КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 66 717
  • 917
  •   1
Отговори
# 285
Това е едно от най-големите лекарства в Х. Покрива много широк диапазон от симптоми. Включително и сополи Simple Smile На мен лично ми е много, много познато Simple Smile доста пъти ми се е случвало да имам необходимост него да ми предписват. Възможно е да има дълго действие еднократен прием от преди две седмици.

# 286
Това е едно от най-големите лекарства в Х. Покрива много широк диапазон от симптоми. Включително и сополи Simple Smile На мен лично ми е много, много познато Simple Smile доста пъти ми се е случвало да имам необходимост него да ми предписват. Възможно е да има дълго действие еднократен прием от преди две седмици.

Хомеопата ни прецени пак да изпие една доза от Натриума. 🙂

# 287
Здравейте, след прием на основно лекарство, е възможно да се засилят симптоми, нали? Малкия е с Мораксела в носа, доста ама доста неприятна хрема и вчера си изпи конституцията (Натриум Муриатикум 200 СН) по препоръка на хомеопата. Днес хремата му е още по гадна и повече като количество 😵💫

# 288
Здравейте, след прием на основно лекарство, е възможно да се засилят симптоми, нали? Малкия е с Мораксела в носа, доста ама доста неприятна хрема и вчера си изпи конституцията (Натриум Муриатикум 200 СН) по препоръка на хомеопата. Днес хремата му е още по гадна и повече като количество 😵💫
Да, може. Ако хремата представляват сополи, които излизат, за себе си бих го отчела като положително развитие. Ако не излизат - вероятно обратно Simple Smile
По писаното от вас, имате добра обратна връзка с хомеопата, ако нещо ви притеснява - чуйте се.

Да ви споделя опит от последното ми остро състояние. След 3-4 ден, като видя, че не се справям сама, звъня на хомеопата. От дума на дума реши, че може и последното да свърши работа, но избра друго, което да взема за острото (по-добре изразени симптоми на физическо ниво). Ама ме бутна да разкажа малко повече за някои от нещата, които бях споделила. И се заровихме в психоемоционалната първопричина на физическите симптоми. Та - поразмота ме малко там и предписа напълно различно лекарство. Работи, чуваме се ...

Но друго исках да споделя - защо да не се подвеждаме по написаното от фармацевтите към глобулите. Много пъти, острите симпоми, които преживяваме са толкова остри и ни пречат в ежедневнието заради нещо съвсем различно на психоемоционално ниво. Всеки може да се срещна с някой вирус и той да му причини нещо (например сопол, разстройство). НО, ако е бил психически и ментално подреден при срещата, ще си остане с това. Ако там е имало нещо разбутано нещата ще са по-тежки (възпален синузит или черва).

# 289
Здравейте,
Имам дъщеря вече на 3 г. от началото на годината доста често и продължително боледува. След последните два антибиотика, реших да започна с хомеопатия от близо 2-3 седмици вече, стабилизира се и дори имаше пълна седмица ходене в детската градина. Но от сряда започна със суха кашлица, хомеопата ми изписа няколко монопрепарати, след което се появи температура и още по обостренни симптоми. Тъй като беше извън града, снощи я заведох при друга докторка, която изписа антибиотик заради силно зачервено гърло - ангина. Говорих с хомеопата и каза да си давам антибиотика. В момента състоянието и е обостренно и имам чувството, че пак започвам от нулата както преди. Не ми се иска вече да я лекувам с антибиотици. Добре ли е да се дават няколко монопрепарата и дали е възможно, някои от тях също да обострят реакциите? Като казах, че е с ангина не ми предписа по-различни препарати.

# 290
Snejana7418, класическите хомеопати изписват по 1 лекарство. Намерете такъв и ще спрете с антибиотиците. Неправилно изписано лекарство (особено ако е повече от едно) може да обостри симптомите.

# 291
Да, може. Ако хремата представляват сополи, които излизат, за себе си бих го отчела като положително развитие. Ако не излизат - вероятно обратно Simple Smile
По писаното от вас, имате добра обратна връзка с хомеопата, ако нещо ви притеснява - чуйте се.

