Родени през м. май 2022

• 11 718
  • 324
  •   1
Отговори
# 210
Лелеее, ние затова не я оставяме на дивана или на леглото без да има някой около нея.
Иначе се върти от гръб по корем и обратно. Върти се и в кръг😂 но не лази още. Не се и надига все още, опитва се като и държиш ръчичките, но само това. Днес става на 5м.💛

# 211
Нашата скоро започна да се върти от гръб по корем. Преди дори не опитваше, но не съм ѝ давала зор. От корем по гръб се е завъртала 2-3 пъти, та не съм сигурна дали може умишлено или без да иска 😄
Много иска да лази, мъчи се, дърпа се, бута се ама не мисля че скоро ще пролази. То реално си е рано за тия неща. Мисля че по принцип на 7-8-9м почват да лазят.
Но пък колко иска да яде! Леле няма да дочакам 6тия месец. Тя иска всичко да захапе, посяга към чаши, чинии, храната в чинията 😂 мисля другата седмица да я почвам по ЗВБ пък ще видим. Тя ще е на 5++ тогава

# 212
Нашата скоро започна да се върти от гръб по корем. Преди дори не опитваше, но не съм ѝ давала зор. От корем по гръб се е завъртала 2-3 пъти, та не съм сигурна дали може умишлено или без да иска 😄
Много иска да лази, мъчи се, дърпа се, бута се ама не мисля че скоро ще пролази. То реално си е рано за тия неща. Мисля че по принцип на 7-8-9м почват да лазят.
Но пък колко иска да яде! Леле няма да дочакам 6тия месец. Тя иска всичко да захапе, посяга към чаши, чинии, храната в чинията 😂 мисля другата седмица да я почвам по ЗВБ пък ще видим. Тя ще е на 5++ тогава
Аз точно ей сега си сложих една паница на масата със салата и нашата като я загледа Grinning ама няма откъсване. А пък да не говорим ако тръгна да хапвам от нея Grinning Затова само другата седмица да мине и започваме и ние ЗВБ. Ние май ще сме 5+++

# 213
Мами, как вървят кг на вашите бебоци?
Моята дъщеря е родена на 10.05-3260кг сега е 5++м. 6800кг и педиатърката каза че не е наддала хубаво.. до скоро беше на смесено хранене кърма+ АМ на нан.. накара ме да го сменя с Аптамил и в началото на месеца щр ходим пак да я претеглим.. Аз мисля че си е наддала добре миналия месец беше 6340, тя е и супер активна постоянно се мята играе, рита и спи малко 2 дрямки по 30 мин и една малко повече от час.. вечер също хапва
Но имам и проблем че изяжда по малко от 90мл, за нея мисля че е малко но не иска плюе,пищи, реве не иска...

Последна редакция: сб, 22 окт 2022, 14:35 от Rumyanaa

# 214
Мами, как вървят кг на вашите бебоци?
Моята дъщеря е родена на 10.05-3260кг сега е 5++м. 6800кг и педиатърката каза че не е наддала хубаво.. до скоро беше на смесено хранене кърма+ АМ на нан.. накара ме да го сменя с Аптамил и в началото на месеца щр ходим пак да я претеглим.. Аз мисля че си е наддала добре миналия месец беше 6340, тя е и супер активна постоянно се мята играе, рита и спи малко 2 дрямки по 30 мин и една малко повече от час.. вечер също хапва
Но имам и проблем че изяжда по малко от 90мл, за нея мисля че е малко но не иска плюе,пищи, реве не иска...
Здравей, ами ние като бяхме на преглед на 13.10 - бухме 6600гр каза че добре си наддава. Аз знам че към 6 тия месец трябва да удвоят рожденното си тегло.

# 215
Нашата лакомия на 13.10 беше 7,200кг и 65см. Но все пак е само на АМ. Роди се 2,750кг и средата на 3тия месец си удвои теглото. Не се шашкай, на кърма не наддават колкото само на АМ.

# 216
Ние на 26.09. бяхме 67см 7300кг. В сряда сме отново на преглед и ще пиша.

# 217
Момата се роди 3.150 ,50см. Миналата седмица беше 68 и 7,300, но вече сме на АМ. От тази седмица ще започна да захранвам по традиционния начин. Ще е почти на 6 месеца. Simple Smile
Поръчах ѝ и аз килимче и ще я оставям на пода, дано се занимава повече, защото в момента нищо не мога да си свърша- иска само в ръцете. 😀

# 218
7750кг, 70см. сме.
Педи каза да яде пюрета с жълтък само на обяд, млечна каша следобед и попарка със сирене, което няма сол, липов чай, сухар.
Килимче имаме откакто е на 3 месеца. Обича да е върху него.

