ТУ София класиране 2022

• 4 961
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте. На първо класиране пише че не съм се класирал в никоя от посочените ми специалности. Сега автоматично ли отивам на второ класиране или трябва да подавам декларация? Балът ми е 27.78 и искам да влезна Информатика и софтуерни науки. Дали е възможно?
Имате висок бал. За колко специалности кандидатствахте?

Кандидатствах за 4 специалности:
1. Компютърно и софтуерно инженерство
2. Информатика и софтуерни науки
3. Киберсигурност
4. Интелигентни системи и изкуствен интелект
Здравейте, утре излиза второ класиране. Стискам ви палци. Надявам се да споделите дали сте приет и коя специалност. Търсих информация за минимални балове, но се оказа голяма тайна….. не разбирам защо не ги публикуват.
Благодаря! Аз звъннах по-рано тази седмица и ми казаха че за тези специалности бала е от 29 нагоре. Малко се обезкуражих, позволиха ми да запиша още специалности и записах Анализ на данни и Информационни технологии в индустрията за всеки случай. Приет съм и в Пловдивски, - софтуерни технологии и дизайн. Та, дилемата е голяма - дали да запиша някаква специалност в ТУ само и само да съм там или директно да отида в Пловдив и там да уча .... Но ще реша на момента. Определено в ТУ ще ми бъде по-трудно но... Каквото е това е Simple Smile

# 16
  • Wonderland
Въпреки всичко мисля, че ще влезете на второ или трето класиране в София. Трябва да има деца, които са приети в СУ или чужбина, но са кандидатствали в ТУ като резервен вариант.

# 17
Въпреки всичко мисля, че ще влезете на второ или трето класиране в София. Трябва да има деца, които са приети в СУ или чужбина, но са кандидатствали в ТУ като резервен вариант.
Утре ще разбера и ще споделя ... :/

# 18
За децата приети в чужбина- не всички още са получили окончателно решение. Ние държим място и очакваме потвърждение от Нидерландия.
В една друга тема написах, че е добре да се запознаеш с учебните планове и какъв тип квалификация получаваш, защото имената на специалностите понякога подлъгват. Във факултета по приложна математика и информатика не се получава квалификация инженер.
Ако имаш възможност пази мястото в ПУ, и изчакай трето класиране.

# 19
Здравейте,
Някой има ли представа колко е минималният бал за авиационна техника?

# 20
За децата приети в чужбина- не всички още са получили окончателно решение. Ние държим място и очакваме потвърждение от Нидерландия.
В една друга тема написах, че е добре да се запознаеш с учебните планове и какъв тип квалификация получаваш, защото имената на специалностите понякога подлъгват. Във факултета по приложна математика и информатика не се получава квалификация инженер.
Ако имаш възможност пази мястото в ПУ, и изчакай трето класиране.

В ПУ си го пазя... До 19 юли .. В ТУ София има ли трето? Доколкото видях има само две?

# 21
В ТУ София е излезнало второ класиране.

# 22
Приет съм интелигентни системи и изкуствен интелект..

# 23
Честито и успех!

# 24

Ако искаш може да изчакаш ректора да обяви свободните места в специалностите на 22 юли.

# 25
  • Wonderland
Браво! Много интересна специалност. Въпреки, че за България е нова, знам че в чужбина е много желана и перспективна.

# 26
Честито и успех!
Благодаря Ви!
Браво! Много интересна специалност. Въпреки, че за България е нова, знам че в чужбина е много желана и перспективна.
Да, те тази година я въведоха в ТУ-София и мисля да се поразровя за информация тъй като нямам преки наблюдения върху изкуствения интелект, но наистина изглежда интересна!

# 27
  • Wonderland
Честито и успех!
Благодаря Ви!
Да, те тази година я въведоха в ТУ-София и мисля да се поразровя за информация тъй като нямам преки наблюдения върху изкуствения интелект, но наистина изглежда интересна!
Преди 5 години познато дете я завърши в Холандия. Не пожела да остане там, но в София се реализира повече от успешно. Балът ви е висок и мисля, че на трето имате голям шанс да мръднете по-нагоре.

# 28
Честито и успех!
Благодаря Ви!
Преди 5 години познато дете я завърши в Холандия. Не пожела да остане там, но в София се реализира повече от успешно. Балът ви е висок и мисля, че на трето имате голям шанс да мръднете по-нагоре.

За жалост, класиранията в ТУ са само две. После обявяват попълване на незаети места.

# 29
Честно казано не знам какво да избера .. Тази специалност е нова и няма откъде да получа информация.. Досега се занимавах с Web програмиране и това ми се струва доста далече... Ако някой има повече информация относно тази сфера бих му бил благодарен да сподели мнение.

Общи условия

Активация на акаунт