КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 66 693
  • 917
  •   1
Отговори
# 270
  • Точно където трябва
Чак пристъпи и задух няма, но не  имала такава симптоматика толкова дълго. Не се влошава.
Питах за тест, утре сутринта ще я заведа да и вземат кръв, следобед записах час за хомеопат. Няма да имам резултатите, но поне няма да е приемала хом. лекарство.

# 271
  • Точно където трябва
Предписаха конституц. на детето. Но не ми даде ново, а да ползвам, което имам вкъщи. Но то е на повече от 2 год. Увито е във фолио, няма близо ел. уреди, само хладилник и кафе машина, но то е в горен шкаф. На стайна темп.е било, там не охлаждам и не отоплявам специално. Дали му има нещо? Направи ми впечатление, че детето каза, че това не му пари, като онова, което тя му даде.

# 272
  • Русе
Ако лекарството е било направено с повече спирт е възможно да "пари". Лекарствата, които ми приготвяше предния "хомеопат" така ми "пареха". Тя ме караше да си ги капя директно под езика. Понеже не пия алкохол, а концентрати пък съвсем, ми беше много неприятно.

# 273
Предписаха конституц. на детето. Но не ми даде ново, а да ползвам, което имам вкъщи. Но то е на повече от 2 год. Увито е във фолио, няма близо ел. уреди, само хладилник и кафе машина, но то е в горен шкаф. На стайна темп.е било, там не охлаждам и не отоплявам специално. Дали му има нещо? Направи ми впечатление, че детето каза, че това не му пари, като онова, което тя му даде.
Ако е на гранули - както ви е казал Х. Ако е течно - необходимо е да сукусирате шишенцето и после да дадете капките.

Добринка Котова, въздържайте се от каквито и да е предписания на хомеопатични лекарства в тази тема. В случай, че продължите, ще се обърна към администраторите във форума.

# 274
  • Точно където трябва
Да, мисля, че всичко правя като хората. Просто се чудех да не му е станало нещо.

# 275
  • Бургас
Да, мисля, че всичко правя като хората. Просто се чудех да не му е станало нещо.

Някои хомеопати разреждат лекарствата със спирт. Според мен е от това.

# 276
Когато приготвяме течно лекарство, за да е трайно, няма как да не се сложи консервант (етилов спирт). 1 към 10 е стандартната пропорция. Ако се съхранява правилно, е практически с неограничен срок на годност (така приготвено). Имам лекарства на по 10 и нагоре години и си действат безотказно.
Шишенцето с лекарството преди прием трябва да се удари в длан или друга еластична повърхност толкова пъти, колкото е казал хомеопатът, но задължително, за да се динамизира течността.

# 277
  • Точно където трябва
В спирт е. Какво се случва като съм пропуснала един път динамизиране? Или не се случва? Просто забравих да го ударя в длан, а направо го дадох.

# 278
В спирт е. Какво се случва като съм пропуснала един път динамизиране? Или не се случва? Просто забравих да го ударя в длан, а направо го дадох.
Не е проблем, така или иначе не е еднократен прием

# 279
Лекарството на дъщеря ми (6г) мирише на спирт. Smile Вечер удрям 10 пъти в дланта шишенцето, капвам 3-4 капки под езика и след 10 минути е заспала. Smile
И не само нейното е в спирт. Но на мен ми е казвал след като удяря 10 пъти в дланта, да капна няколко капки в чаша с малко вода, да разбъркам и да изпия няколко глътки.

# 280
Лекарството на дъщеря ми (6г) мирише на спирт. Smile Вечер удрям 10 пъти в дланта шишенцето, капвам 3-4 капки под езика и след 10 минути е заспала. Smile
И не само нейното е в спирт. Но на мен ми е казвал след като удяря 10 пъти в дланта, да капна няколко капки в чаша с малко вода, да разбъркам и да изпия няколко глътки.
И така може. Прави се допълнително разреждане. По думите на моя Х по този начин е по-меко действието. Предписвано ми е и по този начин. И през чаши разреждане.

# 281
Здравейте, виждам че пишат действащи хомеопати, а аз не мога да намеря подходящ за децата си. Боледуваха и им остана една задна хрема, която се стича назад само докато спят и чак се дават и то доста се давят. Имам чувството, че ще повърне. Търся класически хомеопат но удрям на камък. Приемам съвети

# 282
Здравейте! Може ли да попитам нещо, че ми е интересно. Детето преди три седмици беше болно, лекувахме го и накрая му дадох конституцията (след като вече беше почти оздравял - на 15.11). От днес пак е болен, обичайното - зелена хрема и много запушен нос (с трета сливица и активна мораксела е). Дали сега конституцията ще задейства жизнената сила? Аз разбира се в Понеделник ще пиша на нашият хомеопат, най-малкото и утре да видя дали ще се появят нови симптоми.

# 283
Няма как отговорът да е еднозначен. Факторите са много. Като се започне от лекарството и се стигне до човека. При всички положения, последният прием е дал тласък на жизнената сила т.е. днес реакцията й ще бъде по-уверена от преди него. Виждала съм как лекарство действа и цял месец, без необходимост от повтаряне на приема.

# 284
Няма как отговорът да е еднозначен. Факторите са много. Като се започне от лекарството и се стигне до човека. При всички положения, последният прием е дал тласък на жизнената сила т.е. днес реакцията й ще бъде по-уверена от преди него. Виждала съм как лекарство действа и цял месец, без необходимост от повтаряне на приема.

Много блаходаря! Да, иначе знам, че в хомеопатията всичко е наистина буквално строго индивидуално. Вече определено се уверих в това. Ама пусти му интерес и надежд. Защото знам, че в момента бактерията прави белите🙂 Иначе конституцията му е Натриум Муриатикум 200.

Общи условия

Активация на акаунт