Родени през м. май 2022

• 11 730
  • 324
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте не съм се включвала скоро. Малкият яде по 150мл вода с 5 лъжички АМ по 6 пъти (това нощно хранене,май няма да го маха скоро), като не винаги изяжда всичко. Заспива си сам към 20:30 и се буди към 7:00, мисля че имаше някаква регрия тъй като в период около 2 седмици се будеше през няколко часа. Започнах захранването от днес, направи 5 месеца и стартирах с морков.
Не знам дали закъснява, но чак сега започна да се обръща от гръб по корем без моя помощ, доста му е трудничко 🙂
Другата седмица е на ортопед и на преглед при педиатърката. Така ни минават дните ☺

# 196
Благодаря за отговорите. ❤
Нашата не яде нощем, но се пробужда да мрънка и аз не знам защо. 🤪
През деня яде 5 пъти през 3 часа. За сега остава на 180 мл, пък ще видим педито какво ще каже.
Днес малко ме притесни нашата- в акито имаше на няколко места малко кръв. Тъмно кафява, съвсем леко. Педито изписа ентерол. Ще чакам на следващите аки да видим какво ще е положението. Каза, че няма нищо обезпокоително, но знаете майчинито сърце какво е. Иначе бебка е добре, както винаги енергична, щастлива, не личи да има нещо. Стискайте палци всичко да е наред и да не намеря пак при следващия мръсен памперс.🙏

# 197
NerdЗдравейте, аз до колкото знам 200 мл е тавана и не трябва да се дава повече от това, защото се разширявало стомахчето и детето ставало склонно към наднормено тегло и не е ок.
И аз мисля да започвам захранване по ЗВБ и около навършването на 6- ти месец започваме, поръчах си книгата на Нориега за ЗВБ, та да имам едно рамо и да съм сигурна че правя всичко както трябва с тези парчета в началото.
 InnocentИначе нашата госпожица ляга в 20:30 става към 7:30-8 да се кърмим и после пак си ляга. И става вече към 9-10 и започва бдуването. През деня има 3 дремки от по 30-40 мин. (тя имам чувството че си увеличава спането Grinning)
Не знам храненето кога ще започне да разрежда, Nerd все още се храним на 3 часа, айде понякога има по-голям интервал, но е рядко. Вече се смее с гърло дори, Grinning познава ни, много е интересна вече комуникацията ни, абе... развиват се бебчетата.
Чудя се сега кога да започна да слагам многократни пелени вече - взех един тестов пакет и мисля да започна с тях скоро, да видим пък там нещата как ще стоят, защото искам да го махна този памперс по-скоро и да се водя по ЕБХ. Незнам дали някой от вас мами мисли да го практикува. И се надявам вече като започне да сяда - разбира се с подпиране да я слагам на гърне.
Какво мислите мами?Hearts Хубав и усмихнат ден ви пожелавам, нищо че времето не мисли така Grinning Nature CloudNature CloudNature Partly Sunny
P.S - DasT - вие кога мислите да започвате захранването по ЗВБ Simple Smile

Ами аз съм на средата на книгата на Нориега и пише да не се започва преди навършване на 6м та мисля да изчакам още малко, че нашата беба я мъчиха и колики и запек като беше по-малка, та да не си правя ненужни експерименти. Освен това много още бута с езиче.
И ние сме на АМ яде 5 пъти по 150мл +5 лъжички. Вече иска да яде и друго виждам я 😄 опитва се да си изяде играчките и като не успее да ги “захапе” се дразни много. 😂
Имаме 2 зъба налични вече.
Спинка от 21ч до към 8:30ч и през деня 1 по-дълга дрямка от около 2ч и още 2-3 по 30-40мин.
Сега започна да се върти самичка по коремче, преди хич нямаше желание да се върти, но пък много обича да седи по коремче.

