Термин март 2023 ❤️💙

• 40 968
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Да се включа и аз за прогестерон, аз съм по 3 циклогеста на ден, отделно в началото също бях на инжекции прогестерон. Още тогава питах доктора дали няма да е много, той каза, че по-добре да е висок отколкото нисък. Всичко ще е наред Simple Smile
Момичета, а вече обмисляте ли къде ще слагате кошарите и как ще си преустройвате дома или само аз съм тази луда, която прави сметки кое къде, че даже и ремонт за моя съм измислила 😁😁😁
Откога чакам някой да подхаване точно тази тема 😁 на нас ни е първо детенце и еуфорията е голяма. Детската я мислим вече, въпреки че първоначално живот и здраве, бебето ще бъде в спалнята при нас. И нещо друго да питам-знам, че е рано още за пазаруване, но споделете моля каква е  вашата нагласа, в предходни бременности как сте процедирали и сега как смятате?

Аз лично с първото съм започнала с покупките чак в 8-ми месец. По принцип не съм особено суеверна, но специално за бременността съм ги спазвала. Да не казвам до 3-я месец, да не купувам нищо в ранните месеци и да не се подстригвам Grinning .. така е било за мое спокойствие. Първо купих количката, защото ми беше изпаднала на промоция и много ми харесваше в 8-ми месец. И оттам се почна .. креватче, което сглобиха чак като родих, накупувах бодита размер 50, но не съм ги ползвала, защото Марая се роди 3700 и й бяха тесни Grinning Стая лична не сме й правили тогава, защото беше при нас и като направи 2г. си й направихме и се отдели. Понеже се роди 3 седмици по-рано, не бяхме купили шишета и корито, та да видиш мъжът ми и сестра ми как търчаха. Добре, че си бях оправила багажа за родилното по-рано. Сега чакам да видим ако всичко е наред дали ще е момиче или момче. Ако е момиче си имам всичко, ако е момче ще го мислим, въпреки, че съм гледала тези големите неща да са ми неутрални като цвят, за да могат да се ползват при следващо.

# 481
Да се включа и аз за прогестерон, аз съм по 3 циклогеста на ден, отделно в началото също бях на инжекции прогестерон. Още тогава питах доктора дали няма да е много, той каза, че по-добре да е висок отколкото нисък. Всичко ще е наред Simple Smile
Момичета, а вече обмисляте ли къде ще слагате кошарите и как ще си преустройвате дома или само аз съм тази луда, която прави сметки кое къде, че даже и ремонт за моя съм измислила 😁😁😁
Откога чакам някой да подхаване точно тази тема 😁 на нас ни е първо детенце и еуфорията е голяма. Детската я мислим вече, въпреки че първоначално живот и здраве, бебето ще бъде в спалнята при нас. И нещо друго да питам-знам, че е рано още за пазаруване, но споделете моля каква е  вашата нагласа, в предходни бременности как сте процедирали и сега как смятате?

Аз лично,не знам суеверие или нещо друго,но не бързам с покупките. С баткото купих май първите бодита в пети месец и се чувствах виновна,че е много рано. 😀 Сега имаме всички неща големи,сами дрехи главно и шишета ще се купуват. Защото подарих дрехите. Със спането,малкият спи на нашето легло и кошарата си е свободна,но бебето как ще спи въобще с малкия,той е на две и два месеца и е доста инатлив и дали ще пази тишина. Голям купон ще е. 😀

Мисля и аз,че с баткото късно купихме нещата,осми месец,те и двамата са родени в началото на деветия ,така че няма да чакам след осми месец със сигурност.

# 482
  • Видин
В третия месец и на мен ми се струва раничко, но виж вече към края на петия-шестия месец..знам ли. Бих взела нещата от първа необходимост, за да мога да изпитам удоволствието от пазаруването 😊

# 483
В третия месец и на мен ми се струва раничко, но виж вече към края на петия-шестия месец..знам ли. Бих взела нещата от първа необходимост, за да мога да изпитам удоволствието от пазаруването 😊

Както ти го чувстваш,аз просто преди да се успокоя, че всичко е наред с бебето,да минат феталните морфологии,няма да купувам. Тоест след седми месец го виждам. Но ние си имаме почти всичко,може да се каже. Та няма за какво да се бърза наистина.

