След 1 година вече не е бебе НОЕМВРИйското човече!

• 12 606
  • 271
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Елспет, има защо да им се ядосваш. Сигурно ти е много притеснено по цял ден да я мислиш добре ли е и как се държат с нея. Дано да разрешите проблема. За зъбите не съм знаела, че си такъв спец иначе щях да те ползвам за консултация Peace. А се чудя - на какъв лекар трябва да го заведа - на зъболекар ли newsm78 ? Според педито нищо му няма - имало и такива деца ама аз на нея много вяра и нямам. Трябва аз скоро да посетя зъболекаря, та ще го питам какво мисли по въпроса.

# 16
  • София
Диди, не му се притеснявай за тези зъби и изчакай да минат празниците. Питай майка ти и свекърва ти как сте били вие с мъжа ти.
А за яслата. Все пак имам проблем само с тази леличка. Което си е добра успеваемост.
Кошарата представлява заграждане половината стая (групата е за деца от 10-до 1,5 год) и се нарича манеж. Пода е покрит с килим и там слагат не само пълзящите, а и вече проходилите, когато Хигиенизират (разбирай пушат и пият кафе). Такъв манеж има в домовете за изоставени деца.  Crazy Педагожката мие приятелка и казва, че детенце е много усмихната. Но тя може да пази кожата на колежките си. Знае ли човек? Ще се оправя,....ама друг път.
Току що ми се обадиха Кали е с температура и е повърнала храната, ще ходя да я прибирам,а  утре мие първия работен ден. Как да не се радва човек?

# 17
върнахме се от изследвания. кейти не гъкна докато я бодяха. но урина не успях да събера. мами на момичета, дайте съвети как да стане  това. през деня е много подвижна, а ме е страх цяла нощ този найлон да не й запари дупето.
елспет, съчувствам ти. много гадни лелки ей. ако продължи да е нервно детето и да не се чувства добре, аз бих й откъснала главата  #2gunfire и в прекия смисъл.
аз пък ще търся детегледачка. баба ми като чу, не дава. ама тя е на 70г. и ако й оставя цял ден кейти, ще грохне. ще съм спокойна обаче, че ще осъществява контрол върху детегледачката мен докато ме няма.
кейти пие от чаша, даже предпочита. на мен обаче ми е по-лесно от биберон, когато е навън. не съм се хвалила, но пропи вода това дете. е, далеч сме от литър на ден, но 100-200гр със сока пие.
зъби имаме 11 броя. плюс тръгнал кучешки.
как ще украсявате вкъщи, каква елха. аз съм в чудо. може би ще си купим една малка изкуствена и ще я сложим нависоко. сигурна съм обаче накъде все ще дърпа кейти  ooooh!

# 18
Ей ме на и мен Simple Smile

Елспет, стана ми много жал за Кали, аз точно затова ще отложа за по-нататък връщането ми на работа. Не искам да оставям беззащитното си дете на непознати да го гледат. Изпитвам ужас да я оставя на ясла  Confused

моан, много смешно ми стана с разказа ти за кучетата  hahaha

микки, и на калъп ни е хващала няколко пъти, поука за нея никаква  Twisted Evil Ама аз от няколко дена тотално я отсвирих и засега ми е спокойно  Whistling

Аз щях и друго да пиша, ама забравих какво е  Embarassed Тоя постинг го пиша вече 15-20 мин, през 1-2 думи ставам да гоня Ади от цветята  Twisted Evil Направо на нищо не приличат, особено ми е оголена китайската роза!

# 19
За украсата - ще купуваме малка изкуствена елха. Имам стъклени топки, но ще купувам китайски пластмасови. Елхата на високо. Ще има тръшкане и рев да я докопаме - ще разреша само с тате и понеже всичко ще е изкуствено не мисля да се притеснявам много.
Цветята - всички са на високо. Има трилистник, който е заточен на терасата и добре, че е остъклена и за сега му е добре. Иначе спасение няма.
Елспет, не знам какво да кажа. И в яслата където щях да давам Кити е така и май ще се отказвам за сега. Ще караме само на хляб и сол, но поне аз ще я гледам. И без това е достатъчно крива - днес с цял ден реве и не се заиграва, а и по принцип е крива и там все ще е наказана за нещо.
Доминика, аз ако бях и нищо не помага с твоята свекърва, срам не срам щях и чисто гола да тръгна из къщи. Не вярвам и на това да устои. newsm78 Или щях да сложа ключалка и да ключа етажа.

# 20
елха ще си купим истинска с корен, нищо че по коледа и нг ще пътуваме и няма да сме тук. традиция е. после я посаждаме в градинката. някак ще я опазим. не знам как. това ще стане до неделя - нали първата неделя на декември се краси къщата. и тази традиция ще спазим.

юка - и аз съм на вълна дететгледачка. снощи говорих с една позната - работеше при мен като соц. работник, по въпроса. не отхвърли, но и не прие - до 2 седмици трябва да ми отговори. ако тя не стане, имам и друга резерва. за начало ще е х 3 часа на ден, колкото да почистя, сготвя, или обратното - ние с детето да излезем,а тя да чисти/готви. а по-натам с второто ще си мине на фул дей. може би ще ангажирм и друг човек за чистене, а можеи самата гледачка да получава допълнително, за да ми чисти. няма как даработя вкъщи, да гледам петра и второто после и да съм изрядна домакиня и усмихната съпруга. нещо трябва да се предприеме... така мисля, така си го преставям, ама да видим. имам и още една идея за детегледачка като се използват програмите на мтсп, което ще е по-евтиният вариант за нас, ама това ще го пробваме ако и двете лелки не се навият да започнат. по-трудно ще стане, но за нас пък би било по-изгодно. оф, ще го мисля. при всички случаи до края на януари въпросът трябва да се реши някак.

# 21
Доминика, твоята свекърва вярно бие всички рекорди. Явно друго не ти остава освен да се опиташ да извлечеш най-доброто от ситуацията. Щом и без това е горе, да взима лапето и ти тичаш за особено продължителен душ със всякакви приятни и разкрасяващи процедури, или можеш да и връчиш ютията, абе в смисъл да не досажда, а поне да е полезна. И на нея сигурно ще и е по-приятно. Все си мисля, че за бабите просто е неустоимо изкушение да знаят, че горе им е внучето и могат всеки момент да се качат да го видят....
Моята свекърва е много тактична жена, но съм я "пуснала" да се качва когато си иска. Просто гледам да оползотворя това време. Или я моля да разходи Малик. Или пък просто пия по едно кафе с нея - какво толкова Laughing

# 22
тя доминика хубаво ще остави Ади на свекърва си, ама после да не се наложи да се превъзпитават Simple Smile

елхи имаме две изкуствени - ако намеря къде да сложа, ще сложа. Иначе хлапето ще изяде игличките, а за украсата хич и не смея да мисля  Mr. Green

# 23
Да се разпиша и аз в новата тема!
Виктория има 6 зъбчета-три отгоре и три отдолу(схемите хич не ги спазва)
Вода,сок и мляко пие само от биберон или чаша със сламка.С накрайниците не можа да свикне.

................ запозна се с поне 10 човека не-едновременно, но той не протестира нито веднъж.

Това ме подсеща да споделя,че по-принцип и Виктория с охота приема всяко ново запознанство,с едното изключение към хора от зодия "близнаци".Не знам как да го нарека-съвпадение или подсъзнателна непоносимост към тази зодия,но аз имам петима познати от тази зодия и всеки път когато Виктория ги види изпада в някакъв непоносим рев и е абсолютно невъзможно този човек да я пипне или подържи.А когато започне да реве от някой непознат,то в четири от пет случая човека се оказва "близнак".Малко изключение прави свеки,но ако се случи да се качи след вечерното къпане да я види-следва тежка нощ с неистов рев,миене на очи и баене против уроки(в което не вярвам особено,но помага).Нямам логично обяснение на това,но е факт.
И при нас всички цветя са на недостъпни за деца места.Но на Виктория не са й страст.На майка ми са подредени в хола по пода,но детето не проявява интерес.Но една украсена елха вероятно би събудила дяволчето в нея и не ми се мисли за последствията.

# 24
  • Ruse
ох и аз искам някой ден да мога да запиша Ели на децка градина ама за сега е невъзможно-нали е с шум на сърцето и кардиоложката ни е забранила ясла и градина ,защото при всяко разболяване ели трябва да пие антибиотик а в градините е развъдник на бацили.
Слава богу неживея при свекър и свекърва(да е жива и здрава майка ми 4е ми купи апартамент4е) 4е направо  Sick.Доминика единствено мога да те съжалявам Sad
Да ви питам моми4ета -у4ите ли децата си на гърне.Ели неиска да седне дори на пустото гърне,но когато я държа над  тоалетната 4иния  върши вси4ко.Твърдо съм решила да го махна тоя памперс.Купи ла съм пампер га6ти4ки и действам-на всеки 30 мин я изпи6квам.Понякога неуцелвам но така е в на4алото.4акам с нетърпение да казва сами4ка 4е й се пи6а

# 25
  • Sofia
аз повече пишман ставам от майка ми ,за гледането отколкото от свеки.

# 26
Айде пак темата за гърнето. Tired
Леле, Жмо, добре, че не сме били на срещата, че и аз, и Дирк сме близнаци. После имаше да баеш на детето...... ooooh!
Тити, тя свекърва ми ще възпита детето по-добре от мен Mr. Green аз нямам предвид някой да ми гледа детето в сми да го възпитава, а просто малко да имам възможност да повея гащи без него.

# 27
  • Карлово
Доминика, е* си свекървата #2gunfire
Елха ще украсяваме естествена. За съжаление тук не предлагат с корен, поне миналата година-не. Треснала ме е музата и майсторя украса, с разни идейки от форума. И учудващо Мартина седи до мен, гледа с интерес, но не пипа Shocked Но и доста съм накупила. До миналата година изобщо не ми се украсяваше, но сега заради Мартина ли, но едва дочаквам да дойде първи, т.е. утре, и подхващам да слагам гирлянди, лампички и други чудесии.

От три дни явно ни мъчи кътник. Както си играе и започва да пищи неистово и се държи за дясната бузка. Нищо не напипвам, но тя и не дава, много хапе.

Някой мерки годишни да е дал, пък да не е вписан. newsm78

# 28
Сердика, предложението ти при нас е неприложимо  Joy На свеки изобщо и не идва на ума да седнем и да пием кафе. Изобщо 8 години се мъчих да станем по-близки, ама тя е такъв човек, който не допуска никого до себе си. Ако споделя с някого това е само свекър ми, изобщо думите "извинявай" и "грешката е моя, съжалявам" ги няма в речника си. Идва единствено и само да проконтролира, да даде неискан съвет, да направи забележка. Тя е управител на фирма и  е на "ти" с командването, но не и в моя дом, вече  Twisted Evil

# 29
Доминика, тя и моята май беше решила, че този номер ще прилага, но си беше направила зле сметките и удари на камък. Доста тъпо и грубо постъпи, изобщо не ръчи да подходи според личностните ми характеристики и сега даже не смее да звънне по тел. без да се заизвинява 10 пъти  Joy

Общи условия

Активация на акаунт