Родени през м. май 2022

• 11 747
  • 324
  •   1
Отговори
# 180
Имаме сигурно 4-5 гризалки, но не искаше никоя да гризе. Купих жирафчето Софи в движение в един бебешки магазин. Не го вади от устата. Много и е удобно.

# 181
Ако жирафчето не ни бе подарък, ама никога нямаше да го купя. Моя малчо не му е голям фен, много повече се радва на един заек с дрънкащи кръгчета и разни такива, защото й е по- лесно да ги държи, както и на един супер смешен плосък слон за гризкане. Дори на това за оригване обръща повече внимание да го сграбчи и смуче. Това че на нас ни харесва нещо наистина не значи, че и детето ще е на същото мнение

# 182
Да, Това че на нас ни харесва нещо наистина не значи, че и детето ще е на същото мнение все го забравям😂 Но затова и купих гащеризонче - мече с ушички и опашка, че като порасне няма да го иска😂

Абе да ви питам - отидохме за 3-4 дни на гости при свекър ми и свекърва ми. Бебка много плачеше като те я къпеха (те искаха) и затова трябваше ние да я къпем. Също първите две нощувки много трудно заспа, а по принцип си заспива самичка. Плачеше като те я държаха. След това посвикна. Вие имате ли такъв период? Питам, понеже пък днес ни предстои за една вечер да я оставим на моята майка. Дълго се чудех дали да я оставим като видях тук как се държи, но ще опитаме. Много се чудя защо така се получи. Юли и август при който я оставим тя много се кефеше, мои приятелки постоянно я разнасяха тук и там, но сега може би тя просто порасна и започна да познава родителите си и да ги търси …

# 183
Ако жирафчето не ни бе подарък, ама никога нямаше да го купя. Моя малчо не му е голям фен, много повече се радва на един заек с дрънкащи кръгчета и разни такива, защото й е по- лесно да ги държи, както и на един супер смешен плосък слон за гризкане. Дори на това за оригване обръща повече внимание да го сграбчи и смуче. Това че на нас ни харесва нещо наистина не значи, че и детето ще е на същото мнение

Какво е това за оригване?

# 184
Baby burp cloth, burpy bib или както аз го наричам “ таковата”.
Като малка пеленка изглежда, само за хранене и оригване се ползва, текстилна малка кърпа. Може да има някакво специално име на бг, но не го знам

# 185
Мами здравейте, абе забелязвам от няколко дни насам бебка като й давам примерно от шише да яде и се злоби и стиска шишето Grinning Ама все едно някаква злоба, че дори и като и сложа биберон и него го стиска и се злоби също и на него. Незнам нещо от зъбите ли е, вие забелязвате ли нещо подобно при вашите бебчета? Ама направо все едно е нервна ли, знам ли.

# 186
Привет, мами!
Какво мислите за метода Захранване водено от бебето? Някоя мама мисли ли да захранва по този начин или ако имате предишен опит с този метод ще се радвам да споделите мнения.

# 187
Привет, мами!
Какво мислите за метода Захранване водено от бебето? Някоя мама мисли ли да захранва по този начин или ако имате предишен опит с този метод ще се радвам да споделите мнения.
Аз мисля да захранвам по този метод. 🙂 Нямам опит, но доста съм чела по темата.

# 188
Привет, мами!

Аз също ще захранвам по ЗВБ. В момента чета книгата на Мария Нориега и съм гледала уебинар на Ася Демирева и д-р Бояна Петкова за ЗВБ.
Опит имам единствено през племенника ми, който гледах от 10м до 2г. Яде си супер, папкаше си сам. Е да, цапаше доста като беше малък ама премина и този период.

# 189
Ние започваме от вторник-сряда със захранването. 4++

# 190
Нашата госпожица още не е готова за друга храна освен мляко

# 191
Добро утро! 🤗
Нашата госпожичка днес “кукна” в 6:30 🥲
Вечер в 20:00 часа едвам гледа и ей на - започна да става все по-рано всяка сутрин. Зима иде, навън още е тъмно, но ние сме будни. 😅
На нас другата седмица ни предстоят ваксини и след това смятам да започна със захаранването, най - вероятно ще е по традиционния начин.
Трябва да взема и килим за игра, вие тези от Килимче. бг ли хвалихте?
Ние също купихме Софи, за сега не е особено заинтересована, дано му обърне някакво внимание по натам.
По колко мл АМ мляко давате, мами? Ние сме на Хип и давам 180 + 6 лъжички, но всеки път реве след ядене, та се чудя дали не си остава гладна или просто е лакома. Педито каза да останем на 180, но знам ли?
Как са вашите бебчета?

