КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 64 866
  • 917
  •   1
Отговори
# 885
  • Русе
Здравейте,предписана ми е Циклама 200СН.Основната ми тревога ,с която отидох при хомеопата беше завишени стойности на кръвното налягане ,спорадично до 160/90,95,основно сутрин веднага след ставане ,Приемам Циклама 200 ,два пъти седмично,вече месец ,но станах по-зле .Започнах да вдигам кръвното по-често и през останалата част от деня освен това от няколко дни много често долната граница е 100,веднъж дори 115,Горна макс165.Чудя се ,дали това е лечебна криза или ХЛ не е точно подбрано и трябва да информирам лекаря.На 58 г съм ,от 2 години съм в постменопауза ,откакто ми спря цикъла започнах да качвам кръвното,либидо -0,,засилиха се страховете ,задух ,вагинална сухота.Моля за съвет.
Ама, лекар ли ви го изписа това лекарство? Не е ли назначено от класически хомеопат? А ако пък е от хомеопат, как така го вземате вече месец и не сте се чули за да кажете за това, което ви се случва?

# 886
Здравейте,предписана ми е Циклама 200СН.Основната ми тревога ,с която отидох при хомеопата беше завишени стойности на кръвното налягане ,спорадично до 160/90,95,основно сутрин веднага след ставане ,Приемам Циклама 200 ,два пъти седмично,вече месец ,но станах по-зле .Започнах да вдигам кръвното по-често и през останалата част от деня освен това от няколко дни много често долната граница е 100,веднъж дори 115,Горна макс165.Чудя се ,дали това е лечебна криза или ХЛ не е точно подбрано и трябва да информирам лекаря.На 58 г съм ,от 2 години съм в постменопауза ,откакто ми спря цикъла започнах да качвам кръвното,либидо -0,,засилиха се страховете ,задух ,вагинална сухота.Моля за съвет.

200 СН толкова често мисля, че не е добре. На мен като са ми давали лекарство с 200 СН разреждане, е било само с един прием, изчакване и после още два приема, т.е най-много три приема и край. Лошото е, че доста хомеопати, отричат лошите симптоми да са от честия прием на лекарството, пациента им вярва, продължава да приема по " схема" и става все по-зле и по-зле.

# 887
Аз ходя при този хомеопат повече от 12 години и съм много доволна .Той работи основно с потенции 200,много рядко с 1М и  обичайната схема на прием е -първите 3 дни по един път на ден и след това или един път седмично ,или 2 пъти седмично за 6 седмици,според проблема.Много съм доволна от него,но последната година зациклих  с високото кръвно,никога не съм била тези кг ,за ден мота да сваля 1-2кг и на следващия да ги кача отново ,което ми говори ,че задържам вода .Моля,някой да сподели  дали и как се е справил с високо кръвно в постменопауза .Всички кръвни изследвания са Ок с изкл .на висока пикочна киселина и остър дефицит на Вит.Д.Полови хормони и тези за щитовидна са в референтни граници и при последни изсл. лошият холестерол беше 1 над границата ,общия на горта граница.Моля за съвет.Благодаря и спорна седмица на всички!

# 888
Аз ходя при класически хомеопат. При мен работи 30 СН, колкото и да е странно. Но в началото ходех всяка седмица, сега веднъж месечно. Но й пиша, когато имам нещо притеснително и отивам пак. Мисля, че не Ви е правилно лекарство.

# 889
Благодаря,Mama Miy,ще трябва да отида  при лекаря ,отново да обсъдим симптомите .Имам още два приема ,чудя се дали да спра да го взимам  след като за месец нямаше положителен ефект ,а напротив…Затова се чудех дали лечебна криза може да продължи  толкова дълго ?!Чела съм ,пък и от личен опит мога да кажа ,че до 20 дни трябва да има подобрение….

Благодаря и на a.nik за бързия отговор!

# 890
При имаше подобрение почти веднага. Затова ми е странно.

# 891
Лечебна или нелечебна, състоянието на организма с такива показатели е опасно, съответно трябва да се ревизира предписанието/случая.  Задължително е да суплементирате витамин Д, без него почти нищо не функционира адекватно (с хомеопатия няма да си го набавите). Високото кръвно е симптом, само на който едва ли е предписан Цикламен; лекарство се назначава на общата картина на отделния индивид. При прогресиращо влошаване лекарството се спира и се свързваме с хомеопата, това е общо правило.

# 892
Някой има ли мнение за хомеопатите, които лекуват чрез рейки и акупунктура например? Алтернативна медицина един вид предполагам не се водят класически хомеопати?

# 893
Здравейте! Мъжът ми е инженер, но и шпаклова чудесно)))
Извън шегата, много хора развиват себе си в няколко направления. Може хомеопатът да не е класически, но да практикува и рейки. Може да е класически и пак да лекува и чрез рейки и т.н. Може да е лекар, може да не е. По-скоро в частта хомеопатия проверете дали конкретният лечител се придържа към класическите принципи.

# 894
Здравейте! Мъжът ми е инженер, но и шпаклова чудесно)))
Извън шегата, много хора развиват себе си в няколко направления. Може хомеопатът да не е класически, но да практикува и рейки. Може да е класически и пак да лекува и чрез рейки и т.н. Може да е лекар, може да не е. По-скоро в частта хомеопатия проверете дали конкретният лечител се придържа към класическите принципи.
Благодаря! А какво ви е мнението за рейки сеансите?

# 895
Мултифакторен процес е. Зависи от лечителя, зависи от пациента/клиента, неговата сензитивност, внушаемост дори (при каквото и да е лечение човек има доза самовнушение). Та мнение някакво особено нямам. Единственото, което е обща препоръка, е да не се осъществяват две и повече енергийни лечения паралелно, защото не се разбира подобрявания или влошавания от кое са.

# 896
Мултифакторен процес е. Зависи от лечителя, зависи от пациента/клиента, неговата сензитивност, внушаемост дори (при каквото и да е лечение човек има доза самовнушение). Та мнение някакво особено нямам. Единственото, което е обща препоръка, е да не се осъществяват две и повече енергийни лечения паралелно, защото не се разбира подобрявания или влошавания от кое са.
Да моята терапевтка хомеопат в случая така ми каза че е правилно пациента в случая аз да и се доверя и да вярвам в процеса! И че също не е добре да се прави повече от една сесия на седмица?

# 897
  • filibeto-maina:)
Здравейте, търся класически хомеопат дали бихте могли да препоръчате.
По принцип съм от Пловдив
Но пътуваме често и до София
Благодаря

# 898
Здравейте, предписани два монопрепарата могат ли да се приемат заедно или се чака 15 минути между приема?

# 899
Здравейте, предписани два монопрепарата могат ли да се приемат заедно или се чака 15 минути между приема?

Аз знам през 30 мин да се редуват.

Общи условия

Активация на акаунт