Идва скоро люта зима, ЯНУАРИ бебчета във люлките ще има!!!

• 10 205
  • 270
  •   1
Отговори
# 120
Ним, благодаря, много изчерпателно го каза.  Hug За посещението след раждането - да каза ми, че се заплаща.  Money

# 121
ivonska ДАНО ВСИЧКО Е НАРЕД.СТИСКАМЕ ПАЛЦИ. Praynig

# 122
mimi_81  честит ти рожденник - само радости да ти носи  bdbaloni
IvonskaPraynig Peace

и пак нищо не казахте за майчинството след като изтекат 315-те дни  newsm78

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 14:03 от ninishte

# 123
Много мина,мъничко остана,дали и аз ще ставам декемврийска мама?
  Малко много плагиат.......,сорри....
  Това не е име на нова тема,а нещо,което може съвсем реално да се случи и на мен!При това,че официалния ми термин е 14 януари,завчера лекаря ми каза,че се съмнява дали ще дочакам края на декември с това едро бебе.
  Ох,БОЖЕ,аз съм на работа до 15 декември.Кога ще пазарувам,кога ще се приготвям за идването на МАЛКИЯ? #Crazy #Crazy #Crazy

# 124
  • София
magnoliamm, със сигурност няма моето бебе да Евро бебето, защото ще ме секцират на 18-19.12  Laughing

# 125
  • София; Дружбето
Купих си някакви мнооооого смешни гащи за еднократна употреба - хем е памперс, хем са гащи Crazy Да видим как ще ми понесат в болницата. Не са като тези, които Галя си е взела.
Аз с нетърпение чакам първото декемврийско януарче да си призная Mr. Green

# 126
Добро утро и от мен Laughing

Честито на мъж ти Мими,и много да се обичате и тримата Grinning Grinning

Днес,на връщане от детската градина, си купувам две списания - Мамма и Интро..

Правя си кафенце/3 в 1 де/,купих си мекички/ей,само да не ви се прияде сега/, и сядам..../ отделно,че днес съм много сдухана,спи ми се адски...ох/,та...........отварям Мамма - и хоп - Ивонска там/ разказва колко щастлива е Mr. Green/.
Пийвам си кафенцето, отварям Интро... - и хоп - аз там Mr. Green/ с голямо интервю и големи,бременни снимки, Mr. Green Mr. Green
 Няколко дена по-рано - в 9 месеца - Клемито,слуша Ерос Рамацоти и си бременее Mr. Green

И така,изводът е - е тва ние,януарките,много известни сме беееееееее Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Завзели сме цялото медийно пространство Crazy Laughing Laughing Laughing
  Браво!Браво!Браво!За публичните изяви на нашите Мамчета!   bouquet  bouquet  bouquet
  И аз да ви се похваля,че за времето на бременността ми 9 пъти  ме даваха по ТВ Скат при проф.Вучков. :bowuu:3 пъти от тях бяха ЛАЙФове.Последните 2.5 месеца,обаче, не излизам на екрана. Реших да не подлагам на стреса от ЛАЙФ-предаванията и БЕБОКА ми. Naughty
   Ех,канала "СКАТ"не е от централните и от най-гледаните,но точно в Вучковото предаване обаждат се много хора да изказват мненията си и винаги има риск  да те "почерпят" с неприятни емоции.Това на мен не ми се е случвало досега,но ....пак реших да се предпазя.