# 192
NerdЗдравейте, аз до колкото знам 200 мл е тавана и не трябва да се дава повече от това, защото се разширявало стомахчето и детето ставало склонно към наднормено тегло и не е ок.
И аз мисля да започвам захранване по ЗВБ и около навършването на 6- ти месец започваме, поръчах си книгата на Нориега за ЗВБ, та да имам едно рамо и да съм сигурна че правя всичко както трябва с тези парчета в началото.
 InnocentИначе нашата госпожица ляга в 20:30 става към 7:30-8 да се кърмим и после пак си ляга. И става вече към 9-10 и започва бдуването. През деня има 3 дремки от по 30-40 мин. (тя имам чувството че си увеличава спането Grinning)
Не знам храненето кога ще започне да разрежда, Nerd все още се храним на 3 часа, айде понякога има по-голям интервал, но е рядко. Вече се смее с гърло дори, Grinning познава ни, много е интересна вече комуникацията ни, абе... развиват се бебчетата.
Чудя се сега кога да започна да слагам многократни пелени вече - взех един тестов пакет и мисля да започна с тях скоро, да видим пък там нещата как ще стоят, защото искам да го махна този памперс по-скоро и да се водя по ЕБХ. Незнам дали някой от вас мами мисли да го практикува. И се надявам вече като започне да сяда - разбира се с подпиране да я слагам на гърне.
Какво мислите мами?Hearts Хубав и усмихнат ден ви пожелавам, нищо че времето не мисли така Grinning Nature CloudNature CloudNature Partly Sunny
P.S - DasT - вие кога мислите да започвате захранването по ЗВБ Simple Smile

# 193
Добро утро!☀
При нас почти нищо ново няма. Ляга към 20:00-20:30ч., събужда се между 6-7ч., хапва и пак ляга за един два часа. През деня спи 2-3 пъти по 20-40 мин. Някой път мноооого и се спи, но не иска да заспива. Заспива само в количката, затова когато не ми се излиза все още, а тя иска да спи, я слагам в количката вкъщи и я бутам малко😂 Да ви кажа - действа в повечето случаи😂 Вечер продължава да си заспива самичка. Такава регресия в 4-тия месец нямаше. След една седмица ще направи 5 месеца. Минахме на нощничка + зимен чувал. За такива еднократни пелени честно казано не съм чувала, ама не е ли много рано за гърне🤔🤔 Ваксините ги приключихме вече. Килимчето ни е от Килимче.бг, да, доволна съм. Гледам мноооого “инфлуенсърки” в Инстаграм, които рекламират Ecoplay. За Килимче.бг никаква реклама никога не съм виждала. Чудно ми е защо толкова много хора рекламират Ecoplay? Те изобщо не изглеждат лоши, наистина, но дали са чак толкова хубави и качествени с тези реклами …
Бебка има и ново упражнение на килима😂 Като е по корем и си вдига ръцете и краката и се придържа само на коремче.
Иначе бяхме на почивка наскоро. Не я бях виждала никога такава щастлива и неревяща. Момичета, не може да си представите колко добре и подейства чистия въздух и като цяло обстановката. 3 дни и нито един път не я чух да плаче. Мрънкаше много малко, когато изпуснехме часовете за хранене. Имаше много бебета в комплекса и всички бяха много послушни. Когато се прибрахме обаче, започна по цял ден да плаче, да мрънка нон-стоп … трябваха ни няколко дни да се нормализират нещата. Депресия бебешка, че се прибира от почивка. И аз бях така😂😂
Яде по 5 пъти все още на ден по 150мл + 5 лъжички. На 3-4 часа. На обяд, когато даваме пюренце и даваме по-малко мляко. Irinak бебка като беше на месец и половина много плачеше след храна, но аз гледах да влизам в милилитрите, които педиатърката ни каза. По едно време ми омръзна след всяко ядене да плаче и затова и правех повече мляко и и давах да си пие колкото си иска. От тогава не е плакала след храна. Но тогава беше различно, защото беше много малка все още. Сега като са по-големи бебчетата не знам до колко е окей да се дава 200-200+мл. Ако прецениш може да опиташ 1-2 пъти да и дадеш повече да видиш дали ще плаче след храна.
Иначе започнахме захранването. Яде на обяд пюренце от картофи от една седмица горе-долу. Мръщеше се първия-втория ден, сега вече не чак толкова. Яде по 40-60гр пюре някъде. След това дохранвам с мляко. Плюе малко, странно и е. Чудя се кога да давам и други видове пюрета, че сега е само на картоф, но може би като заменя изцяло обедното мляко тогава.
Това е от нас😅❤