# 484
Lucie_, трудничко е това с лежането доста. Но при мен не беше просто зацапване. Имах страшно обилно кървене. Първия път бях на работа (работя на бюро). Станах да отида до тоалетна и то просто се изля. Втория път вече лежейки в къщи рвших, че съм добре и мога да измия прозореца на вратата към терасата. Легнах и пак така. Като станах да ходя до тоалетна цекия под от леглото до банята беше в кръв. Така че към момента ММ е поел всички домакински грижи, а аз ставам само до 00 и да хапвам, което е горе долу на всеки час по веднъж. При мен отлепването обаче е 2/3, което си е доста и само като си спомня ужаса, който изпитах при прокървяванията и бързо, бързо ми минават всички мисли да нарушавам препоръките.
Извинявам се за спама и за дългия пост. Дано на никого да не се случва, това което се случва на мен!

Относно покупките... Въпреки състоянието ми много ме сърбят ръчичките Grinning Само дето ММ има сестра  с дете на 3г., която ще ни даде всичко каквото ни е необходимо, така че няма д аима мноог за купуване. Към момента и аз съм се насочила по-скоро към търсене на по- голямо жилище.

# 485
lady25, ясно, да забравям за прозорците от сега 🙈

За покупките - аз практикувам "пазаруване през прозореца" онлайн 😁😆 ако/когато ми попадне интересно мнение за някой продукт (това ще ни е живот и здраве първо детенце) - си запазвам линка в една папка в отметките.
И аз като Irnata_87 , ако/когато , стигнем седми месец си представям пазаруването - продуктите от линкове вече евентуално да ги търсим на живо или да ги поръчваме.
Lucie_, трудничко е това с лежането доста. Но при мен не беше просто зацапване. Имах страшно обилно кървене. Първия път бях на работа (работя на бюро). Станах да отида до тоалетна и то просто се изля. Втория път вече лежейки в къщи рвших, че съм добре и мога да измия прозореца на вратата към терасата. Легнах и пак така. Като станах да ходя до тоалетна цекия под от леглото до банята беше в кръв. Така че към момента ММ е поел всички домакински грижи, а аз ставам само до 00 и да хапвам, което е горе долу на всеки час по веднъж. При мен отлепването обаче е 2/3, което си е доста и само като си спомня ужаса, който изпитах при прокървяванията и бързо, бързо ми минават всички мисли да нарушавам препоръките.
Извинявам се за спама и за дългия пост. Дано на никого да не се случва, това което се случва на мен!

Относно покупките... Въпреки състоянието ми много ме сърбят ръчичките Grinning Само дето ММ има сестра  с дете на 3г., която ще ни даде всичко каквото ни е необходимо, така че няма д аима мноог за купуване. Към момента и аз съм се насочила по-скоро към търсене на по- голямо жилище.

# 486
И аз съм малко суеверна (да не кажа и доста)... С първото ми дете бащата напазарува всичко, след като родих (докато бях в болницата). Бяхме капарирали само креватчето, но и него взехме след като родих.

# 487
Аз също не мисля да взимам преди 7-8 месец.

# 488
На мен никой не ми е казал,че има проблем,всичко беше наред,но с втората бременност се измъчих с едни болки,които се оказаха от дисковата ми херния,тогава не знаех,че имам,сега се повтаря леко от сега същият сценарий 😀,но сега и си открих вродена тромбофилия,с предните бременности съм имала огромния късмет да не се проявят мутациите,моите са хетерозиготни,тоест възможността да се проявят е 50 на 50.  Да,родиха се леко по-рано децата, всъщност баткото беше в 36+3,изтекоха ми водите,малкият съвсем доносен в 37+3,но дребен 2630,баткото беше 2880. Освен болките с малкия от десетките прегледи получих и разкритие,та накрая само лежах,накрая родих индуцирано,заради липса на води. Сега съм   на терапия,но си се наслагват някакви страхове,отделно скоро ще стана на 35. Просто мисля,че няма за къде да се бърза.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 21:57 от Irnata_87

