Дрехи 'един размер'

• 1 322
  • 16
  •   1
Отговори
Здравейте!
Днес за малко да си купя рокля в такъв 'един размер' от магазин с уж италиански и български стоки, която обаче се оказа малко по-скъпа от очакваното (80 лв срещу очаквано 45-50).
Гледам и по моловете вносните вериги наслагали едни горди транспаранти 'един размер за всички'.
Доскоро такива 'един размер' дрехи като че бяха запазени за алиекспрес и евтините сайтове със стока от алиекспрес. Все още в такива сайтове е фул с такива евтинджоси OS и са на доста по-ниска цена, отколкото в нашите магазини.
Според мен не е ок да съкращават разходи И от това (едно да се скрои, изреже и ушие модел в 5 размера, друго е в един размер, който покрива 3 от стандартните ...) и да продават дрехата на цената на такава с размери. Мен лично това ме отблъсква да купя.
При вас как е, въобще какво мислите за този тип дрехи?

# 1
Абсолютно ми е все едно и не мисля за такъв тип дрехи, нито за друг тип дрехи.

Не ме вълнува логистиката, фирмената политика, 10-годишните бангладешчета или кой колко надценка слага.
Харесва ми - купувам. Не ми харесва - не купувам. Устройва ме цената - купувам. Не ме устройва - не купувам. 

# 2
  • София/Севлиево
А,не.Трябва да си има точният размер.Щом нося С,М,Л и т.н.трябва да пише кой е.Не че и тъй е много точно.Примерно аз в момента съм Л(ЮК12,ЕУ42),но имам и дрехи С ,които ми стават...Ама такава пък един размер не бих си взела-днес може да ми е ок,утре тясна или широка.Не,мерси.

# 3
Не купувам дрехи "един размер" аз. Аз нося XS или S, а тези обикновено са някакво средно нещо, което не ми стои добте. То и без друго не навсякъде има размер XS, ако вземат навсякъде да ги правят one size ще трябва да ходя гола.

# 4
Отблъсква ме. Все пак за тая ценаби трябвало да са предвидили размери. Не съм джобно гадже и не всичко ми става.
Забелязвам, че има много магазинчета, които претендират, че са нещо, а вътре цени - 80-100 лв за парцали. То си личи, нито кройка, нито материя, че и като ми кажат, че е един размер- съжалявам!

Изглежда ми още по-тъжно и гнусно от бързата мода.

# 5
Точно вчера мерих такъв гащеризон. Уж удисвал на всеки, но уви беше ми доста тесен, предвид че не съм кой знае колко тежка. Няма как дреха да стои еднакво на жена 50 и на жена 80 килограма. Много неудобно идва с този един размер, но доста голяма част от пазара е пълна с него.

# 6
  • София
Като студентка работех в един онлайн магазин за дрехи и там предлагаха такива рокли и туники.
По принцип такива "универсални размери" се кроят в размер М и после ги пишат, че покриват S до L или даже XS до L. Не е истина колко псувни съм отнесла заради точно тези дрехи, защото изключително много зависи от фигура, форма, ръст и какво ли още не. Имаше жени, които се кълняха, че по принцип носят XL и въпреки това дрехите им лепват. Имаше и такива, които казваха, че са между M и L и дрехата им е малка. Жените S размер масово се оплакваха, че тези модели са им големи.
Предпочитам да дам повече пари, но дрехата да е точно мой размер, вместо да гадая и да хвърлям боб дали ще ми стане. Добрите марки дрехи не си позволяват такива шмекерии.

# 7
За не знам кой път съм си казала, че повече такива дрехи няма да купя, ноо наскоро ми бяха изскочили онлайн два сатенени топа с дантела в най-различни цветове и много ми харесаха "били страхотни, стандартен  размер и т.н"
ии поръчах един бял и един черен и пристигна да не казвам какво.
Нося XS/S размер попринцип и черният топ ми стоеше все едно е M, а белият топ все едно е L размер, а уж един размер, един и същ модел - не знам какво да кажа просто....