# 198
NerdЗдравейте, аз до колкото знам 200 мл е тавана и не трябва да се дава повече от това, защото се разширявало стомахчето и детето ставало склонно към наднормено тегло и не е ок.
И аз мисля да започвам захранване по ЗВБ и около навършването на 6- ти месец започваме, поръчах си книгата на Нориега за ЗВБ, та да имам едно рамо и да съм сигурна че правя всичко както трябва с тези парчета в началото.
 InnocentИначе нашата госпожица ляга в 20:30 става към 7:30-8 да се кърмим и после пак си ляга. И става вече към 9-10 и започва бдуването. През деня има 3 дремки от по 30-40 мин. (тя имам чувството че си увеличава спането Grinning)
Не знам храненето кога ще започне да разрежда, Nerd все още се храним на 3 часа, айде понякога има по-голям интервал, но е рядко. Вече се смее с гърло дори, Grinning познава ни, много е интересна вече комуникацията ни, абе... развиват се бебчетата.
Чудя се сега кога да започна да слагам многократни пелени вече - взех един тестов пакет и мисля да започна с тях скоро, да видим пък там нещата как ще стоят, защото искам да го махна този памперс по-скоро и да се водя по ЕБХ. Незнам дали някой от вас мами мисли да го практикува. И се надявам вече като започне да сяда - разбира се с подпиране да я слагам на гърне.
Какво мислите мами?Hearts Хубав и усмихнат ден ви пожелавам, нищо че времето не мисли така Grinning Nature CloudNature CloudNature Partly Sunny
P.S - DasT - вие кога мислите да започвате захранването по ЗВБ Simple Smile

Ами аз съм на средата на книгата на Нориега и пише да не се започва преди навършване на 6м та мисля да изчакам още малко, че нашата беба я мъчиха и колики и запек като беше по-малка, та да не си правя ненужни експерименти. Освен това много още бута с езиче.
И ние сме на АМ яде 5 пъти по 150мл +5 лъжички. Вече иска да яде и друго виждам я 😄 опитва се да си изяде играчките и като не успее да ги “захапе” се дразни много. 😂
Имаме 2 зъба налични вече.
Спинка от 21ч до към 8:30ч и през деня 1 по-дълга дрямка от около 2ч и още 2-3 по 30-40мин.
Сега започна да се върти самичка по коремче, преди хич нямаше желание да се върти, но пък много обича да седи по коремче.
Да, взех си и аз книгата и честно да си призная доста ми е интересна. Ще се придържам и аз към нея, добре че има поне нещо което да четеш и да се ориентираш.На мен ми прави впечатление че нашата както си седи и започва да си дъвче Grinning Grinning Grinning И е много смешно защотот нищо няма в устата а си дъвче Grinning Grinning Grinning Ще видим като започне захранването. Ще изчакам още 2-3 седмици

# 199
Направо като чета бебчетата ви как си лягат в 20:30-21ч и стават по същото време сутринта и някак силно ви завиждам (благородно, разбира се.. дано все така да сте си).
При нас положението и през деня и през нощта си е все зле. А за дневна дрямка от 2 часа направо не  смея и да си мечтая. През нощта се кърмим по 2 пъти поне. Чудя се дали всичко това се дължи на кърменето или просто детето ми си е такова 🤷🏻♀

# 200
То нашата файда, че заспива в 20 часа и става в 7 часа, пробужда се по 100 пъти нощем. Зле ли ще звучи, ако кажа аман вече? 😂
Не се буди за ядене,просто помрънква и трябва да стана, за да ѝ дам бибата или в някои случаи да я гушна. И това се случва поне 5-6 пъти. Дали е регресия?! Моля се вече да има мира, защото съм като разбит самолет - тъкмо съм задрямала и пак ставам. 🥲
А през деня има 4 дремки по 30 минути и туй то и защото не се е наспала е киселяк и половина. Аман. 😂

# 201
Направо като чета бебчетата ви как си лягат в 20:30-21ч и стават по същото време сутринта и някак силно ви завиждам (благородно, разбира се.. дано все така да сте си).
При нас положението и през деня и през нощта си е все зле. А за дневна дрямка от 2 часа направо не  смея и да си мечтая. През нощта се кърмим по 2 пъти поне. Чудя се дали всичко това се дължи на кърменето или просто детето ми си е такова 🤷🏻♀