Да ви споделя опит от последното ми остро състояние. След 3-4 ден, като видя, че не се справям сама, звъня на хомеопата. От дума на дума реши, че може и последното да свърши работа, но избра друго, което да взема за острото (по-добре изразени симптоми на физическо ниво). Ама ме бутна да разкажа малко повече за някои от нещата, които бях споделила. И се заровихме в психоемоционалната първопричина на физическите симптоми. Та - поразмота ме малко там и предписа напълно различно лекарство. Работи, чуваме се ...

Но друго исках да споделя - защо да не се подвеждаме по написаното от фармацевтите към глобулите. Много пъти, острите симпоми, които преживяваме са толкова остри и ни пречат в ежедневнието заради нещо съвсем различно на психоемоционално ниво. Всеки може да се срещна с някой вирус и той да му причини нещо (например сопол, разстройство). НО, ако е бил психически и ментално подреден при срещата, ще си остане с това. Ако там е имало нещо разбутано нещата ще са по-тежки (възпален синузит или черва).

Права сте. Вторник дадох конституцията и хремата въобще не енамаляла дори. Днес й писах Sad каза да дам Хидрастис 15, в разтвор.

# 292
Понеже вие сте с повече опит, искам отново да чуя мнение. С хомеопата в момента по Вайбър поддържаме връзка.
Аз писах тук последно, мораксела в носа, хрема, изписана конституция Натриум Муриатикум 200 миналия вторник. 4 дена хремата дори не намаля, изписа Хидрастис 15 в разтвор за 3 дена. Единствения ефект беше , че от гъста хремата малко се “разби”, но не спира. Днес писах да обясня как в след тези 3 дена и отново каза да давам Хидрастис 15. Много ме учудва това, за три дена не му намали въобще хремата от него.

# 293
Здравейте,моля за помощ,преди 4 дни почина зълва ми,млад човек беше и е шок за мен и съпругът ми.Моля за хопеопатичен продукт,тъй като той за момента пие Деанксит,но бих предпочела да е хомеопатия..

# 294
  • Бургас
Може да си вземе рескю, или бахови есенции по отделно.Това е от сайта на д-р Пашкулев.Аз бих добавила и №33 орех за адаптиране към промяната вместо Бор.

Смес за скръб. Това е комбинация от Гарвански лук, Тинтява, Нокът и Ядлив кестен. Можете да добавите според нуждата по 2 капки Бор, Джел, Бял конски кестен, Върба и/или друго средство, подходящо за личностните
особености.

Иначе за скръб аз съм взимала игнация, но все пак се консултирах.

# 295
  • Точно където трябва
Психологически проблеми могат ли да се коригират с хомеопатия?

# 296
  • Варна
Подкрепям мнението за есенциите на д-р Бах.Изключително много помагат за такива проблеми.Може сами да си направите комбинация,но ако не сте запознати и тепърва трябва да започнете да четете за тях ще ви отнеме повече време.По-бързо ще стане да намерите бахов терапевт,който да ви изготви комбинацията от есенции.

# 297
  • Бургас
Когато почина баща ми не успях да се справя с мъката. Казват, че времето лекува, но при мен времето нямаше ефект. След няколко месеца отидох при хомеопата ми и тя ми даде 3 гранулки в пликче. Имаше  огромен ефект. Мисля, че беше ИГНАТИА.

# 298
  • Бургас
И на мен много ми помогна, но и есенциите помагат да се премине през страдание.

elliee, не знам, но съм убедена, че помагат като цяло човек да бъде по-добрата версия на себе си.

# 299
Здравейте,моля за помощ,преди 4 дни почина зълва ми,млад човек беше и е шок за мен и съпругът ми.Моля за хопеопатичен продукт,тъй като той за момента пие Деанксит,но бих предпочела да е хомеопатия..
Тук си говорим за хомеопатични лекарства и класическа хомеопатия. Те се предписват от класически хомеопат след интервю. Не сме запознати с хомеопатични продукти.
В подобен момент на мен ми е предписвано друго лекарство и не мисля е добра идея да се вземе игнация, защото хората реагираме различно на ситуациите.
Присъединявам се към предложението да вземете капки на д-р Бах Рескю Ремеди. Има ги във всяка по-голяма аптека. Можете да слагате няколко под езика или в половинка бутилка вода и да пиете през целия ден.
Психологически проблеми могат ли да се коригират с хомеопатия?
Психиката се повлиява от ХЛ, да!

Общи условия

Активация на акаунт