Идва скоро люта зима, ЯНУАРИ бебчета във люлките ще има!!!

• 10 203
  • 270
  •   1
Отговори
# 135
ejkajujka, защо не свиркаш бе жена да те гледаме!? Аз от време на време го хващам Вучков и много се смея. Последния пък една не родих и смених канала - много ме кефи. Правя асоциации с базиците който Слави му отправя и за това ме избива на смях.

А снощи също падна голям смЕх с Биг брадърите  newsm62 - правиха чучуло на баба Вили. Направо се попиках, тази вечер ще го пускат от моста вместо нея, тя с тези кг и високо кръвно ако скочи няма да оцелее!
   Късничко се включих в форума, нямаше къде да свиркам.Е.............есента можеше да го направя,но не знаех дали някой ще прояви интерес и си викам:"какво пак толкова!"
   Вучков е голям образ Joy.Много тежък човек,но не му е чужда човещината!Откакто спрях да идвам в предаванията му,обаждал ми се е не веднъж само да попита "как съм,как я карам"?А искам да кажа ,че някои мои познати,които уж ми се водят мнооооого по-близки,откакто разбраха че съм бременна загубиха всякакъв интерес към мен:жива ли съм---мъртва ли ...... TiredВече  не им върша работа,за какво съм им аз...? Confused

# 136
Здравейте и от мен HugАз със сигурност не съм единствената,която пита,но 100% съм единствената неразбрала Joyкакво представлява така наречената"обменна карта" Embarassed?Клеми,защо толкова рано ще ти правят секциото newsm78Нали терминът ти беше на 1януари ThinkingАз идната седмица ще ходя на видеозон и ще видя според данните от него в коя гестационна седмица съм newsm78Че засега заради кухата си глава и липса на елементарен навик да си водя календарче не знам в края на 7-ми,или началото на 8-ми месец съм ooooh!

# 137
  • София
Обменната карта е един лист, на който гинеколога пише как е протекла бременността, какви изследвания ти е правил, разни такива неща, нищо специално. И какво раждане препоръчва - секцио,или нормално. Дават я след 36г.с.
А за секциото, не е рано, 12-13 дни преди термина. Защото е второ секцио, бебето върви едричко и да не стане някой фал. Така или иначе и първо секцио да беше, се правят 10тина дни преди термин. Нали за това е "планово", иначе току виж станало спешно секцио, като тръгнат контракциите, или ти се спука мехура... Confused

# 138
Galina, ти като си пообиколила магазините - я кажи, ходила ли си в Prima Pappa(Г.М. Димитров 65) - имат реклама в "Мама".Да кажеш какви са цените(по-точно кошарките ме интересуват), та да съм подготвена за ценовия шок утре като отида.
Досега съм си харесала само тези(www.erbesi.it - страшни са нали) като се ровя по сайтовете и едни подобни,  български на "Арбор"( от масив), които са на доста прилична цена.
Утре мисля да отида и до двата магазина - на Арбор също е в Дианабад..........

# 139
А в Pierro колко струват легълцата - гледам, че са доста подобни с тези на Erbesi, но са по -семпли като цветове......

# 140
eho82, доколкото разбрах няколко дни след като родиш таткото или ти (ако можеш)отива с акта за раждане  на бебока при педиатъра,който си си намислила предварително.В смисъл разпитала си и си си харесала някой и направо отиваш при него!
Май не трябва да попълваш някакви декларации или нещо такова!!
Тук има майки,които чакат второ дете и знаят какви са процедурите!!
Ако не са много заети със Софийските си проблеми - моля да помагат!!!Нали затова е този форум!!

# 141
  • София
Стерилната ми урина е съвсем стерилна - няма бактериален растеж. Как тогава в нормалната преди 3 дни имало нещо, а сега няма нищо?  newsm78 Във всеки случай съм доволна от себе си!  Mr. Green

а я кажете за майчинството - т.е. за дните до 2г. на детето след като минат 315-те дни. Издава ли ти някой болничен или само си пишеш молба в "личен състав"?

