си вкъщи. Едната баба не може да я удържи, другата пък все изцепки прави и няма спокойствие (свекървата). Има котка и не мога да кажа, че хигиената е на ниво. Изпуска играчки на земята, дава й ги, малката ги лапа, а всичко е в косми. Слага я да лежи по корем току-що нахранена. По 100 пъти пита слагаме ли я да сяда, а тя сяда от 2 месеца вече. Нямам й доверие, а все се натиска да гледа детето. Оня ден с Ковид излязла вън на пейките при хората, а знаеше, че аз съм с Ковид, значи и тя е, след като и симптоми имаше. Ама още не била правила тест...нямам думи.
Следващата неделя ще кръщаваме малката и вече съм на тръни какви изцепки ще има пак. ММ още не може да реши ще каним ли бабите или не. Аз нямам проблем с майка ми, но той очевидно има проблем да не поканим неговата и все отлага да реши. Иначе, ще сме в много тесен кръг, кръстницата с мъжа й и детенцето им и моята кръстница с мъжа й и детенцето им. И евентуално двете баби, ако решим да дойдат. Дано този път излезем здрави от цялата работа, че тоя Ковид ни разказа играта, а уж е леко протичащ.

# 651
Благодаря ви момичета,  но няма да мине бързо Hug
Скъсах менискус...  Ще трябва операция,  но ще я направя като се приберем от морето. Дотогава ще търпя болката и ще карам на хапчета.
После 10 дни патерици,  физиотерапия...
Боже,  как се подредих само!

# 652
Леле, Лайка, хич няма да ти е лесно. Скъсаният менискус не е шега. Дано мине поне всичко леко.
Дее, още ли при теб е налице безсъние? Не зная какъв съвет да ти дам. Имам колежка с подобен проблем и тя много ми хвали някакви хапчета, които лека нощ се казвали или нещо подобно, но не съм пробвала.
Нали ще започвам глутена и умувах как и с какво, накрая реших. Купих овесени, ечемичени и ръжени ядки. Ще прибавям от всеки вид по малко към обедното пюре, после ще ги предлагам и като закуска с някакъв плод. На ден беше по едно глутеново хранене, нали?
За мамите от Пловдив
Скрит текст:
В биомагазина до Второ ДКЦ има невероятно разнообразие от всякакви видове зърнени глутенови и безглутенови - ядки, брашна, макарони, юфки и не са скъпи.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 14:19 от tara 2

# 653
Лайка, това само от едно подхлъзване ли?  Дано мине леко операцията и възстановяването.

Блу, и аз съм в същата ситуация с дремките: две са малко, три са много 😃
Днес като следам ще са две (дано 🙏🏻). За първата дрямка заспа чак в 11:20, което е супер късно и сег заспа 14:40. Дано спи до 16 и после да е направо вечерен сън, та и аз малко да отдъхна. Направо се чудя на майките, които им е удобно децата да лягат късно - как се оправят?

За мамите от Пловдив
Скрит текст:
В биомагазина до Второ ДКЦ има невероятно разнообразие от всякакви видове зърнени глутенови и безглутенови - ядки, брашна, макарони, юфки и не са скъпи.
Този магазин ми е любимият. За съжаление не съм ходила от преди да родя, тъй като сме извън Пловдив и трябва да карам, пък татитУ го е страх сама да ходя.

# 654
  • до най-прекрасния мъж
За Балев Био до Областна управа ли става въпрос или за друг магазин? Не се сещам до 2ро ДКЦ за друг. Трябва да го навестя да купя разни неща за хрупане. Мимката вече яде намачкани пюрета и не плюе парчетата. Скоро май ще мине на обща храна, като я гледам. Днес й дадох малко сирене, че ни гледаше как обядваме, а за нея беше рано да обядва. Хареса й доста, но само 2-3 трохички, че не съм обезсолила. Вчера разбрах, че обича зелени подправки и днес й сложих копър в пюрето, хареса й доста. Правих домашно пюре и смесих с купешко със заек и морков, заради месото. Поръчахме заек, но нещо човекът няма за момента.

# 655
Блу, завкът от частно лице ли го поръча или си е фирма? Чудех се дали да поръчам заешко и пуешко и да ги направя на порции и на кайма и да ги замръза, но се чудя от къде да взема месо.

Иначе магазинът се намира вляво от входа на ДКЦ-то ( ако си с лице към него). Точно до ЗОО магазина е.

# 656
Пиле и заек купих домашни от хора, имам и телешко, пасищно, когато му дойде времето. Пуешко нямам. Взех първо на Плазмон, но това е всичко друго, но не и месо. Малката и тя не го искаше много-много. Затова от Лидл купих пуешки бутчета и ги направих на порции. Хапва ги. Ние не сме по пуешкото, но да има за разнообразие.
Блу, Жожи много точно го я обяснила. Когато си с лице към ДКЦ-то, това е в ляво. Има заведение, след него зоомагазин и после е биото. След него мисля, че е цветарница и после училището Петър Берон.
Балев от много време насам хич ги няма. Едно време бяха много заредени, особено, когато бяха в мола.

# 657
  • до най-прекрасния мъж
Заек поръчахме от човек, който гледа зайци и бащата на ММ е вземал преди години (той почина преди близо 8 г и от тогава ние не сме вземали заек). Но месото беше хубаво и наскоро ММ го видя и поръча. Но още не е донесъл, може и да са мънички и да няма за клане. Но когато и да донесе, ще го вземем да го сварим. От време на време купувам някакво готово на Гербер със заешко, колкото да давам за разнообразие. На Плазмон не струват, язък че са толкова хвалени. Имам 2 бр пуйка и се чудя дали въобще да й ги давам. На Гербер са в пъти по-добри  и пуйката, и пилето. Аз засега от тях давам. В тази връзка-по колко месо давате? Аз засега давам 40 гр, в които има 22 гр месо по етикет. Но май трябва вече да давам по цяло бурканче заготовка, което съдържа 44 гр месо или да купя гърди, да сваря и разфасовам. От бутче месото не е за бебета, по принцип в бутчетата слагат инжекциите с АБ и хормони на птиците. Като цяло избягвам да купувам бутчета дори за нас, но се случва понякога.

# 658
Блу, добре, че писа. Крила купих, не бутчета. 😳
Месо слагам по 20гр. Видях в нета, че над 8м пише 40гр, но много ми се струва. Сега когато сготвя, пасирам, добавям мазнина и опитвам. Доста се усеща вкуса на месо в 200гр.
За пресните подправки-добавям редовно магданоз, копър, лук, чесън, според това, кое подхожда на манджата, която готвя. Сухи още не към слагала. Рошличка беше споменала за цейлонска канела, но все забравям да купя.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 00:35 от tara 2

# 659
Лайка, лелее, възможно най-леко и бързо да минава! Sad от една страна добре, че не е зима и да има лед, ужас.
За пийването - о, от юни си жулвам яко 😂 даже си препълвам чашите, хаха. Колкото можем, каним хора и се виждаме - разсейват и зареждат със сигурност. Даже един ден оставих всички на село и с една приятелка лафихме и пихме в апартамента до 4.30 сутринта 😀 Спрях да чувствам вина да искам помощ и всеки ден се отделям за качествено време за  мен. Работя по нагласата си към натоварващите неща и се виждам с психолог. Такива неща ми помогнаха за менталното състояние, че то с пълна липса на почивка (и да ми помагат, то на минути сън всеки ден не си човек, имала съм дни с по 20мин сън...) и хормоните и тн след раждане си бях тръгнала към депресия. Не спя, но имам подобрение в психиката, бях започнала да мразя света някак си, да ме тревожи всичко.

Бях на няколко лекаря, да, сега записах и невролог да видим. Чаках нормализиране след спирането на кърменето, всякакви билки, чайове, лекарства без рецепта пробвах, даже превишавам дозите и си правих коктейли от валериани, мелатонин и какво ли не. Дано това дете оцени тия мъки като порасне 😂😂

Дентц, бях пропуснала, че си от София, хайде след отпуските да се пробваме, ако искаш/те? 😊

Био канела видях в ДМ, имаха голям избор от био неща. Жалко, че нямат още онлайн. Взех екзотики като амарант, без да знам какво да го правя. 😀

Тара, готвиш и после замразяваш дозите или? Каква мазнина слагаш и в какви зеленчуци ги харесва?

Дайте идеи моля за закуска. 😀 Ще му обезсолявам сирене, взех на Хармоника. Общо взето карам с много готови неща, защото понякога трудно пазя равновесие, камо ли да готвя на печка. 😂

Общи условия

Активация на акаунт