Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 077
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
И двете опции едновременно са ок. Това по-скоро изключва трети лица. Преди време имах същия казус и писах и двата варианта с "Да".
Благодаря,
Лошото е, че за третото лице пише да попълним данни аз сложих едно тире, но то е добавено в точката, дали ще се взема от членове на родителите.
Съвсем се обърках, сложих тире на данни за трето лице, и отбелязах Да и на Двата отговора. Майнтрябваше да задраскам изречението за теето лице Sad

# 676
Мислех, че тези декларации са само за началните класове, последно в 4 клас попълвахме такава.

# 677
Мислех, че тези декларации са само за началните класове, последно в 4 клас попълвахме такава.
Ами, май не, всяка година ги искат по различен начин Sad, побърках се.
Май трябваше да сложа Не, ама повече пъти си я вземаме ние?!?
Дали да не задраскам изречението с трето лице?! Така, ще съм спокойна, че или аз или сама?!

Школо при нас ‘работи’ вече за 7 клас 😃, сега проверих с регистрацията, която си имаме отпреди Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 23:32 от Krasivost

# 678
  • София
Мами, помагайте!
Нещо съвсем се обърках тази вечер.
Детето е донесло едни декларации за попълване за вземане от училище Sad
Понеже ще я вземаме някой път ние с баща и от училище, друг път като нямаме опция ще синтръгва сама. Та има ги и двете опции в Деклрацията написах и на двете “Да” ще я взимаме и “Да” ще си тръгва сама. Може ли и двете !?

В нашето училище декларации за самостоятелно тръгване има само до 4 клас. От 5 клас спира занималнята и се приключва с това. В случай на неяснота бих коментирала директно с учителя - ние тук си тълкуваме някакви неща, но при противоречия важно е тълкуването на учителите.

# 679
Мами, помагайте!
Нещо съвсем се обърках тази вечер.
Детето е донесло едни декларации за попълване за вземане от училище Sad
Понеже ще я вземаме някой път ние с баща и от училище, друг път като нямаме опция ще синтръгва сама. Та има ги и двете опции в Деклрацията написах и на двете “Да” ще я взимаме и “Да” ще си тръгва сама. Може ли и двете !?

В нашето училище декларации за самостоятелно тръгване има само до 4 клас. От 5 клас спира занималнята и се приключва с това. В случай на неяснота бих коментирала директно с учителя - ние тук си тълкуваме някакви неща, но при противоречия важно е тълкуването на учителите.
Да, разбира се, като я даде ще пита дали е ОК.
Благодаря на всички!

# 680
Здравейте!

Писах в предходната тема, но едва ли някой ме помни.

Майка съм на седмокласничка. Допълнителната подготовка тази година и по математика, и по български език ще е под формата на индивидуални уроци. Миналата година посещаваше курса по математика на Регалия, но решихме, че не е за нея.

Дано имаме много поводи за похвала през тази учебна година!

Хубава вечер!

# 681
Здравейте,
Записала съм дъщеря си при частен учител по БЕЛ, но за съжаление може да ни вземе само 1час в седмицата. Притеснява ме, че това време ще е крайно недостатъчно. Колко често и колко продължително е обучението при вас? Благодаря

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 18:28 от Tweeety_M

# 682
  • ВАРНА
Школи веднъж седмично; БЕЛ - 3 астрономически часа; мат - 2 астрономически часа

В сряда ще имаме родителска среща. Онлайн. Имам чувството, че ни се подиграват. С всичките им промени можеха да ни организират една присъствена среща. Но не би.

# 683
Здравейте,
Записала съм дъщеря си при частен учител по БЕЛ, но за съжаление може да ни вземе само 1час в седмицата. Притеснява ме, че това време ще е крайно недостатъчно. Колко често и колко продължително е обучението при вас? Благодаря

За тази година БЕЛ и МАТ по 3 до 4 учебни часа седмично, разпределени два пъти седмично. Според мен е много индивидуално. Има деца, които се справят и без уроци, ако са работили системно и имат подготвени учители в училище. При нас, тъй като не можах да реша дали курс или индивидуално е по-добре, реално е и на двете на първо време. Има много знания, но няма време за затвърждаване и имам притеснения да не зейне някоя чувствителна дупка.

# 684
Извинявам се, че нахлувам в темата, но моля, който има Литература- 7 клас на БГ Учебник на Иван Инев и др. да ми изпрати обобщението в края на учебника /по автори, произведения/
Дай имейл на лични и ще ти пратя каквото ти трябва.
В Школо близначка две се появи...близначка 1 изчезна...
Спокойно Евгени...спокойно

Вече получих от майка в групата. Благодаря!

# 685
Здравейте,
Ами и учителката по БЕЛ при която записах детето предцени по 1 час в седмицата, че стига.
В училище имат допълнитрлен курс, който се води от преподаватели които ги познават. Курса е два учебни часа. Та при моето се надявам, че единят час индивидуално ще свърши работа Simple Smile

# 686
При моето дете подготовката по математика е в школа, 3 учебни часа в рамките на 2 астрономически и индивидуални уроци по български за 2 учебни часа, в рамките на едно посещение седмично са и двете. Дори и в този вариант натоварването за сега хич не изглежда малко като прибавим и новите предмети в училище, както и изискванията на всички учители, никой не ги щади, всеки си мисли, че предметът му е най-важен

# 687
Моето дете ходи миналата година в Регалия по Математика,но преценихме,че с индивидуални уроци ще е по добре! Сега ходи на частен учител по 2 астрономически часа.По Бел миналата година  беше в школа и тази продължава в същата школа по веднъж седмично два учебни часа.В училище вече ги почнаха с входните нива.Днес е по математика,а се оказа,че са позабравили материала,но ще видим.В понеделник и е по История и Бел,а другите още не са казали.
Българичката вчера беше дала домашно като за 3 дни и наборката писа до 11.30.Дава и цитати от произведения и иска да разсъждават по тях.
Вчера в часа по Бел е казала на детето,че растягало локум и небила доволна.Незнам детето ли неразбира условието на задачата или учителката и е хванала зъб незнам...ще видим.
Надявам се да е успешна годината и спокойна!

# 688
  • Някъде там...
По БЕЛ на школа в група, 3 астрономически часа с 10 минути почивка по средата. По МАТ индивидуално 1 астрономически час от време на време, да запълни пропуските от онлайн обучението. Ако се наложи, втория срок ще е по често математиката, но едва ли.
Подпукаха ги с входни нива, другата седмица имат по едно всеки ден. По мат и бел домашните са доста обемни, още от първия час.

# 689
  • Sofia
При нас е многооо лежерно. Нито входни има, нито някакви домашни особени. По мат 3-4 задачи, по БЕЛ нещо за 10 минути. Накупих днес помагала и учебни тетрадки за 100 лева. Ако ги реши, ще бъде много хубаво Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт