Термин март 2023 ❤️💙

• 41 065
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте! Вчера ме изписаха от АГО, приеха ме в петък на обяд с леко кафеникаво зацапване. 3 дни бях на системи и в момента приемам Утрогестан. Някоя от вас приема ли прогестерон и колко време е нормално да се взема?

Здравей,аз имах еднократно зацапване и АГ ми увеличи утрогестана на 2 пъти по 2,по принцип лекар трябва да прецени до кога,но с втората бременност пак имах зацапване,което се овладя,но приемах утрогестан до 12 гс. Сега на прегледа другият петък ще го попитам,даже се чудя дали и по-рано да го питам,дали да не намаля, защото аз имах еднократно и  не се повтори,но пък когато отидох на преглед при друг АГ се видя леко отлепяне встрани,много малко, предполагам вече го няма и се надявам да нямам въобще зацапване. Стиксам ти палци и на теб!🍀

Много благодаря,дано всичко е наред! На мен ми е първа бременност, приемам 3*2 и ми се вижда доста висока доза,но така прецени лекаря ми. На 9ти съм на преглед и се надявам поне да намали приема.

# 466
Здравейте! Вчера ме изписаха от АГО, приеха ме в петък на обяд с леко кафеникаво зацапване. 3 дни бях на системи и в момента приемам Утрогестан. Някоя от вас приема ли прогестерон и колко време е нормално да се взема?

Здравей,аз имах еднократно зацапване и АГ ми увеличи утрогестана на 2 пъти по 2,по принцип лекар трябва да прецени до кога,но с втората бременност пак имах зацапване,което се овладя,но приемах утрогестан до 12 гс. Сега на прегледа другият петък ще го попитам,даже се чудя дали и по-рано да го питам,дали да не намаля, защото аз имах еднократно и  не се повтори,но пък когато отидох на преглед при друг АГ се видя леко отлепяне встрани,много малко, предполагам вече го няма и се надявам да нямам въобще зацапване. Стиксам ти палци и на теб!🍀

Много благодаря,дано всичко е наред! На мен ми е първа бременност, приемам 3*2 и ми се вижда доста висока доза,но така прецени лекаря ми. На 9ти съм на преглед и се надявам поне да намали приема.

Предполагам има отлепяне за такава доза, но сигурно ще я намали,и на мен ми се иска,в същото време ме е страх и няма да я намаля сама,ако му се обадя и питам,но ми се струва,че няма да има проблем да остана на нея до 12-ти.

# 467
Момичета, според мен прогестерона няма да ви навреди, дори да е във високи дози.

# 468
Момичета, според мен прогестерона няма да ви навреди, дори да е във високи дози.

Чувала съм някакви неща,че особено при момчета не трябвало да се дава,но много не вярвам,май защото е женски хормон,ако не се лъжа. 🤔 А и имам две момчета,с малкия само съм приемала,но нищо му няма. Simple Smile

# 469

Чувала съм някакви неща,че особено при момчета не трябвало да се дава,но много не вярвам,май защото е женски хормон,ако не се лъжа. 🤔 А и имам две момчета,с малкия само съм приемала,но нищо му няма. Simple Smile

Може, не съм чула, но така или иначе в толкова ранен етап не се знае какъв ще е пола на бебето, а и щом лекарите са го предписали, не би следвало да е проблем .. дано всичко да е наред. Трябва да бъдем спокойни. С предната бременност не съм мислила грам за нищо и всичко беше наред, а сега .. не мога да се позная как треперя за всяко нещо.

# 470

Здрасти, и аз съм на 3 пъти по 2 утрогестан, при мен имаше и отлепяне и той много помогна, вече около 2 седмици съм на тази доза

# 471

Аз също съм 2х2 утрогестан. Още от първият преглед като ме прегледа и ми го изписа. Не каза, че има отлепяне или нещо друго.

# 472
Момичета, чета ви от самото начало.
По ПРМ терминът ми е първи март, но пък според пункция и трансфер е 28 февруари, ще видим, ако стигна до там, бебето коя дата ще си избере ☺️

Nikol15 аз съм на 3*2 утрогестан още от положителния кръвен тест в клиниката, защото нивото на прогестерон беше ниско. 
Миналият четвъртък имах кръвоизлив и от тогава съм на инжекции прогестеронов препарат допълнително. Мисля, че до 12 седмица се продължава с тази терапия, защото след това плацентата покрива успешно нуждите.

А за сладкото -  Lady25, Snickers4e
записвам се в отбора за промяна на 180 градуса - от ежедневно ядене на вафли, шоколад, сладолед,  сега съм само на филийки с кашкавал и някакво месце, салати с двойно количество сирене, дори имам резервен буркан с кисели краставички в хладилника 😁 само диня и ягоди ми се хапват като сладко 🙈

# 473
Nikol15, аз съм ин витро и имам 3х2 утрогестан още от пункцията. Въпреки това имах обилно кървене на 2 пъти и док ми увеличи дозата на 3х3. Днес съм в 7+5гс и все още имам понякога кафяво, понякога розово зацапване, въпреки че от 10 дни плътно паза леглото. Дозата, която имаш не е голяма, не се притеснявай. Само може да помогне!
Повече почивка и до финал!  Flowers Four Leaf Clover

# 474
Момичета, някоя да я втриса? Мен тази нощ ми беше ужасно тежка, мислих, че умирам Sad Гадене, гадене, втрисане, лошо, прималяване, абе ад.... Някъде четох, че може да ни втриса първите седмици, така ли е?

# 475
Здравейте, момичета! След няколко положителни теста и вече закъснение, тихичко и аз се радвам! Евентуалния термин по изчисления е на 08.04.23, но със сигурност ще съм секцио по медицински причини, както и с първото ми детенце, така че най-вероятно раждането ще бъде март месец! Надявам , се не е проблем, че ви пиша? Искам да попитам, в коя седмица ви беше първия преглед и какво видяха? Чуха ли пулс? Лекарката ми даде час за другата седмица в сряда, но тогава по програма ще съм 5+3 и не знам не е ли рано? Доки каза, че щяло да се види!

# 476
Здравейте, момичета! След няколко положителни теста и вече закъснение, тихичко и аз се радвам! Евентуалния термин по изчисления е на 08.04.23, но със сигурност ще съм секцио по медицински причини, както и с първото ми детенце, така че най-вероятно раждането ще бъде март месец! Надявам , се не е проблем, че ви пиша? Искам да попитам, в коя седмица ви беше първия преглед и какво видяха? Чуха ли пулс? Лекарката ми даде час за другата седмица в сряда, но тогава по програма ще съм 5+3 и не знам не е ли рано? Доки каза, че щяло да се види!

Здравей,добре дошла! С първите две бременности видях ембрион със сърдечна дейност в 6+3-4,но сега в 5+3 имаше миниатюрен ембрион,който само лекарят виждаше почти 😀 1.4 мм и каза ,че има сърдечна дейност. Зависи колко е добра апаратурата,кога е била овулацията,но в общия случай е нормално да се види само плоден сак с жълтъчно мехурче. Аз бях приятно изненадана.

# 477
Да се включа и аз за прогестерон, аз съм по 3 циклогеста на ден, отделно в началото също бях на инжекции прогестерон. Още тогава питах доктора дали няма да е много, той каза, че по-добре да е висок отколкото нисък. Всичко ще е наред Simple Smile
Момичета, а вече обмисляте ли къде ще слагате кошарите и как ще си преустройвате дома или само аз съм тази луда, която прави сметки кое къде, че даже и ремонт за моя съм измислила 😁😁😁

# 478
Mrvv и аз мисля, най-вече защото искам от апартамент да се преместим в къща 😁
Закръглили сме с ММ 24 август на календара, тогава, живот и здраве, трябва да вляза в 13-та седмица и да загърбим тези толкова стресиращи първи месеци.

Lady25, аз също пазя леглото ... Но ставам да зареждам съдомиялна, пералня, ти колко стриктно спазваш това правило. Мен просто след около час два вече ужасно не ме свърта :/
Да се включа и аз за прогестерон, аз съм по 3 циклогеста на ден, отделно в началото също бях на инжекции прогестерон. Още тогава питах доктора дали няма да е много, той каза, че по-добре да е висок отколкото нисък. Всичко ще е наред Simple Smile
Момичета, а вече обмисляте ли къде ще слагате кошарите и как ще си преустройвате дома или само аз съм тази луда, която прави сметки кое къде, че даже и ремонт за моя съм измислила 😁😁😁

# 479
  • Видин
Откога чакам някой да подхаване точно тази тема 😁 на нас ни е първо детенце и еуфорията е голяма. Детската я мислим вече, въпреки че първоначално живот и здраве, бебето ще бъде в спалнята при нас. И нещо друго да питам-знам, че е рано още за пазаруване, но споделете моля каква е  вашата нагласа, в предходни бременности как сте процедирали и сега как смятате?

Общи условия

Активация на акаунт