# 127
Здражейте дами,
мими - да ти е жив и здрав мъжо и да ти помага с мъничето. newsm59
честит и на всички декември сега ще видим кой е първенеца в групата newsm10
Моя термин е на 11.01 и вчера се разбра че няма за сега промяна макар че майка ми се е нагласила да става баба тази година  Grinning
И аз вчера се разходих из магазините да си направя някой подарък и май като ивонска пострадах тази нощ не ме остави намира да спя та полежах чак до сега. Tired
Мога ли да питам вас запознатите мами от къде мога да разбера дали ми се полагат някакви майчински след като не съм работила преди раждане? Вообще не знам към кой да се обърна.
На всички лек ден и много почивка сега му е времето после няма да можем  Grinning Grinning Grinning

# 128
bonnie7777, веднага ти казвам - нищо не ти се полага за съжаление. Аз имам същия проблем и много късно разбрах, че е отпаднало 1 год. майчинство за безработни и студенти(в моя случай) и за това от миналия месец се осигурявам във фирмата на един приятел на мъжа ми, но ще започна да получавам майчинство и обезщетение чак след като се навършат 6 месеца стаж, та това ще е когато бебо е на 4. Хубавото е, че през тези 6 месеца само за първия пращам осигуровките, а след това само здравните, защото ще съм в болничен, но пък след това като изчисляват обезщетението, което ще получавам за 5 мес. ще го считат на мин. работна заплата. А от социалните можеш да получиш еднократна помощ преди раждането, документите се подават преди да си влязла в 45 дни преди раждането и след това 200 лв. след раждането която е за всички мами. Най-добре е да питаш пак за твоя случай как стоят нещата.

# 129
ejkajujka, защо не свиркаш бе жена да те гледаме!? Аз от време на време го хващам Вучков и много се смея. Последния пък една не родих и смених канала - много ме кефи. Правя асоциации с базиците който Слави му отправя и за това ме избива на смях.

А снощи също падна голям смЕх с Биг брадърите  newsm62 - правиха чучуло на баба Вили. Направо се попиках, тази вечер ще го пускат от моста вместо нея, тя с тези кг и високо кръвно ако скочи няма да оцелее!

# 130
Галина мерси, така си и мислех, една приятелка ми каза все пак да питам.
Не знам тази държава кога ще почне да помага на гражданите си ( не визирам себе си) явно ако си студентка или безработена не ти се полага да имаш бебе #2gunfire #2gunfire
Добре че си намерила поне начин.

# 131
  • София; Дружбето
Бони, изобщо ли не си работила? Ако имаш стаж поне 6 месеца, без значение кога, мисля че имаше там нещо за майчинство newsm78

# 132
 Момичета, като гледам как вече сте започнали подготовките за болницата чак се стряскам. Аз с моето велико спокойствие все си викам, че има мнооого време. И после - пак всичко в последния момент ще направя.
 Виждам, че някои от вас вече са си избрали и педиатър. Бихте ли ми обяснили каква е процедурата. Имам предвид преди раждането ли трябва да се избере, какви документи се попълват. Предполагам, че е нещо като бланките за личен лекар. Мнооого съм изостанала с информацията. Embarassed Трябва да се стягам вече.

# 133
Средата на миналата година се завърнах от чужбина с надеждата тук да направя "кариера" и за съжаление поради моята глупост и незнание на БГ законите работих без да се водя на договор първите 3 месеца (пробно) затова ми се събират само 4 месеца стаж след това. Напуснах работа беше нечовешко мъчение и реших да  заминавам отново навън, но любовта и бебчо ме задържаха тук за което не съжалявам, а съм без крайно щастлива. До сега чакахме визата на мъжо но вече късно да заминаваме и без това. Не съм крайно нуждаеща благодаря се на Господ попитах от любопитство най- вече.  Просто не знам хората тук в БГ как се оправят и как имат сила да правят семейства свалям ви шапка на всички.  smile3501 smile3501 smile3501

# 134
  • Русе
Здравейте и от мен.Аз тези дни влязох в осмия месец,а доктора каза,че главата на бебето е слязла ниско долу и трябва да внимавам и да стискам да утикам празниците.Въобще и мен такъв страх ме гони,че само лежа и си бутам корема.Сигурно и аз ще родя по-рано,а термина е края на януари.Аз се пазя,пазете се и вие и много усмивки.

Общи условия

Активация на акаунт