# 194
Добро утро!☀
При нас почти нищо ново няма. Ляга към 20:00-20:30ч., събужда се между 6-7ч., хапва и пак ляга за един два часа. През деня спи 2-3 пъти по 20-40 мин. Някой път мноооого и се спи, но не иска да заспива. Заспива само в количката, затова когато не ми се излиза все още, а тя иска да спи, я слагам в количката вкъщи и я бутам малко😂 Да ви кажа - действа в повечето случаи😂 Вечер продължава да си заспива самичка. Такава регресия в 4-тия месец нямаше. След една седмица ще направи 5 месеца. Минахме на нощничка + зимен чувал. За такива еднократни пелени честно казано не съм чувала, ама не е ли много рано за гърне🤔🤔 Ваксините ги приключихме вече. Килимчето ни е от Килимче.бг, да, доволна съм. Гледам мноооого “инфлуенсърки” в Инстаграм, които рекламират Ecoplay. За Килимче.бг никаква реклама никога не съм виждала. Чудно ми е защо толкова много хора рекламират Ecoplay? Те изобщо не изглеждат лоши, наистина, но дали са чак толкова хубави и качествени с тези реклами …
Бебка има и ново упражнение на килима😂 Като е по корем и си вдига ръцете и краката и се придържа само на коремче.
Иначе бяхме на почивка наскоро. Не я бях виждала никога такава щастлива и неревяща. Момичета, не може да си представите колко добре и подейства чистия въздух и като цяло обстановката. 3 дни и нито един път не я чух да плаче. Мрънкаше много малко, когато изпуснехме часовете за хранене. Имаше много бебета в комплекса и всички бяха много послушни. Когато се прибрахме обаче, започна по цял ден да плаче, да мрънка нон-стоп … трябваха ни няколко дни да се нормализират нещата. Депресия бебешка, че се прибира от почивка. И аз бях така😂😂
Яде по 5 пъти все още на ден по 150мл + 5 лъжички. На 3-4 часа. На обяд, когато даваме пюренце и даваме по-малко мляко. Irinak бебка като беше на месец и половина много плачеше след храна, но аз гледах да влизам в милилитрите, които педиатърката ни каза. По едно време ми омръзна след всяко ядене да плаче и затова и правех повече мляко и и давах да си пие колкото си иска. От тогава не е плакала след храна. Но тогава беше различно, защото беше много малка все още. Сега като са по-големи бебчетата не знам до колко е окей да се дава 200-200+мл. Ако прецениш може да опиташ 1-2 пъти да и дадеш повече да видиш дали ще плаче след храна.
Иначе започнахме захранването. Яде на обяд пюренце от картофи от една седмица горе-долу. Мръщеше се първия-втория ден, сега вече не чак толкова. Яде по 40-60гр пюре някъде. След това дохранвам с мляко. Плюе малко, странно и е. Чудя се кога да давам и други видове пюрета, че сега е само на картоф, но може би като заменя изцяло обедното мляко тогава.
Това е от нас😅❤
Това са многократни пелени, има даже и за новородени. Но чак за новородено ми се виждаше доооста рано. Иначе вече от 6-ти могат да се слагат на гърне, като ги придържаш за да се научат отрано. А това с упражнението се нарича "самолет" и е много важно за развитието на бебчето. 😁😇😇😇

Общи условия

Активация на акаунт