Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 321
  • 586
  •   1
Отговори
# 105
Някой може ли да опише аромата  на кумарин?
Прилича на ванилия.

# 106
Тонка по принцип има суха  подправкова част, има и сладка, ванилово - ядково - креместа. Кумарин е втората част, поне това, което усещам аз.

Иначе си имам ново откритие в нашия малък, парфюмерно беден град, при това с много мила консултантка, която доброволно и с ентусиазъм ме напръска с поне 5 неща, още преди да съм казала Добър ден.
 случайно сред тях беше и Nicolai Parfumeur Createur , отдавна са ми любопитни, защото напомняли на класическите Герлени, които се оказа, че харесвам. Пробвах  Ambre Cashmere.
Определено има нещо от Герлен, но по-малко елегантни и повече експериментални. Конкретно този аромат започва с кремест лимон, след около 30 мин започва прекрасен ароматен чай, а през цялото време се усеща и  меката Герленска ванилово- амброва база, както на "легендарната" линия, обаче без онази ретро прашност и задушност. Резултатът хем е гурме, хем не е.  Прясно изпечен лимонов пай с чаша чай, но не е толкова буквален както примерно Лира е, а си остава достатъчно елегантен, френски аромат.
Щях да го грабна, ако не беше една остра нотка, която не съм сигурна че харесах как ми стои.....да не говорим, че беше 30 градуса плюс и може би не най доброто време за този аромат.
После във фрагрантика прочетох отзиви че прилича на Le Lyon от ексклузивите на Шанел, но не го познавам достатъчно добре, за да сравня.....
За съжаление нямаха нищо друго от бранда, някой познава ли ги?

# 107
Не баш като ванилия, на мен ми прилича на нещо като куркума, като млян кориандър, такова едно леко пикантно/подправково.
Май всичките парфюми, рекламирани с нотка на тонка, съдържат точно кумарин. Ползва се и в много други козметики за аромат.

# 108
За мен кумарин и бензоин си приличат повече, отколкото всеки от тях с ванилия, но определено намирам и ванилия. Да, може би пикантна или по-скоро смолиста е ванилията, която наподобяват.

# 109
Хм, пък аз нищо смолисто не усещам в кумарина, като напиперчено ми е.

# 110
Може би лъжа че го усещам така или... ? Ми, носове различни. Скоро обяснявах как усещам парфюм лек, сапунен и ефирен, който приятелката ми усеща силен, главоболен и задушлив.

# 111
Аз познавам доста от пафюмите на Мадам Николай. Йоан Владимир познава всичките. Писано е доста за тях, потърсете с търсачката.

Странно е да се обръщам към вас с този номер, без никнейм.

# 112
Аз познавам доста от пафюмите на Мадам Николай. Йоан Владимир познава всичките. Писано е доста за тях, потърсете с търсачката.

Странно е да се обръщам към вас с този номер, без никнейм.
Ползвам фейсбук профил, който за съжаление беше хакнат и нямам възможност да си променя името в бг мама.... Май е време за нова регистрация Simple Smile

# 113
А не, не попитайте модератор тогава, защото за два акаунта има бан.

Парфюмите на Николай наистина носят от духа на Герлен, защото самата тя е наследница на Герлен.

# 114
Съни 31, като цяло има много инфо за нацистката история на Шанел, а освен нея имам предвид и експлоатацията, липсата на модернизация, пълния им отказ да са cruelty free поне за козметиката и парфюмите, адвертайзинга от години, че ако имаш Шанел си класа и специален и тн (сори, дори в темата видях такива мнения) и тн. Controversy колкото искаш при тях.

Sotd: Lancome La vie est belle Intensment. Обожавам този малинов разкош! Не ми е тежък в жегата, напротив. А на климатик е просто beast.

# 115
То в големите дизайнерски къщи все се въртят някакви тъмни истории. Ако взема да се втелясвам от личните избори на собствениците или политиките им, трябва да си нося La Rive от супермаркета, защото са толкова незначителни, че никой не е ровил в мръсното им бельо, че да го направи обществено достояние. Харесвам един парфюм заради удоволствието, което ми носи ароматът му, не заради името или собственика на бранда, нито пък заради личните му истории.

SOTD: Маково ми е... Piment Brulant L'Artisan Parfumeur ❤️

# 116
Ами, въпрос на личен избор е Rolling Eyes
Който иска да се втелясва. Конкретната дама Шанел е била гад в своя собствена категория и е много дразнещ начинът, по който се представя в съвремието - една аристократична, “класи” жена. Знам и за Хуго Бос, и за Адидас и тн, но те пък не са толкова биещи се на очи днес.

# 117
Знам и за Хуго Бос, и за Адидас и тн, но те пък не са толкова биещи се на очи днес.
Да, де, това ми беше мисълта. Не по-малко виновни (най-общо казано), но пък по-невидими или кротки, и хората забравят... Търговията така или иначе си върви, и то както виждаме - съвсем успешно! А и талантът да създават аромати (или маратонки 😀), които стават бестселъри, не може да им се отрече, без значение лично ние харесваме ли ги, или не. Не вярвам по-големият процент хора да ги купуват заради името и съмнителната класа, която носи притежанието им. Те просто ги харесват.

# 118
Интересна дискусия. За мен, когато човек твори нещо, било то музика, литература, кино, живопис, мода или парфюми, е важно дали ми харесва творчеството му, а не какъв е в личния си живот. Ако даденото творение ми харесва, не ме интересуват личните избори, пороци и демони на автора му. Разграничавам едното от другото. За мен е като да направиш разликата между сценичния образ и човека, който се превъплъщава в него.

# 119
Днес съм се напръскала с Шанел 5 Льо и бризът го разнася божествено.
Ето какво нося на морето.

Общи условия

Активация на акаунт