Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 733
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Много благодаря! Гледах за СМГ, високи са. Най-ниския е физика с английски около 486 някъде беше. Немския с математика е около 491 и нещо. Да видим второто класиране.

# 166
  • ВАРНА
Баловете за Варна са качени на сайта на РУО. Предполагам за другите градове също.

# 167
  • на Мелмак
И аз да дам моите пет цента Grinning
Минаха влеченията към ПС, игри, телефони. Сега са навън, снощи даже щяхме да издирваме набора с баща му, играе футбол и... Кеф Grinning
Не мога да се сърдя, след две години в къщи. Сестра му е по-голяма, тийн. Миналата година бях с нея в седми клас, та тя както не искаше да ходи на море изобщо, да пътува с нас, сега не се отделя. Направихме и едно пътуване из Европа, много доволни сме всички, а те най. Ще се опитам на малкия да покажа моята професия това лято, ако се запали - чудесно, ако не, има избор. За него изобщо не съм сигурна кое е подходящо, докато сестра му учи езици с лекота. Та тя е в езикова гимназия, успя миналата година от раз. Зор ще му давам единствено да си пише навреме нещата, защото е разпилян, но умен и трябва контрол, иначе оставя за после.

# 168
Гледам статистиката за успеваемост от НВО, качена в РУО София. Някой може ли да ми я разтълкува, защото аз нещо не мога да се ориентирам в тия числа…какво означава - натрупване?
https://danybon.com/wp-content/uploads/2022/06/%D1%83%D1%81%D0%B … -2018-2022-1.xlsx

# 169
  • София
Гледам статистиката за успеваемост от НВО, качена в РУО София. Някой може ли да ми я разтълкува, защото аз нещо не мога да се ориентирам в тия числа…какво означава - натрупване?
https://danybon.com/wp-content/uploads/2022/06/%D1%83%D1%81%D0%B … -2018-2022-1.xlsx

Гледате реда с точките, които ви интересуват, например 160 (сбор от точките на НВО по БЕЛ и Мат). В случая това е ред 162 от екселската таблица. За 2022 има 1317 момичета с по-висок или равен брой точки (160), момчетата са 1121, или общо 2438 деца имат по-висок или рабен брой точки от двете НВО-та.

# 170

Не виждам какъв е смисъла да я гледате освен ако не редите желания.
Какво ви интересува към днешна дата колко момчета примерно има преди вашето Simple Smile
Иначе статистиката по училища /резултати/ излезе в сайта на Данибон.

https://danybon.com/obrazovanie/klasacia-bg-izpiti-7-class-22/

# 171

Не виждам какъв е смисъла да я гледате освен ако не редите желания.
Какво ви интересува към днешна дата колко момчета примерно има преди вашето Simple Smile
Иначе статистиката по училища /резултати/ излезе в сайта на Данибон.

https://danybon.com/obrazovanie/klasacia-bg-izpiti-7-class-22/
Просто видях, че е качена тази информация и я погледнах, но не успях да я разбера точно какво отразява.
Благодаря на Rosi-ta за разяснението Simple Smile

# 172
За интересуващите се от школи за допълнителни курсове - на стр. 50 - 51 в седмокласната тема в момента се сравняват две от тях: https://www.bg-mamma.com/?topic=1463954.750

# 173
  • Sofia
AsitaNew, браво на твоето дете. Като от доброто старо време. За нас си беше добро, за тях едва ли - не знам как го разбират.
Damascena, когато стоенето на телефона е прекалено, да, притеснително е. Но почти всички деца в днешно време са така, и на повечето Тик-Ток и разните Youтубъри са им любимци, Snapchat и т.н. Но според мен няма как да ги спасим от тези неща, това е днешната реалност. Въпросът е да не се залита прекалено. Всяко нещо в разумни граници може да бъде позволено. Може би трябва да наблегнете точно на някакви нейни интереси извън дома и на социалната среда навън. Тя може да е по-затворен характер и да си е самодостатъчна, но трябва да има социална среда, общуването с нейни връстници е важно.
Моята дъщеря също влиза в тези същите приложения, но не във всеки един момент, когато е свободна. Тя като цяло през годината е много натоварена, то е английски два пъти седмично, то е волейбол всеки ден, народни танци, то са курсове по БЕЛ и МАТ през уикенда. И като прибавим и домашни, учене, няма време да се обърне, даже да се наспи, така че телефона остава на заден план. Дори и сега през ваканцията е всеки ден на тренировки и понякога много й се дразня, че така се е вглъбила в него, но това пък я прави щастлива - виждам го и ми го е казвала тя самата. И по-добре в залата и навън със съотборничките, отколкото на телефона или да мери безцелно улиците. И другото, което е добре - че има цели, много по-високи от волейбола. Smiley
Относно интереса към балове, калсиране и т.н. моята дъщеря доста се интересува, защото има и много познати дечица, които тази година държаха НВО. Вълнуваше се заедно с тях. И като се е впримчила в този испански ... Искала това да учи. И казва да търсим друго училище, където се учи добър испански освен в испанската, та да имала вариант. Видях, че в 22СУ също учат испански интензивно. Някакви мнения за това училище и дали знаете в последствие колко от разказвателните предмети се изучават на испански?

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 20:34 от Hariela

# 174
Момичета, да ви кажа, че водих детето на постановката “Бай Ганьо” в Младежкия театър! Много ни хареса и препоръчвам с две ръце Simple Smile
Колкото и срамно да е трябва да призная, че това беше първата постановка на която я водя.
Поправям се и ще следя да подходящи представления през лятото за да я водя.
С гледането на клиповете в ютюб пак имахме проблеми и вече този път и казах, че ако продължава и не си наложи сама да се спре, ще и взема Смарт телефона и изобщо няма да го получи повече и ще ходи с обикновен…

# 175
  • Sofia
Да кажа и аз, че вчера и двете ми дъщери бяха на постановката "Бай Ганьо", изпратих ги сами. Върнаха се толкова превъзбудени и една през друга ми разказваха колко им е харесала и кой какво казал. Даже си мислех, че петокласничката нищо няма да разбере, но тя е умирала от смях. И е важно, че са разбрали какво точно пресъздава героят Бай Ганьо и за какво иде реч. Даже оцениха, че актьорът играел невероятно. И пак искали да го гледат. Много съм доволна, че отидоха.

# 176
  • София
Къде дават "Бай Ганьо" в момента?

# 177
  • Sofia
Младежки театър "Николай Бинев", София.

# 178
  • София
Младежки театър "Николай Бинев", София.
Много благодаря за споделеното.
Аз погледнаг програмата, но откривам постановка чак октомври месец.
Но със сигурност ще заведа и Елена тогава.

# 179
От понеделник ще има противоепидемични мерки . София е в червено.

Общи условия

Активация на акаунт