КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 66 523
  • 917
  •   1
Отговори
# 105
При нас е единственото, което има ефект относно хипертрофия на сливиците. Ако има научно доказателство, че вреди, спирам. Но разни страници във фейсбук - несериозно ми звучи.
Благодаря за споделеното.

# 106
При нас е единственото, което има ефект относно хипертрофия на сливиците. Ако има научно доказателство, че вреди, спирам. Но разни страници във фейсбук - несериозно ми звучи.
Благодаря за споделеното.
Страницата във ФБ е лична на Мечка Малинарка, която е действащ обучен хомеопат. Може и да ви звучи несериозно, но не е Simple Smile би ви било полезно да се запознаете с предложения материал. Има и доста неща по въпроса в темата.

# 107
  • Бургас
Лимфомиозот съдържа 17 съставки. 17!!!!!!!!! Това не е хомеопатия.
И на нас ни бяха изписани от някаква пишман хомеопатка. Като видях съдържанието изобщо не го дадох на детето си. Записах го на класически хомеопат. Изписа му лечение с капки с едно вещество. Повлия се доста бързо.

# 108
Ех, като се започнат едни класическо хомеопатични локуми… Nerd Пиша за тези, които са в ролята на пациенти: в хомеопатията има различни школи и мнения. 10 хомеопата да хванете да разглеждат случая на някого и да предложат лекарство и възможна схема на лечение, 10 различни отговора можете да получите. Smile Никой не може предварително да знае коя потенция е най-подходяща за вас или детето ви, никой – може да има само предположения. При някои може да действа много добре 15СН, при други - 200С, при други - каквото и да приемат. И няма особена разлика дали са течни или твърди форми приеманите хомеопатични лекарства – точното лекарство си върши работата, така че не се вживявайте много в това. Чисто и просто, като го разтворите, можете да имате за по-дълго време. Ама колкото по-сложни и надути обяснения и назначения, толкова по-объркани и манипулируеми пациенти. Nerd Полипрепаратите (най-често комбинации от ниски потенции) също понякога вършат работа, независимо дали на някого не му харесва и не му било „класическо“. Най-добре е принципно да се потърси задълбочено лечение на първо място, но изобщо невинаги е възможно такова поради различни причини, а и хомеопатията като терапия не е за всеки. Важното е да не се прилага полипрагмазия за хронични проблеми – т.е. едновременната употреба на множество монопрепарати, особено продължително време, но и с един монопрепарат във висока потенция може да се объркат нещата при неподходящо избрано лекарство и погрешна преценка на лекуващия „класически хомеопат“. А безгрешни хомеопати няма, със сигурност, но има много нарциси и всезнайковци. Да не говорим пък за т.нар. „детокс терапия“ каква измишльотина е и какви влошавания или объркване може да предизвика понякога. Никога не приемайте каквото и да е за чиста монета и слушайте здравия си разум. С хомеопатия е помогнато наистина на много хора от времето на д-р Ханеман досега, но не е панацея. Това е един чудесен терапевтичен метод, който няма нужда от фанатизъм, абсолютизъм и елитарност, а от рационалност при приложението му. Самият Ханеман редактира своя „Органон на лечебното изкуство“ няколко пъти. Важното е човекът да се оправи, а не да се следват безпрекословно и сляпо теории. Ето ви два интересни материала на английски – единият е точно за потенциите, а другият е за т.нар. „закон на Херинг“, който реално никога не е бил формулиран като такъв.
A review of the use and role of low potencies in homeopathy
http://www.biopathica.co.uk/Articles/Scientific/31%20-%20A%20Rev … 20in%20Homeop.pdf
и
Hering’s Law: Law, Rule or Dogma?
https://redefininghomeopathy.com/2011/10/07/herings-law-law-rule … -d-c-n-d-f-c-a-h/

# 109
Здравейте. Имам нужда от съвет и препоръка за хомеопат в Пловдив или Стара Загора за дете на 6 години, със Синдром на Даун. Ще бъда благодарна и да споделите какво би могъл да приема. Проблема при нас е честото боледуване, започваща със секрети от носа и последваща задна хрема или ларингит.