# 8
Аз също не съм джобно гадже - 180 см/60 кг, обиколки като за М/Л, обичайният 'един размер' на мен ми пасва, освен на дължина. Ама, как да го кажа , та да не звучи надуто - при наличие на рокли по 30-40 лв с включен транспорт в Али или даже в Теранова, после да видя същата кройка при ЕТ Мимето за 100 лв и да слушам как е европейско производство - някак ... наречи ме идиотка, без да ми казваш направо, че съм идиотка - така ми изглежда.

# 9
+1 за Хамстера
Имам не една и две дрехи от Алиекспрес, които да баш "one size". Оглеждам снимките, чета коментарите и ако пише що-годе сносни неща за моето телосложение купувам. Което правя и с дрехи, които са XXL, пък на мен ми лепват, заедно с моите си С.
Доста съм щастлива, честно казано, защото материите са разтегливи в повечето случаи и докато бях с/м ми ставаха, сега като вървя към +м с корема и бюста пак ми стават.
Вече дали ще дам 70лв за нещо или 35 зависи дали ми харесва като за 70 или за 35. Има дрехи, които могат да ми стоят прекрасно за много пари, но като не ги искам е все тая колко се е трудил дизайнера или шивача. Имам сандали за 190лв, имам и за 30. Тези за 30 не бих ги купила за 190.

# 10
Мисля,че е абсолютна глупост.Друго ми прави впечатление.Масово уголемена номерация,когато дрехите са уж с размер.Понякога влизам в S,когато е свръхуголемен размер.Не е нормално това.Дъщеря ми  носи XS-S,а е 20кг. по-лека от мен и по-висока.В такъв S ще се увие няколко пъти.Друг път се препотявам,че L ми е тесен.Ами те утре може и сутиени един номер да направят......А обувки   ''един номер'' може ли?Идиоти.

# 11
Различните страни имат различни стандарти. Във френски 34 не мога да вляза пожизнено, немския ми е голямшък или тамън. Добре че на повечето етикети пише в коя страна на колко отговаря. Английската номерация също е малко нагоре. Ама се свиква, като поръчаш два пъти от Спортсдайрект Grinning
Напоследък и модата е малко шашава, специално "младежката". Тениските масово са къси и широки. Ако нещо ми е добре в талията ми е късо, ако ми е добре на дължина ми стои като чувал.
За детската мода не знам, но суитчърите за 16-годишни англичанчета са ми баш Grinning

# 12
  • София
Не пазарувам “от бутици”с one size, такова нещо и в софийски мол не съм виждала.
Номерацията си играе ролята в живота.

Както и оувърсайз дрехите. Че в S влиза и XL не значи, че дизайнерите са го направили да стои така.

# 13
Избирам дреха мой размер, не един размер. Онлайн си позволявам да купувам само дрехи и обувки, чиито мерки зная, че отговарят на моите, от конкретни марки. Както и ако възможността за връщане е улеснена, в случай, че не е моето.
Иначе не разбирам универсален размер, защото има прекрасни високи дами, с дълги крака и по-дребни (съответно по-къси крака). Няма как една дреха да е универсален размер при цялата палитра от дамски височини, дупета, бюстове и пр.

# 14
[quote 253#msg44989253 date=1656702111]
Мисля,че е абсолютна глупост.Друго ми прави впечатление.Масово уголемена номерация,когато дрехите са уж с размер.Понякога влизам в S,когато е свръхуголемен размер.Не е нормално това.Дъщеря ми  носи XS-S,а е 20кг. по-лека от мен и по-висока.В такъв S ще се увие няколко пъти.Друг път се препотявам,че L ми е тесен.Ами те утре може и сутиени един номер да направят......
[/quote]

Има например
М  - китайски размер
М - по евро стандарт
М  - за  американските мерки...

различни са, важно е точната стока да се прати на точния континент

Общи условия

Активация на акаунт