# 489
  • Sofia
Здравейте, и аз да се запиша. Чакам трето дете, терминът би трябвало да е 17 март. В петък съм на първи преглед. Имам една кака на 9 години и един бъдещ батко на 5. Не пазя почти нищо от тях, защото до скоро нямах никакви планове за трето дете, тъй че всичко ще се купува на ново. Ще изчакам и аз с покупките, сега съм доста по-притеснена от предишните пъти. Първо, защото и двата пъти беше секцио, а и сега вече съм на 35 години и страховете са ми по-големи. Още не сме казали на никого, децата също не знаят. Постоянно ми се гади и ми се спи, но като цяло съм добре засега.

# 490
Здравейте, и аз да се запиша. Чакам трето дете, терминът би трябвало да е 17 март. В петък съм на първи преглед. Имам една кака на 9 години и един бъдещ батко на 5. Не пазя почти нищо от тях, защото до скоро нямах никакви планове за трето дете, тъй че всичко ще се купува на ново. Ще изчакам и аз с покупките, сега съм доста по-притеснена от предишните пъти. Първо, защото и двата пъти беше секцио, а и сега вече съм на 35 години и страховете са ми по-големи. Още не сме казали на никого, децата също не знаят. Постоянно ми се гади и ми се спи, но като цяло съм добре засега.

Добре дошла,станахме май 6,които чакаме трето дете. Има и една мама,която чака 5-то. 🍀☺️

# 491
Здравейте, момичета!

Ето ме и мен най-после с добри новини. Първият ми преглед мина, чухме сърчицето и за сега всичко е наред. Това ще ни е трето детенце живот и здраве, имаме една кака и един батко в училищна възраст. След потвърждението от лекаря днес им казахме и те бяха много щастливи. От доста време си мечтаеха за това. Но до тук с казването, за други мислим да изчакаме до есента, въпреки че не ми е за първи път съм много притеснена. Терминът ми е 17 март, но ще съм с трето секцио и може би ще родя още края на февруари според лекаря.
Препращат ме на кардиолог, защото съм със високо кръвно, което имах и преди да забременея, но спрях лекарствата, когато планувахме бременността. Ще трябва да взимам нещо, защото със високо кръвно и бременност шега не бива.
Поздрави на всички и много положителни емоции на всички през новия месец! 🍀🍀🍀

# 492
  • Видин
Здравейте, момичета!

Ето ме и мен най-после с добри новини. Първият ми преглед мина, чухме сърчицето и за сега всичко е наред. Това ще ни е трето детенце живот и здраве, имаме една кака и един батко в училищна възраст. След потвърждението от лекаря днес им казахме и те бяха много щастливи. От доста време си мечтаеха за това. Но до тук с казването, за други мислим да изчакаме до есента, въпреки че не ми е за първи път съм много притеснена. Терминът ми е 17 март, но ще съм с трето секцио и може би ще родя още края на февруари според лекаря.
Препращат ме на кардиолог, защото съм със високо кръвно, което имах и преди да забременея, но спрях лекарствата, когато планувахме бременността. Ще трябва да взимам нещо, защото със високо кръвно и бременност шега не бива.
Поздрави на всички и много положителни емоции на всички през новия месец! 🍀🍀🍀
Аз също имам проблем с високото кръвно. Кардиограмата на сърцето ми е страхотна, ехокарддиографията също. За жалост, е горещо и нямаше как да сложим холтер, който да измерва на всеки час кръвното налягане, в крайна сметка ми изписаха допегит два пъти по половин таблетка. Стискам палци и при вас всичко да е на ред🍀

# 493
Благодаря, Лора. Успех и на теб! 🍀🍀🍀
Колко ти е кръвното без медикаменти?
Моето днес 160/80 .

# 494

Ох, много добре те разбирам, Lucie,
при мен отлепянето беше 1/3 някъде и с лежане и прогестерон нещата се оправиха за 7-8 дни, в момента докторът каза, че е незначително отлепянето. В понеделник съм пак на лекар, дотогава продължавам основно да лежа.
Надявам се и при теб скоро да има подобрение!

Общи условия

Активация на акаунт