КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 66 660
  • 917
  •   1
Отговори
# 240
  • Русе
А може ли някой да ми отговори за третата сливица повлиявява ли.се от хомеопатия?
Да, повлиява се.

# 241
  • София
За шоколада не знам, че антидотира. Знам за мента и евкалипт.

# 242
  • София
Е, аз го направих и със символика, иначе цял месец беше минал от прием лекарство 1М. Също и мента и евкалипт, на капки. Поне да спре действието нататък. Защото никакво развитие нямаше за 1 месец. Нямаше разтичане на нос, откашляне, обриви. Чакахме, но нищо.

# 243
  • Бургас
А може ли някой да ми отговори за третата сливица повлиявява ли.се от хомеопатия?

Да, повлиява се. При сина ми се сви. По съветите на нашия хомеопат започнахме май месец, когато му се беше успокоило гърлото, т.е. нямаше актимна инфекция към моменна и продължи през лятото. Беше ни дала шишенце. Няколко пъти по няколко капки давах, мисля че Аграфис беше.

Е, аз го направих и със символика, иначе цял месец беше минал от прием лекарство 1М. Също и мента и евкалипт, на капки. Поне да спре действието нататък. Защото никакво развитие нямаше за 1 месец. Нямаше разтичане на нос, откашляне, обриви. Чакахме, но нищо.

Мисля, че след толкова време няма да има антидотиране. А защо трябва да има обриви и разтичане на нос?

# 244

Да, повлиява се. При сина ми се сви. По съветите на нашия хомеопат започнахме май месец, когато му се беше успокоило гърлото, т.е. нямаше актимна инфекция към моменна и продължи през лятото. Беше ни дала шишенце. Няколко пъти по няколко капки давах, мисля че Аграфис беше.

Мисля, че след толкова време няма да има антидотиране. А защо трябва да има обриви и разтичане на нос?
Аграфис нутанс нали.На нас ни предписаха калкареа фосфорика,дулкамара хомеокорд и аграфис мутанс надявам се да помогнат защото вече откачам,докато спи детето и хърка и направо ужас е 😥

# 245
Здравейте,
Виждам ,че пишат в темата действащи хомеопати. Дали някой от Вас може да се справи с полип в матката. Веднъж успях да го махна с хомеопатия. Втория път не успях, сега пак ми се иска да пробвам. Някой има ли опит?

# 246
  • Бургас
Аграфис нутанс нали.На нас ни предписаха калкареа фосфорика,дулкамара хомеокорд и аграфис мутанс надявам се да помогнат защото вече откачам,докато спи детето и хърка и направо ужас е 😥

Да Аграфис нутанс в шишенце.
Тези трите наведнъж ли?

# 247
Здравейте,
Виждам ,че пишат в темата действащи хомеопати. Дали някой от Вас може да се справи с полип в матката. Веднъж успях да го махна с хомеопатия. Втория път не успях, сега пак ми се иска да пробвам. Някой има ли опит?

Здравейте, няма кой да даде гаранция. Имала съм случаи, в които миоми и полипи са изчезвали (бързо или бавно), имала съм и случаи, в които намаляват, но не изчезват. Факторите са много, хомеопатът е само един фактор. Но например ако имаме жена, която има полипи в матката и се подложи на лечение, но не спре да прави секс с мъжа си заради самия него (тъй като се отвращава от него), няма как да настъпи излекуване. С две думи понякога се налага да правим промени в живота си, които хич не ни е лесно... Защото знаем, че зад всеки симптом стои причина - дали ще е генетична, епигенетична, това е друга бира.

# 248
Колко интересно разглеждане на полипите!? Би ли дала такова и за миомите?

# 249
Колко интересно разглеждане на полипите!? Би ли дала такова и за миомите?
Това е просто един пример от много. Не е задължително условие. Но можеш да мислиш в посока: репродукция (искам, не искам, не мога, страх ме е), либидо (като либидото не е само сексуалния нагон, а и творчеството), загуба ("нямам си "нищо", затова си отглеждам нещо свое"), проблем с отдаване - страх от; ригидност; сексуално насилие или преживяване на акта като такъв и т.н.... На прима виста около тези фактори се движат проблемите, ако говоря за психосоматика

# 250

Да Аграфис нутанс в шишенце.
Тези трите наведнъж ли?
Ами не, дулкамарата е 2.по 15 капки, калкареата е вечер преди хранене по 5 гранули и нутанса 5 гранули  преди сън.Надявам се да има подобрение 🙏

# 251
  • Бургас
Е, значи пак ги пиете по едно и също време, което не е много много класическа хомеопатия.

# 252
Незнам това всичкото дали е правилно дадено ,защото малкия взе да кашля през нощта и казва, че му е сухо гърлото и го сърби.Мисля че е от дулкамарата количеството на пкапките,защото преди време, аз я вземах за мои проблеми и май ми бяха прекалили с дозировката и се будех с адска кашлица и сърбеж в гърлото.След това ми намалиха капките и спря кашлицата и сърбежа,ако може да ми пише някой ,който е хомеопат тук в темата и да ми каже схемата на детето правилна ли е ,дадено му е сутрин на гладно дулкамара 15 к и мазане с мехлем хомеоплазмин в носа,на обяд преди храна-15 к дулкамара пак,преди вечеря 5 гр.калкареа фусфорика,и преди сън 5 гр нуграфис нутанс,и мазане пак с хомеоплазмин. Ще съм благодарна ,ако някой хомеопат ми пише.

# 253
  • Русе
Не съм хомеопат, но не ви е правилна схемата. При лечение с класическа хомеопатия схеми няма. Дава се едно единствено лекарство в течна форма. От това, което съм прочела тук съм запомнила, че в много редки случаи може да се включи и второ.

# 254
Не съм хомеопат, но не ви е правилна схемата. При лечение с класическа хомеопатия схеми няма. Дава се едно единствено лекарство в течна форма. От това, което съм прочела тук съм запомнила, че в много редки случаи може да се включи и второ.
Добро утро , а какво е тогава каква хомеопатия е?

Общи условия

Активация на акаунт