Към момента след изтичане на 135-те дни подаваш молба в личен състав с копие от акта за раждане на детето и толкоз. Говори се, че от 01.01.2007, когато дните няма да са 135, а 315 пак няма да става с болничен, а с молба, която работодателят няма право да откаже. Но тъй като не съм специалист и тия работи ги изчетох покрай моите проблеми с работодателя, повече инфо можеш да получиш тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=144267.180;topicseen
Освен това нали се предвижда вече НОИ да изплаща обезщетенията, така че в това отношение всяка новост е предпоследна в момента.  newsm78

Момичета, аз днес много мислих, мислих и накрая реших, че няма да даваме много пари за количка. До 300 лв максимум! Като гледам какви са разбити пътищата, тротоарите, какъв жив сървайвър е да буташ детска количка, рекох и отсекох! То на колата ходовата част се разбива, дето е мислена, пък колелата на количката ли. Няма да го преживея да дам много пари за нещо, което мога да разбия на втория месец каране. По-добре 2 колички от по 200 лв да строша, отколкото 2 от по 400. Е, признах си, сега ако искате ме линчувайте.  Confused Естествено - само си споделям мнението. Никой не обременявам с него. Много ме кефи количката, която Галина си е избрала, нямам нищо против инвестицията в марка и качество, ама в случая ще изклинча.

Ивонска дали се върна да докладва как е?  newsm78

# 142
  • София
По въпроса с количките - подкрепям. Бях се засилила да копувам нова количка за малкия, ама се отказах. За какво ми е? И тая върши работа /не че тази е била скъпа, от евтиния клас е/. Предпочитам тези пари да ги дам за нещо друго.

# 143
  • София
eho82, доколкото разбрах няколко дни след като родиш таткото или ти (ако можеш)отива с акта за раждане  на бебока при педиатъра,който си си намислила предварително.В смисъл разпитала си и си си харесала някой и направо отиваш при него!
Май не трябва да попълваш някакви декларации или нещо такова!!
Тук има майки,които чакат второ дете и знаят какви са процедурите!!
Ако не са много заети със Софийските си проблеми - моля да помагат!!!Нали затова е този форум!!

Нали точно това коментираме с Галина! Изборът на педиатър става на принципа на устна договорка. Избираш си, отиваш и говориш с него. Той, ако може, ще те вземе, защото не всички приемат новородени или пък са им пълни пациентските листи! Той ти казва какви са му изискванията, но в общи линии - трябва да знае кога очаквате бебето и като се роди - да му се обадиш! Също така се обаждаш в деня, в който ще ви изпишат и той ще ви посети в рамките на 24 часа от изписването или, ако са празници, в рамките на работното си време след празниците. Предварително сте уговорили телефони, адреси и т.н.
Когато актът за раждане стане готов, а това е поне 15-20 дни за София, предполагам и в останалите градове е не по-малко, отивате с него и записвате детето. Питайте дали не върши работа и копие от акта за раждане, защото оригиналът ще трябва да оставите в социални служби, когато отидете да си вземете 200 лв помощ за раждане. Оригиналът те го задържат около месец, това също сме го коментирали. Ако трябва, да си вадя записките от училището по темата и да пиша дословно. Мисля, че KayRenn вече си беше правила този труд, ако се не лъжа.

# 144
  • София
Върнах се... да си събера багажа - влизам за задържане. Да Ви е за урок.

Но ще имам безжична връзка и комп...

# 145
Ним,  и аз след много мислене съм стигнала до същия извод, а и задължително смятам да си купя за лятото една лятна - съвсем олекотена, защото иначе по стълбите с тия големите е ад...

# 146
  • София

Shocked Стига бе жена!!!Какво стана?

# 147

Ивонска, с теб сме - ти си силно момиче...

# 148
ivonska   дано всичко се размине бързо-с теб сме. Praynig

# 149
 ivonska, ще стискаме палци всичко да е наред  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт