КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ - споделяне на опит и знания - 40-а тема

• 64 858
  • 917
  •   1
Отговори
# 900
Здравейте, предписани два монопрепарата могат ли да се приемат заедно или се чака 15 минути между приема?
Здравейте! Зависи от това за какво са предписани. Ако е много, много остро състояние /буквално се борим за живот - пневмония, кръвоизливи, астматични и др.пристъпи, остри алергични състояния и т.н./, е позволено редуване. Ако е просто симптоматично предписание за хроничен случай, не е класическа хомеопатия /тип: давайте и двете, че не съм сигурен или тип: давайте и двете, че и двете помагат при хрема.../

# 901
Прощавайте, но от написаното не разбрах поотделно или заедно ли се взимат?
Питам, защото всяко по няколко пъти поотделно ми идва в повече и без ядене и пиене на течности 30 мин. преди и след...

# 902
  • Бургас
Както и да ги вземете е все тая. Не се предписват по две, а само по едно.

# 903
Прощавайте, но от написаното не разбрах поотделно или заедно ли се взимат?
Питам, защото всяко по няколко пъти поотделно ми идва в повече и без ядене и пиене на течности 30 мин. преди и след...
И от Вашето написано не се разбира за какво са Ви изписани. Ако бяхте споделили, щяхте да получите по-точен отговор.

# 904
При всички положения не може заедно.

# 905
Здравейте! Бихте ли ми казали след лечение с антибиотик на възпалено ухо, колко време след това мога да се върна към назначената ми терапия от класически хомеопат? Беше прекъсната поради наложителен прием на антибиотик...

# 906
  • София
Здравейте, налага се да ми извадят два мъдреца и няма как да го отлагам вече. Освен Арника има ли друго хомеопатично, което мога да пия превантивно против усложняване? Преди 20 години са ми вадили пак и вдигнах температура, изписаха ми антибиотик, но тогава не познавах и хомеопатията ..

# 907
  • Бургас
Противопоказно е да се пие Арника преди хирургически операции, може да предизвика  кървене по време на операцията, тъй като има действие на антикоагулант.

А вие против какво "усложняване" искате да го пиете? Ако си мислите, че ще ви отърве от възможна инфекция - не, няма.

В хомеопатията няма такова нещо като превенция.

# 908
  • София
Аз мисля, че denizara има предвид да го пие СЛЕД хирургическата намеса, но преди да е получила усложнения, поне на мен така ми беше дадено - веднага след операция за вадене на зъб, няколко приема до макс. 24 час. Зъболекарката ме беше предупредила за подуване, отоци, болки - нямах нищо подобно, чак тя се учуди и реши, че ще го препоръчва и на другите си пациенти. Не помня каква потенция беше.

# 909
Аз приемах арника (30 потенция) при нормално раждане. Когато започнаха контракциите и мисля, че още няколко приема след раждането. Всичко мина леко и без упойки + бързо възстановяване.

# 910
  • София
Аз мисля, че denizara има предвид да го пие СЛЕД хирургическата намеса, но преди да е получила усложнения, поне на мен така ми беше дадено - веднага след операция за вадене на зъб, няколко приема до макс. 24 час. Зъболекарката ме беше предупредила за подуване, отоци, болки - нямах нищо подобно, чак тя се учуди и реши, че ще го препоръчва и на другите си пациенти. Не помня каква потенция беше.

Да, точно това имах предвид.
FrauB, d@indi, Много благодаря за споделеното!

# 911
Арника може само СЛЕД интервенцията. Предотвратява усложнения (инфекции), редуцира кървенето, ускорява заздравителния процес. Прието преди манипулацията, може да прокървите обилно или да не ви хване лесно упойката.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 17:21 от Мечка Малинарка

# 912
Здравейте, налага се да ми извадят два мъдреца и няма как да го отлагам вече. Освен Арника има ли друго хомеопатично, което мога да пия превантивно против усложняване? Преди 20 години са ми вадили пак и вдигнах температура, изписаха ми антибиотик, но тогава не познавах и хомеопатията ..

Аз съм пила Арника, но след ваденето на мъдреца, веднага взех първия прием, буквално като излязох от кабинета. Два път са ми вадили мърдец, първия път взех Арника 9 СН, два приема първия ден, втория отново два приема, веднага спря кървенето и нито съм имала отток, нито възпаление. Вторият път, беше след година, взех Арника 30 СН, по един прием на ден, пак три поредни дни.  И двата пъти не се е налагало да пия антибиотик, въпреки, че ми изписаха.

# 913
Арника след интервенция оперативна на зъб. Ако има болки по нервите - хиперикум след като арниката си свърши работата. При много чувствителни зъби може преди пломба да се вземе стафизагрия (вибрациите от машинките влошават чувствителността на зъбите) - та може ден или няколко часа преди посещението при стоматолога да се почерпи човек някой-друг прием.

# 914
  • София
Арника след интервенция оперативна на зъб. Ако има болки по нервите - хиперикум след като арниката си свърши работата. При много чувствителни зъби може преди пломба да се вземе стафизагрия (вибрациите от машинките влошават чувствителността на зъбите) - та може ден или няколко часа преди посещението при стоматолога да се почерпи човек някой-друг прием.

Много Ви благодаря! А потенция до 30 СН ли препоръчвате или по-висока 200 СН?

Общи условия

Активация на акаунт