АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 42 706
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
А бебето на грамажи наддава ли?

# 106
Аз лично бих повярвала поврче на 3 доктори отколкото на един колкото и да го хвалят. Истината е, че лекари, който са доста известни също често грешат, а и защото имат много пациенти често претупват нещата. Нормалното тегло за момиче е 2,800-3,100кг, а за момче е 2,900-3,200кг, може да греша със 100гр, всичко над това се води голямо бебе.

# 107

Според лекаря по каса, 2480кг., според лекаря на частно 2018кг., според първият доплер про трети лекар, 2280кг., според последният 2,470кг.
Като последният е специалист главно по фетална морфология, не изражда, нито секцио, нито нормално.
Вие ми кажете какво да мисля..

# 108

Според лекаря по каса, 2480кг., според лекаря на частно 2018кг., според първият доплер про трети лекар, 2280кг., според последният 2,470кг.
Като последният е специалист главно по фетална морфология, не изражда, нито секцио, нито нормално.
Да не прозвуча грубо, ама лекаря ти на частно да го д"ха. Разминаването на другите 3 лекари е в границите на допустимото. В коя седмица си?

# 109

Да не прозвуча грубо, ама лекаря ти на частно да го д"ха. Разминаването на другите 3 лекари е в границите на допустимото. В коя седмица си?
В 34+5 съм вече, последният специалист ми каза, че до края ще стане не повече от 3 100кг. Там някъде да го очаквам. Но и той каза, че щом кръвотока е добре, нямало от какво да се притеснявам.

# 110
Около 3,100 си е нормално тегло за новородено. Щом трима са казали, че всичко е нормално значи е нормално. Добре си е детето. Особенно щом и този по ФМ е казал, че всичко е наред. Аз лично не си падам по много прехвалени лекари.

# 111
Moni, добре си е според мен. На мен Аг-то, при която ходих на последната ФМ ми каза да не сравнявам показатели от различни лекари и различни апарати. Ако ще те успокои това ще ти кажа, че моята мома на 32+3 беше 2100, с големи обиколки на главата и корема и ми казаха, че е много голяма. Другата седмица ще видим колко е станала.

# 112

Здравей, при мен беше подобна ситуация, която доста ме притесни
Бях на преглед при АГ, при когото бях избрала да раждам и измери бебенцето 2060гр, което доста ме притесни, защото следящия не АГ 10 дни преди това го беше измерил 2070гр.
Същия ден отидох при следящия ме АГ и измери бебенцето 2450гр.
На другия ден отидох при друг специалист и го измери 1950 гр.
Разминаванията и в трите измервания са доста големи
И тримата лекари казаха, че няма проблем с плацента, кръвооток и води, но аз силно се наплаших
Когато правиха измерванията бях в 34+1 гс

# 113
Някой конкретен показател ли изоставаше, защпто при мен е коремчето. Главичката и крачетата са напред, а коремчето 1 седмица назад според последният и първият лекар, 2 седмици според първият доплер специалист и 4 според частният аг..

# 114
Мони, измерването дава отклонения до 300гр. Аз съм математик и вярвам на статистиката. 3ма срещу 1, каквото и да е гуру, не вярвам да е прав. Освен това до колкото разбрах не те е наплашил пряко, просто си е свършил работата повърхностно.
Отиди в пн още при един лекар, ако ще те успокои, но ела на себе си. Емоциите ти в момента вредят бебето също.

# 115
Мони, измерването дава отклонения до 300гр. Аз съм математик и вярвам на статистиката. 3ма срещу 1, каквото и да е гуру, не вярвам да е прав. Освен това до колкото разбрах не те е наплашил пряко, просто си е свършил работата повърхностно.
Отиди в пн още при един лекар, ако ще те успокои, но ела на себе си. Емоциите ти в момента вредят бебето също.
Не остана при кого да отида, това са най-добрите специалисти в града. Последният беше най-добрият, от там не виждам при кого да търся да отида. Иначе бих, още даже при 10, стига да ми гарантират, че бебето ще е добре.
 Относно доплера, нали той си показва ако има страдание на бебето? Той е индикатора, че не полувача кислород и хранителни вещества, нали?

# 116
Някой конкретен показател ли изоставаше, защпто при мен е коремчето. Главичката и крачетата са напред, а коремчето 1 седмица назад според последният и първият лекар, 2 седмици според първият доплер специалист и 4 според частният аг..

При мен и тримата не коментираха отделните показатели, а само казаха общо тегло. По таблиците в интернет честно казано не мога да се ориентирам колко е нормално да е в 34+1 гс, защото не знам това 34 или 35 седмица се води

# 117
Момичета аз съм на преглед в понеделник, но много се притеснявам.
Цял ден едвам се сдържам да не ревна. Не спира да хълца моето бебе, от вчера. Поне по 4-5 пъти на ден за по 20мин горе долу. Не е активен както от ония дни, или спи или хълца, и тук там някое преместване... Сутрин хълца със ставането, на обяд като легна, ставам след обяд пия вода и започва пак, в момента пак, като вечерям, и като си легна пак... Повече от 5 пъти Cry
 Накрая усещам как ми заминава психиката, и вкъщи искам да избия всички, които не разбраха какво означава "поддържай чисто" !
Вчера имах ужасна случка, излязах с кучето и след 200м не можех да си поема въздух от болка, в гърдите /диафрагмата незнам... Изпотих се, от болка, едвам се прибрах, той знаеше, че излизаме на разходка аз буквално трябваше да го влача милото за да се приберем , едвам се качих на 3тия етаж.
Легнах след 10мин мина. Реших втори опит да направя, пак станах излезнах, стигнах до съседната къща, същата работа, пак зверска болка като дишам. После 20-30 мин полежах и всичко отмина. Измрънках Frowning1 много ми смачкано, излизам на разходка, дано не се повтори вчерашната случка, чак ме е страх...

Дано всичко е наред при вас момичета, и е било излишно притеснение! Flowers Four Leaf Clover

Това е машината за млякото който се интересува Blush
https://www.tommeetippee.com/en-gb/product/perfect-prep-machine? … IQAvD_BwE#527=790

# 118
Аз в един ден бях на ФМ и при моя лекар, който изрично ме предупреди че ще има разлика в измерването на бебето.
В една клиника работят  и имат 2 еднакви ехографа!!!, та АГ коза до 100гр може да има разлика. Какво остава за различни модели и лекари. Не се тревожи!

# 119
Ох не знам, уж ми дадоха “гаранция” за следващите две седмици, че плода ще се изхранва качествено, защото толкова е давността на самото изследване с доплер, но аз не мога и не мога да се успокоя. Иначе човечето си мърда, активно е, усещам си го по-голямо..
 Иначе за хълцането съм чувала, че е хуабво. Било подготовка за дишането извън утобата, така съм чела.

Общи условия

Активация на акаунт