Термин март 2023 ❤️💙

• 41 067
  • 743
  •   1
Отговори
# 390
Да и моя каза, че трябва да спре до 3 4 дни, аз това бях спокойна първите 2 дни като виждах сутрин, че има. Но права си, сега при всяко ходене се моля да няма нищо и гледам със страх салфетката... Да минават бързо тези седмици, да влезем в 4ти месец и се надявам леко да се успокоим, или поне така се надявам... Нали към 11-13 седмица е първата фетална морфология и по-обстоен преглед? А всъщност как протичат по-важните прегледи по седмици наясно ли сте?

# 391
Здравейте момичета аз съм 6гс днес имам болки в гърба от едната страна предимно и леки спазми в корема вие как се чувствате или се чувствахте през тезии седмици 🐥

# 392
Здравейте момичета аз съм 6гс днес имам болки в гърба от едната страна предимно и леки спазми в корема вие как се чувствате или се чувствахте през тезии седмици 🐥

Нормално е според мен. Аз в 6 седмица си имах от време навреме като леки предменструални болки, но леки и тъпи. За болките в гърба, не знам дали са свързани с бременността, аз не съм имала.

# 393
Да и моя каза, че трябва да спре до 3 4 дни, аз това бях спокойна първите 2 дни като виждах сутрин, че има. Но права си, сега при всяко ходене се моля да няма нищо и гледам със страх салфетката... Да минават бързо тези седмици, да влезем в 4ти месец и се надявам леко да се успокоим, или поне така се надявам... Нали към 11-13 седмица е първата фетална морфология и по-обстоен преглед? А всъщност как протичат по-важните прегледи по седмици наясно ли сте?

Ранен скрининг,в 11-13 седмица,който е като фетална морфология,но няма какво толкова да се гледа. Все пак се гледа сърце, стомашна сянка и някакви други неща,които се виждат на този етап. И се мерят доплерите разбира се. Отделно се взема кръв за биохимичен скрининг,в който се изчисляват рисковете за Даун ,за други синдроми и тн.

# 394
Ох, сега пък имам друг казус. Утре сме канени на рожден ден с преспиване, но едното от децата на приятелите ни е с Варицела. Аз, дъщеря ми и мъжът ми сме я изкарали, но все пак се чудя дали би имало проблем да съм контактна с активно болни точно сега ..

Редакирам си поста, за да дам отговор, в случай, че някой друг попадне в тази ситуация. Звъннах сега на личната лекарка и тя каза, че няма никакъв проблем при положение, че съм я карала.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 15:51 от Danniella.

# 395
Мами, коя седмица се води, че влизаш в 3ти месец?

# 396
Мами, коя седмица се води, че влизаш в 3ти месец?

От 9-та седмица,тоест след 8+6 е трети месец.

# 397
Благодаря много Simple Smile

# 398
Момичета, да ви попитам - имате ли бяло течение?
Аз още преди да разбера, че съм бременна имам. Тогава АГ ми изписа Макмирор комплекс, но нямаше никакъв ефект. Онзи ден имах и лек сърбеж и му писах. Каза да слагам глобили Гино певарил 150 мг, но явно е било моментно, защото на следващия ден нямаше дискомфорт и така и не ги почнах. А често казано и четох, че не трябва да се използват преди 12 седмица...

# 399
Момичета, да ви попитам - имате ли бяло течение?
Аз още преди да разбера, че съм бременна имам. Тогава АГ ми изписа Макмирор комплекс, но нямаше никакъв ефект. Онзи ден имах и лек сърбеж и му писах. Каза да слагам глобили Гино певарил 150 мг, но явно е било моментно, защото на следващия ден нямаше дискомфорт и така и не ги почнах. А често казано и четох, че не трябва да се използват преди 12 седмица...

Имам и то много засилено. Аз преди да забременея все имах някакви дискомфорти и си пуснах разширено изследване в геника фемофлор плюс,от което единственото,което излезе и то в малко количество,беше кандида. АГ ми предписа Гиназол еднократно,след това забременях и съответно нищо не съм слагала. Питах сега АГ,той каза,че е рано да се слага,именно след 12-та седмица,когато ще ми пусне микробиология, предполагам.

# 400
И аз бях решила да правя същия тест, но като разбрах, че съм бременна така и още не съм. Би ли ми казала как става - АГ ти взима секрет и носиш в Геника или?

# 401
И аз бях решила да правя същия тест, но като разбрах, че съм бременна така и още не съм. Би ли ми казала как става - АГ ти взима секрет и носиш в Геника или?

Да. Той знае в каква среда точно трябва да е. На мен ми омръзна,че само ми излизаха чисти микробиологии,но завишени левкоцити. В крайна сметка то изследва за голям брой бактерии,от които аз имам някакво количество, от една част, но са малко количество и лактобацилите ми преобладаваха, което е супер и заключението и от геника е, абсолютна нормоценоза. Даже гъбичките,за които аг му предписа нещо бяха в малко количество и явно не ги вземат под внимание.

# 402
Как сте момичета, аз вече ще се побъркам до понеделник, за да разбера дали има бебче или не... Вчера направих последен кръвен тест 8004 при мен си върви бавно, обаче си расте. Възможно ли е чхг да расте заради прогестеронът, който приемам допълнително

# 403
https://www.facebook.com/groups/995812437780832/?ref=share
Каня ви в тази групичка да споделяме вълненията си.

# 404
Здравейте, скъпи мамчета! Включвам се и аз в 6 г.с и 2 дни съм. Втора бременност ми е като първата за съжаление неуспешна, беше прекъсната в 16 седмица, поради мед. причини. Дай Боже този път всичко да е наред🙏
Имам болки в корема, приемам Но Шпа и чат пат поминават. Имам си и всички екстри, като симтоми с изключение, че не повръщам. Иначе съм като парцал и пазя леглото. На 3.08 съм на лекар и се надяваме да видим ембрионче и пулс, та поне малко да се успокоя, опитвам да мисля оптимистично, но при положение, че съм минала и през лошото е трудно. Пожелавам ви спокойна и здрава бременност и дано всички си прегърнем маничетата Март месец!

Общи условия

Активация на акаунт