# 110
Ех, като се започнат едни класическо хомеопатични локуми… Nerd Пиша за тези, които са в ролята на пациенти: в хомеопатията има различни школи и мнения. 10 хомеопата да хванете да разглеждат случая на някого и да предложат лекарство и възможна схема на лечение, 10 различни отговора можете да получите. Smile Никой не може предварително да знае коя потенция е най-подходяща за вас или детето ви, никой – може да има само предположения. При някои може да действа много добре 15СН, при други - 200С, при други - каквото и да приемат. И няма особена разлика дали са течни или твърди форми приеманите хомеопатични лекарства – точното лекарство си върши работата, така че не се вживявайте много в това. Чисто и просто, като го разтворите, можете да имате за по-дълго време. Ама колкото по-сложни и надути обяснения и назначения, толкова по-объркани и манипулируеми пациенти. Nerd Полипрепаратите (най-често комбинации от ниски потенции) също понякога вършат работа, независимо дали на някого не му харесва и не му било „класическо“. Най-добре е принципно да се потърси задълбочено лечение на първо място, но изобщо невинаги е възможно такова поради различни причини, а и хомеопатията като терапия не е за всеки. Важното е да не се прилага полипрагмазия за хронични проблеми – т.е. едновременната употреба на множество монопрепарати, особено продължително време, но и с един монопрепарат във висока потенция може да се объркат нещата при неподходящо избрано лекарство и погрешна преценка на лекуващия „класически хомеопат“. А безгрешни хомеопати няма, със сигурност, но има много нарциси и всезнайковци. Да не говорим пък за т.нар. „детокс терапия“ каква измишльотина е и какви влошавания или объркване може да предизвика понякога. Никога не приемайте каквото и да е за чиста монета и слушайте здравия си разум. С хомеопатия е помогнато наистина на много хора от времето на д-р Ханеман досега, но не е панацея. Това е един чудесен терапевтичен метод, който няма нужда от фанатизъм, абсолютизъм и елитарност, а от рационалност при приложението му. Самият Ханеман редактира своя „Органон на лечебното изкуство“ няколко пъти. Важното е човекът да се оправи, а не да се следват безпрекословно и сляпо теории. Ето ви два интересни материала на английски – единият е точно за потенциите, а другият е за т.нар. „закон на Херинг“, който реално никога не е бил формулиран като такъв.
http://www.biopathica.co.uk/Articles/Scientific/31%20-%20A%20Rev … 20in%20Homeop.pdf
и
https://redefininghomeopathy.com/2011/10/07/herings-law-law-rule … -d-c-n-d-f-c-a-h/

Ми темата е за класическа хомеопатия, не за производните й. Всеки да се лекува и прави каквото си иска. Задават се въпроси, отговаря се. А тези ликове как разбирате, че са надеждна информация? Много малка част от популярната информация в Интернет е надеждна. Здравия разум на пациента трябва да се ползва естествено, но да чете в Интернет и се мъчи да разбере защо това лекарсгво и тая погенция, това не е здрав разум. Полипрепаратите може привидно да вършат работа с изчезване на симптомите, но това, че изчезват симптомите не означава, може да означава проблем.

# 111
unabella, очаквах някой да го напише...

Разбира се, че могат да изчезнат и с полипрепарати (Не мога да разбера защо се подценява принципа на доказване на лекарството ,като той е един от най-важните и е обяснено като за първолаци с анимация даже. Но...както казваше един от професорите ми по психология: "циничната истина е, че всеки си заслужава и съпруга/съпругата, и здравето, и живота...")

Днес ми изчезва хроничната хрема за няколко месеца хомеопатично лечение, утре ми се появява хроничен бронхит, другиден - рак. Е, няма как да няма Херинг Simple Smile Това лечение ли е? Важното НЕ е човекът да се оправи днес, тук и сега и утре да плати висока цена за изчезналите сополи... а да се оправЯ в дългосрочен план.

Проблемът на полипрепаратите НЕ е, че са поли, а че не са доказани и се разчита на проба-грешка на пазара на услуги - тоест чакаме да видим какво реално лекува на база клиничен опит. Ама нали знаем, че иска време това. В практиката съм срещала бременни жени на Коризалия заради хрема, някои от които с аборти рязко след лечение с Коризалия без никакви предварителни рискове в бременността. Да, някои бременни си "оправят" хремата, но някои  - не! Да, недоказуемо е. НО пък като видиш какво има в Коризалия и ти става ясно, че с част от хомеопатичните й съставки трябва да се внимава изключително много при бременни жени! А ние всички сме различни - едни доказваме по-лесно, други - трудно!

