Проблем с наемодтел

• 3 641
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
Значи и двамата следват точно експертните препоръки на средностатистическия форумен наемодател.
Между другото, наемодателят иска 1600 лв за мебелите (2500-900). За 1600 ще си обзаведа етажа от Икеа, и то не най-евтиното, даже май и транспортът ще влезе. Бая щети ще да има по тези мебели.

# 46
  • Варна
И ние това казваме - да се заплати стойността на щетите. Айде изчисли я с формула и кажи според теб колко трябва да плати?

Не че ще е от полза на автора - той едва ли ще се върне да чете, но ми е интересно да видя някакви сметки, които са различни от "нелепите" ни предложения сумата да е някъде по средата.

п.п. Никакъв етаж няма да обзаведеш за 1600 лв. Камо ли с не най-евтиното. Ние ще купуваме мебели и точно вчера гледах цените в Икеа  - обикновен бял гардероб от бейсик серията е 1000 лв. Матрак Нани Понто (евтинджос) е 450 лв. Ами легло, шкафчета, маси, столове, дивани, уреди... ?!? За 16 000 лв може и да се справиш. С компромиси.

# 47
Не зная какви са щетите, но диван, легло и гардероб среден клас спокойно се вместват в 1600 лв. А като знам двете кучета, които има синът ми, какво са способни да направят, може и да са бая щетите. Още нещо, 1600 лв щети не е само цената на повредените мебели. Към тях е съвсем нормално да се прибави и стойността на пропуснатите ползи от наемодателя. Т.е. заради ремонта за отстраняване на щетите, който трябва да предприеме, той ще пропусне един наем. Това е компенсация, която наемателят му дължи, макар че тя може да се прихване от депозита.

# 48
Коя формула - за амортизация ли? Не препоръчвам да се хлъзваме в тази посока.

Не разбрах защо да стои един месец празен имотът. Няма да му се прави основен ремонт.

# 49
Пропуснати ползи ли? Да купиш диван например, не е като да си купиш хляб от магазина - плащаш, взимаш и бягаш. Миналата година чаках един диван три месеца /за което бях уведомена още като поръчах/. Като минаха трите месеца, се оказа, че ще се забави още. Та: има ли го наличен този диван/гардероб и пр.? Колко време отнемат поръчката и доставката? Колко струват качването до съответния етаж и сглобяването?

# 50
  • София
А времето на наемодателя, да обикаля, да избира диван, да пазари, да чака да дойде транспорта, носачите.
1600лв е само труда и времето на наемодателя, да се разправя с тия глупости, вместо да си бачка за 5к като програмист, или да отиде да направи една тренировка, че да не се гътне млад и зелен от инфаркт и затлъстяване.
Това е точно професионално мнение на икономист. Ако щете и формула е.
А пишман-наемателите може да си имат формула, според която целия свят се върти около тях и всички са длъжни да им прислужват безплатно.
И ако едно куче изгризе само 10 санта от еднометрова маса, те трябва да платят 1/10 от нея, т.е. само изгризаното парче, и то на старо, ако я събираш от улицата. Без да плащаш пренасянето на масата от сметището до апартамента.
Това са си измеркярски сметки.
Чупи-Купи, това е.
А не чупи, плаща само изгризания крак, като мери с линийка колко см са изгризани.

# 51
Аз го отдавам за хора, без домашни любимци. Бях чела за жена, която впоследствие си домъква една котка от улицата. Това би ме влудило.. Wink

# 52
Няма никаква сигурност. При едни мои наематели, в чиито договор изрично бяха забранени домашни любимци на апартамент, неползаван след основен ремеонт, при едно посещение за наема бавно и тихо от едната стая като призрак излезе една аристократична маца. Осмяха ме как не знам, че била носител на незнам си какви награди. Стояла при бащата на наемателката, но им домъчнало за нея.
Никога не знаеш какво ще те изненада. Преди тях отказах на посолство дългосрочен наем, защото семейството имаше животно.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 19:21 от Deborana

# 53
  • Между гори и планини
Когато живяхме под наем котките при скачането си бяха направили дупки на диван и столове от еко кожа. Купих същите столове (100лв един), претъпицирах дивана, на столовете уших калъфи. Сина ми на 6г издра стените в детската - извиках майстор да ги оправи. Който чупи - купи.

# 54
Много некоректно от страна на автора. Селски тарикатлъци.

Общи условия

Активация на акаунт