100% е защото е на кърма. И аз ти завиждам благородно Simple Smile аз се измъчих 2 месеца и половина с кърменето което така и не се случи както трябва. Завиждам ти че кърмиш. Simple Smile

И нашата се буди да мръня през нощта ама понеже спи в кошара до леглото та поне не се налага да ставам да ѝ давам бибата. Зареждам по 2-3 биберона в леглото вечер 😂 и който намеря

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 21:31 от DasT

# 202
И ние, въпреки че лягаме в 20-20:30 и ставаме в 6-7ч., се събуждаме няколко пъти. Не плаче, просто се пробужда и трябва да ставам да и слагам биберона. По-скоро мъжът ми става. Аз не я чувам😂

# 203
Пффф ти си си най-добре 😂

# 204
И ние, въпреки че лягаме в 20-20:30 и ставаме в 6-7ч., се събуждаме няколко пъти. Не плаче, просто се пробужда и трябва да ставам да и слагам биберона. По-скоро мъжът ми става. Аз не я чувам😂

Ехее де да беше и моя мъж така да става Grinning Grinning Grinning. При нас като се събуди в 7 да яде, после ляга и става примерно към 9 пак и вече си будува. Обаче тази нощ примерно се събуди към 1 и после в 5 и зъбите страшно я дразнят, по цял ден е кисела направо не мога да я позная. И сънят й е неспокоен, обаче моя мъж не я чува, а аз само да мрънне нещо съм скочила Sad И после сутринта ми вика - Бебка май добре си спа Grinning Grinning: D
P.S А да питам нещо друго момичета - колко време държите бебчетата полуседнали. Ние слагаме нашата на една кравичка и там си седи, но имам чувството че сложа ли я малко да легне примерно, за да отида до wc или до кухнята и почва да се нервира. Grinning Grinning

# 205
Ние не я слагаме още да седи. Само в скута ни по 2-3 минути. И правим упражнение като е легнала и хващаме ръчичките и я надигаме да седи. Иначе да и нашата девойка се нервира много като лежи. Като ходя някъде в друга стая я оставям на килима на пода. Най-безопасно ми е.
Иначе много сладка кравичка-барбарон. Откъде ви е? Simple Smile

# 206
Ние не я слагаме още да седи. Само в скута ни по 2-3 минути. И правим упражнение като е легнала и хващаме ръчичките и я надигаме да седи. Иначе да и нашата девойка се нервира много като лежи. Като ходя някъде в друга стая я оставям на килима на пода. Най-безопасно ми е.
Иначе много сладка кравичка-барбарон. Откъде ви е? Simple Smile
Подариха ни я брата на моя мъж, остана от тяхното детенце, той вече е на година и половина и така и така нямат нужда вече от нея Grinning Grinning Grinning

# 207
О тва мойто шиле седи полуседнало почти през цялото време. Не мога да я накарам да лежи … аз я оставям легнала тя се изправя на коремна преса … или по коремче или полуседнала. Само в количката си лежи по-спокойно, иначе само до като спи. 😄  Подпирам я на възглавници на леглото, на дивана, в скута ми …

# 208
О тва мойто шиле седи полуседнало почти през цялото време. Не мога да я накарам да лежи … аз я оставям легнала тя се изправя на коремна преса … или по коремче или полуседнала. Само в количката си лежи по-спокойно, иначе само до като спи. 😄  Подпирам я на възглавници на леглото, на дивана, в скута ми …
Малеее сташна работа са. Няма удържане!!

# 209
Има ли някой на който бебето вече лази? Още на прегледа за 4 месец малчо се надигаше с дупе нагоре, нос надолу и се отблъскваше назад.сега вече си лази стабилно само на заден и понякога се върти в кръг пак на заден. Обръща се от гръб на корем и обратно, повдига се като на лицеви опори нон стоп и няма време да тренираме седене още . След 2 дни става на 5 месеца. Вече падна от дивана и това е забранена територия оттогава. В количката само вързана иначе с подскоци не се знае до къде ще стигнем

Общи условия

Активация на акаунт