Калкарея фосфорика също е от няколко съставки, но НЕ е полипрепарат. Полипрепарат в хомеопатията НЕ означава само събиране на едно място на няколко отделни лекарства. (Ако някой иска да води дискусия, да го изгледа това елементарно видео. Защото критично мислене БЕЗ база знания по темата няма как да имаме...)

Разбира се, нещата се променят, експерименти - кой каквито иска да си прави. Аз сухи гранули за продължителен прием НЯМА да дам - не съм еволюирала толкоз Simple Smile Следя изкъсо няколко световни личности в хомеопатията, доколкото имам достъп. Давам само информация, от там нататък следвам думите на професора.

# 112
Препоръчайте ми класически хомеопат за София район Красно село. Благодаря!

# 113
  • Русе
Ще ме извинявате, ама, много сте интересни, като напишете район, квартал.. още малко и на вашата улица да е. Свестните класически хомеопати дет' се вика на пръсти се броят. Едва ли ще се случи пък точно да е в Красно село. Късметлийка сте, че сте в София. Моят хомеопат е от другия край на България. Децата ми съм лекувала успешно в продължение на няколко години и хомеопата ни беше на 100 километра от нас. Беше ги виждал само два пъти и тогава месинджър и вайбър все още не се ползваха. Т.е. лекувахме се по телефон.

# 114
Вместо да си създаваме напрежение, да си помогнем, викам.
И аз се интересувам от добър хомеопат.
Благодаря предварително.

# 115
Ще ме извинявате, ама, много сте интересни, като напишете район, квартал.. още малко и на вашата улица да е. Свестните класически хомеопати дет' се вика на пръсти се броят. Едва ли ще се случи пък точно да е в Красно село. Късметлийка сте, че сте в София. Моят хомеопат е от другия край на България. Децата ми съм лекувала успешно в продължение на няколко години и хомеопата ни беше на 100 километра от нас. Беше ги виждал само два пъти и тогава месинджър и вайбър все още не се ползваха. Т.е. лекувахме се по телефон.
Конкретно предложение може ли да ми дадете? В София и в другия край на България?

# 116
  • Бургас
А защо да не пробва да потърси в своя квартал първо, пък ако няма - в други квартали и градове. Моя хомеопат се оказа не само че е в квартала ми, ами и на 5 минути пеш от нас.

# 117
Щото в тази тема всеки обича да се пъчи, уви.
Хомеопатът ми е много по-добър от хомеопата ти 😂

Нашият лекува детето и съответно иска да го вижда, няма как да пътуваме всеки път по 100км.

# 118
На дребосъка му изтече носа .. като чешма е, а не мога да го мъча само с аспиратора … тъй че ще се радвам да помогне някой Hug

# 119
Скрит текст:
и
[/quote]Ми темата е за класическа хомеопатия, не за производните й. Всеки да се лекува и прави каквото си иска. Задават се въпроси, отговаря се. А тези ликове как разбирате, че са надеждна информация? Много малка част от популярната информация в Интернет е надеждна. Здравия разум на пациента трябва да се ползва естествено, но да чете в Интернет и се мъчи да разбере защо това лекарсгво и тая погенция, това не е здрав разум. Полипрепаратите може привидно да вършат работа с изчезване на симптомите, но това, че изчезват симптомите не означава, може да означава проблем.[/quote]

Не е здрав разум да се доверява човек на всеки  новопръкнал се хомеопат в България и на локумите му. Колкото повече чете човек и повече клиничен опит набира, толкова повече разбира колко малко е знаел до момента. Обаче на някои морето им е до колене. Всъщност всеки е свободен да се лекува, както намери за добре. Sunglasses  Когато натрупате много дълъг клиничен опит с хора с всевъзможни здравословни проблеми и различни терапии, тогава можете да имате друг поглед върху думите ми. Има и много методи, чрез които човек може да се излекува успешно самостоятелно или в комбинация. Чисто и просто е важно да не подхожда фанатично, има безброй варианти, които не изглеждат "класически". Smiley Винаги си имайте едно наум, успешно терапевтиране на лекуващите се! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт