СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 80 544
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 915
  • София
В тази връзка имам въпрос към тук пишещите капацитети:
Не е ли справедливо да се даде шанс на всички, некласирани на първи етап, да пренаредят желанията си, както и да изберат нови такива, за да участват с по-реални балове във второ класиране?
В нашият случай се получава чакане чак до 3-класиране, когато се подават новите желания, вероятно  има и други в същото положение, като нас?
Не съм капацитет, но не виждам справедливост в това, че някой не е обмислил правилно подредбата на желанията си и не е преценил правилно шансове те си, да се толерира и да обърква нещата, за тези които са се съобразили с възможностите си.

# 916
  • София
Тц, Тони, де да беше НПМГ, хич наникъде нямаше да искаме да се придвижваме, ама на юнака не му достигна силичка и нерви да се яви на допълнителен изпит, а уж до последно се готви.

Параход, на нас ни дадоха и бележка с входящ номер - подсигурена съм отвсякъде 😉.
Аз, някак си се поуспокоих след първо класиране и сега май по-лесно чакам.
Ирчик, твоята мадама твърдо ли е решила да се уповава на рисуването, тя имаше добри резултати от матурата?

И, да! За наградите - никога не съм подкрепяла награда за отличен успех или някакви училищни постижения. Надявам се да е научил досега, че трудът се възнаграждава с попадане на по-добро училище, с уважение от съученици и учители, с овации от публиката на концерт, с комфорт със себе си...ей такива неща. В същото време не го лишаваме от нищо, от което има нужда наистина. Е, оставяме го да помечтае известно време преди това...

# 917
  • София
Отчетох ли се тук, че се записахме, или забравих? За протокола, статусът се смени Stuck Out Tongue Winking Eye
Много хареса 18 СУ, а да си призная, и аз бях впечатлена. Има хубав вътрешен двор, заключен между сградите, с пейки, дървета и шадраван в минало време Joy (може през учебната година да го пускат, де). Запозна се с класната си, че се случи тя да приема документи. Обаче, тя няма да ѝ преподава в 8 клас, защото е по история. Но ѝ разказа какви допълнително школи и кръжоци (или както и да се наричат в днешно време) има за източи практики по успешно учене и някакви подобни. Искаха акт за раждане, който аз, естествено, не носех, но поне можеше да се изпрати на мейл в последствие. За какъв дявол им е този акт! Детето има свидетелство за завършено образование, явно се е родило и все някой за тези почти 14 години го е виждал тоя акт, за да му издаде и официален "държавен" документ! Дадоха ни и бележка, която да връщаме в предишното училище. Все едно там някой се интересува какво смятат да правят деца, които вече не са ученици в него. Но не мога от първата минута "да ги вкарвам в правия път", има време, за 5 години все ще се обадя Joy
Купихме писалка, защото йероглифи се каканижели с автентично мастило (според наборката). Уж щеше да започва да ги рисува, ама отиде а се вижда с бивши съучници и отече целия ден. Антигона стои отворена и "захлупена" на една и съща страница вече трети ден. Ще се намесвам Simple Smile 
Нищо материално не съм обещавала за подарък, освен "пълна почивка". То си звучеше като голям бонус по времето на пробните изпити или безкрайноте домашни по математика Joy (егати, все едно беше преди векове, много бързо го изтласках в задните чекмеджета на съзнанието).
Та така, тоз етап го приключихме, да се готви Корея за пощурели европейки Smiling Imp

# 918

Ирчик, твоята мадама твърдо ли е решила да се уповава на рисуването, тя имаше добри резултати от матурата?
Има 84т и 84.75т
Прилични са, но я видях колко труд вложи през двата месеца в рисуването... Постигна страхотен резултат с кратката си подготовка и вярвам, че ако попадне на добри Хора ще разцъфти🥰🥰🥰
Трудно ми беше и на мен да преглътна този завой, но искам да има щастливи и ползотворни години в гимназията 🍀🍀🍀
Аз съм логичен, земен и последователен човек, а тя е... Водолей и художник вече😱🤣🤣🤣
Пуснах я да полети и ми остава само да я подкрепям и да се моля🙏

# 919
Отчетох ли се тук, че се записахме, или забравих? За протокола, статусът се смени Stuck Out Tongue Winking Eye
Много хареса 18 СУ, а да си призная, и аз бях впечатлена. Има хубав вътрешен двор, заключен между сградите, с пейки, дървета и шадраван в минало време Joy (може през учебната година да го пускат, де). Запозна се с класната си, че се случи тя да приема документи. Обаче, тя няма да ѝ преподава в 8 клас, защото е по история. Но ѝ разказа какви допълнително школи и кръжоци (или както и да се наричат в днешно време) има за източи практики по успешно учене и някакви подобни. Искаха акт за раждане, който аз, естествено, не носех, но поне можеше да се изпрати на мейл в последствие. За какъв дявол им е този акт! Детето има свидетелство за завършено образование, явно се е родило и все някой за тези почти 14 години го е виждал тоя акт, за да му издаде и официален "държавен" документ! Дадоха ни и бележка, която да връщаме в предишното училище. Все едно там някой се интересува какво смятат да правят деца, които вече не са ученици в него. Но не мога от първата минута "да ги вкарвам в правия път", има време, за 5 години все ще се обадя Joy
Купихме писалка, защото йероглифи се каканижели с автентично мастило (според наборката). Уж щеше да започва да ги рисува, ама отиде а се вижда с бивши съучници и отече целия ден. Антигона стои отворена и "захлупена" на една и съща страница вече трети ден. Ще се намесвам Simple Smile 
Нищо материално не съм обещавала за подарък, освен "пълна почивка". То си звучеше като голям бонус по времето на пробните изпити или безкрайноте домашни по математика Joy (егати, все едно беше преди векове, много бързо го изтласках в задните чекмеджета на съзнанието).
Та така, тоз етап го приключихме, да се готви Корея за пощурели европейки Smiling Imp
Да не ви разочаровам, 18 СУ не го препоръчвам в нито в един от училищните етапи. Много голяма пропаст между учители, ръководство, ученици…нивото на ДО е мноого ниско, има учители тотално стресирани от обстановката, невъзможно им е да се справят с дисциплина и учебен процес. Синът ми прекара 7 трудни години там…

# 920
  • София
На това му се вика "perfect timing". Joy

# 921
  • София
Познато дете е точно в корейската паралелка на 18-то, сега ще е 9 клас, много са доволни пък те (дете и родители) Wink Когато точно този език си искал, къде другаде да отидеш да го учиш..

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 01:12 от пенсионирана русалка

# 922
  • Сф
Andy18, отговарям ти аз , защото си ме цитирала. Желание 1 е училището,в което сме били. По- натам сме ги наредили според района и сравнително централни. Детето искаше и някои високобалови за нас да напиша, за всеки случай. Не съм спорила. Например 133 то. Simple Smile
 При нас тези ,които са 2 бел+2 мат са проблем, защото на мат нямаме високи точки. Но тези , с 3 бел или някои с по- различно балообразуване са ок. Там разликите и маржа е7до 20 точки. Нямам чак пропасти в желанията . Затова очаквам,че на второ ще влезем, друг е въпроса какво най- много желаем и защо няма да се получи. Имам позната, която с общ бал под 200 сигурно ги е наредила едни..ум да ти зайде..това вече е проблем и не знам защо така е направила. В София сме все пак. Нищо ,че средния е 55 бел , 30 мат за страната примерно .
Колкото до   какво е честно, не се наемам да кажа. Не искам да казвам конкретно училище в центъра,  но бала му за мен и самото училище е многооо надценено. Моя близка и съученичка е бивш учител там. Не ми харесва и самото делене на отличници ,четворкаджии и слабаци нещо такова се получава ( изключвам езиковите и мат гимназии, които от край време си бяха с изпити) Не ми харесва разбиването на класове заради балове, нооо такава е системата засега. И не защото " гроздето е кисело" , а защото някак си имам малко по- различно чувство за справедливост. И да, в София е най- големия юруш.
За своето дете не съм се притеснила, бала не е толкова зле, има прилични училища, просто имам друга тактика, не на всяка цена и не всяко училище. Сега ще изчакам второ и ще помисля дали ни устройва. Но , вероятно да , защото пак казвам , нямам училища в списъка, които да не искаме и да са просто пълнеж. Само едно всъщност, което грам не искам , коментираното тайно по- горе , но...слава богу бала се е вдигнал доста и ще го подминем Simple Smile ,надявам се - ПУ ПУ .
П.п. За 18 то , детето редовно контактува с деца оттам, не е лошо, вече зависи от детето вероятно как се справя. Не съм го писала, заради езиците, които не ме устройват най- вече , освен немски и английски. Simple Smile

# 923
Хайде и аз да се отчета.
След като вчера на косъм се размина с класирането в АК, моят младеж реши, че няма да ходи на второ класиране, че да не вземели да го приемат по някаква случайност в НПМГ. 😀Докато редихме желанията до последно се чуди кое първо и кое второ, сега вече е на ясно и чувствал, че Испанската е неговото училище. Та днес го записахме в Испанската гимназия. Стана бързо. Той е спокоен и доволен, ние също. Нашият статус също не е променен, явно утре ще ги отразят на куп.
За пореден път се убедих какви лъжи се разпространяват в пресата. След като ни засипаха със статии как момче с бал 500 от СМГ отива в Испанската, се оказа днес, че детето с бал 500 там е момиче и не е от СМГ, а е съученичката на сина ми от СС. С този бал детето си е избрало паралелката с ФЕ. На това му викам да знаеш какво искаш и да не слушаш приказки за "изхабен бал".
Ние бяхме обещи нов компютър и ще си го получи, защото не само го заслужи подобаващо, а и годишна такса ни спести детето 😄

# 924
  • София
Ще стискам всички възможни палци на некласираните на първо! Дано на второ се наместите, че и да ви харесва Hug

# 925
И ние се записахме. По първо желание в "Свети Патриарх Евтимий" Пловдив. Дъщеря ми вчера като се записахме изяви желание да разгледа училището и много й хареса. Беше си го набелязала още в началото на седми клас. Като видя че е приета там откачи от радост.
Поздравявам всички приети и пожелавам успех на чакащите за втори класиране

# 926
Тая година за някои училища се отвори голяма ножица между ланските и тазгодишните числа. И оттам е поне половината проблем. Не съм гледала подробно за други училища, но бегъл поглед- сякаш няма голямо качване в баловете в по-голямата си част? Гледам ТУЕС, напр. За някои паралелки на 22-ро даже има леко надолу.
Класирани и записани вече, бихте ли споделили същата паралелка предходната година и тази година каква е разликата в бала?

# 927
Късмет на некласираните. Още на 13-ти ние се записахме в 23-то СУ. Отидохме да подадем заявление за второ класиране и решихме да останем. Много странно се получи. Обсъждахме в къщи и се допитах до големия ми син/на 23/, какво да гледаме при избора. Исках да видя мнението на млад човек, който доскоро е бил ученик.  Според него - най-важна била локацията на училището. Един час обяснява за неговото училище -7мо. Имало най-страхотната локация в София. Обяснява колко яки неща имало около него и колко хубаво е изкарал ученическите си години на това място. Дадох си сметка, че за един млад човек може би това е много важно. И като се замислихме с малкия и видяхме, че по-предните ни реалистични желания, освен че са с горе-долу същите резултати са и на доста по- лоши места, като квартал, транспорт, а едно не отговаря и на желанието на сина ми за пръв език, решихме да се записваме. Училището не е лошо като база. Мястото му е доста добро, профилът и езиците ни харесват. Остава само да имаме късмета да попаднем на добри съученици и учители и синът ми да изкара няколко страхотни години, като брат си.

# 928
Здравейте!🙂
Аз вчера се бях притеснила,  че има проблем с втория близнак, защото в системата все още стои,  като незаписан. Обадих се в РУО- София и от там ми дадоха телефон, на който никой не вдига. Реших да се обадя в МОН и от там ми казаха, че нищо не трябва да правя повече. Сега чакам нещо да се промени в системата,  но кога и как все още не знам. 😅
Ако има някоя майка с опит, ще се радвам да сподели.😁

# 929

Да не ви разочаровам, 18 СУ не го препоръчвам в нито в един от училищните етапи. Много голяма пропаст между учители, ръководство, ученици…нивото на ДО е мноого ниско, има учители тотално стресирани от обстановката, невъзможно им е да се справят с дисциплина и учебен процес. Синът ми прекара 7 трудни години там…
                   Съжалявам,но не мога да се съглася с вас! Малката ми внучка учи в 18-то ЯЕ ще бъде 10 клас.Не знам какви 7 години е изкарало детето ви там,но нашето се чувства прекрасно.Учителите са такива ,каквито са и във всички останали у-ща.Има и любими и не толкова любими,има всякакви с една дума.Взе без проблем първо ниво на ЯЕ ,като положи изпит в СУ"Св. Кл.Охридски".ДО също не се отличава с нещо от останалите у-ща.В къщи са четирима та мога да наблюдавам доста учители.Подготовката по език е на ниво и наши познати деца /вече не са деца/ имат страхотна реализация точно с изучаването на източните езици.Има асистенти в СУ,работещи в посолствата на съответната страна ,както има и такива,които следваха там.Племеницата ми преподава шест месеца в Сеул и каза,че по прекрасен и чист град не е виждала.Преподава в СУ - математика и обиколи доста страни на разменни начала като преподавател,но възхитена беше от Корея!Така,че няма как да се съглася с вашата оценка.При това да ви кажа,че никъде няма пълно щастие и пътека с цветя и рози!

Общи условия

Активация на акаунт