# 219
Мамита, привет!
Някой захрани ли по традиоционния метод и може ли да споделите как протече?
На мен ми е тъмна Индия целия процес. Имам чувството, че закъснях. Мислих да започнем тази седмица, но малката е с хрема и ще изчакаме да отмине и предполагам, че ще е иднат седмица и вече ще е на 6 месеца.

# 220
Мамита, привет!
Някой захрани ли по традиоционния метод и може ли да споделите как протече?
На мен ми е тъмна Индия целия процес. Имам чувството, че закъснях. Мислих да започнем тази седмица, но малката е с хрема и ще изчакаме да отмине и предполагам, че ще е иднат седмица и вече ще е на 6 месеца.
Здрасти, ние започваме от понеделник по ЗВБ. Ще споделя как протече, не сме закъснели споко. 😉😉
Междудругото, искам да питам някое бебче да е дигало температура вече от зъбче. Нашата днес вече цял ден е с температура 37.2 и сега отиде на 37.5 мисля да й дам един нурофен, нещо доста е кисела. Направо не знам от какво е , а няма други симптоми.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 17:39 от Chancharanka ♡ ♡ ♡

# 221
От първото дете съм научила,че не се дава нищо за температура по-ниска от 38. Температурата е знак,че организмът се бори с нещо и помага за по-бързото оздравяване,а като бързаме да я свалим пречим на този процес. Може да е зъбче,може да е вирус. Дано е еднократно. Каката донесе вирус вкъщи,цял месец сополи и кашлица от тях. 3-4 дни вдигаше и температура и за жалост трябваше да лекуваме с антибиотик. Зарази и бебето и сега и то е със сополи,но без температура. Надявам се и това,че я кърмя да помогне за по-бързо оздравяване,че реално с нищо не мога да помогна,освен да чистя сополите.

# 222
Нашата мома е с 2 зъба ама не е вдигала температура от тях.
Не съм съгласна че не трябва да се дава нищо до 38. Зависи от какво е температурата и как се отразява на детето. Педиатър ми е казвал, ако температурата е от ваксина или зъбче и детето не я понася добре, раздразнително е, кисело е, да се даде нещо за сваляне. Защото реално в тези ситуации няма какво да преборва организма.
Ако е от болест и не се мъчи много детето по-добре да не се дава нищо до 38.

Ние започнахме по ЗВБ от седмица г/д. При нас върви супер за сега. Малката е пробвала ябълка, морков, броколи, коричка хляб. Утре на пазар ще ѝ купя тиква, сладък картоф, обикновен картоф, тиквичка и круша. Мисля това за следващата седмица 😄

# 223
Абсолютно подкрепям за температурата. Моя син след 38 градуса не искм и да описвам как изглеждаше. Дори и на 37,4-5 не е ок и няма шанс да не дам нищо. от 38 до 40 са 10 минути разлика. Гърч може да се направи от нищото. Лекар от Пирогов ми е казвал веднага да давам на малко бебе, неговите органи кошко могат да издържат.. Аз експерименти с бебето ми не бих правила въпреки всички “модерни” изказвани, че така се бори с вируса, все едно никога повече не би се разболял, ако го “пребори” и накрая пак се дава в повечето случаи, само се мъчи детето.
Нашата мома е с 2 зъба ама не е вдигала температура от тях.
Не съм съгласна че не трябва да се дава нищо до 38. Зависи от какво е температурата и как се отразява на детето. Педиатър ми е казвал, ако температурата е от ваксина или зъбче и детето не я понася добре, раздразнително е, кисело е, да се даде нещо за сваляне. Защото реално в тези ситуации няма какво да преборва организма.
Ако е от болест и не се мъчи много детето по-добре да не се дава нищо до 38.

Ние започнахме по ЗВБ от седмица г/д. При нас върви супер за сега. Малката е пробвала ябълка, морков, броколи, коричка хляб. Утре на пазар ще ѝ купя тиква, сладък картоф, обикновен картоф, тиквичка и круша. Мисля това за следващата седмица 😄

# 224
Оф момичета, много ми е притеснено! Малката вече с два дни температура 37.5, днес вече 37.9 дадох пак нурофен. Отвратителна работа това детето да ти е болно. Не знам какво да кажа, плаче, заспива, буди се през 10 мин. Не иска да яде, едвам по 50-60 мл, бутам колкото да не се дехидратира от тая температура. Не знам какво е, вирус ли е, зъби ли са. Ние пък бяхме то Одрин тия дни 25-27.10 не знам да не е някаква климатизация на организма от пътуването. Просто вече много много ми е притеснено...

Общи условия

Активация на акаунт