СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 81 258
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 480
Щом е заради училището и ако ви е по - наблизо, действайте. Дано се получат нещата, нищо не губите. А туй училище на по предно желание ли е, защото аз доколкото разбрах, или си на същата или на по - горна позиция, надолу не става. Само на трето се избира наново всичко.

Да на по предно желание е и по -наблизо.

# 481
Щом е заради училището и ако ви е по - наблизо, действайте. Дано се получат нещата, нищо не губите. А туй училище на по предно желание ли е, защото аз доколкото разбрах, или си на същата или на по - горна позиция, надолу не става. Само на трето се избира наново всичко.

Да на по предно желание е и по -наблизо.

Тогава съм съгласна, действайте, нищо няма да загубите. Ако и на второ не се получи, направо се запишете, не рискувайте с трето, после ако се отвори място или по друга причина има свободни места, се прехвърлете, мисля, че в случая няма да се наложи за приравнителни щом ще е със същото.

# 482
133-то засега. Чакаме второ класиране за френската, но разликата е 5 точки и надали ще се пребори. А от 133-то и 22-ро определено съм за 133-то. В 22-ро ме плашат момичешките класове.

133-то и според мен е по-добър вариант от 22-ро, 35-то, 18-то. Балът тази година е паднал, заради отношението към Русия, но учителите са същите и според мен след френската е най-добрият вариант за желаещите френски език.
И аз така мисля, но ще е проблем руския...Благодаря за мнението!

# 483
И ние ще се мъчим на второ, детето живееше с мисъл и надежда за първото си желание, аз съм с много смесени чувства, но в крайна сметка не аз ще уча 5 години там.
Някой има ли впечатления за СПГЕ "Джон Атанасов", балът за "системно програмиране" е доста висок?

# 484
  • Sofia
Много разпитвах за Джон Атанасов, балът е висок, от друга страна има противоречиво инфо за преподавателите в последните години. В крайна сметка заключихме, че системното и приложно програмиране държи добро ниво, останалите паралелки не толкова. Освен това имаше и мнения, че понеже е професионална гимназия някои предмети не са достатъчно застъпени и ще създадат проблем при кандидатстване в чужбина, макар че с програмиране реализацията е лесна и това за нас не беше фактор. В крайна сметка сме класирани на по-предно желание, така че дилемата отпадна за нас, но паралелките програмиране са добри, поне по това, което аз четох.

# 485
  • София
За Джон Атанасов имам не добри отзиви от съседско дете по отношение на дисциплината. Нормално, много момчета в пубертета, събрани на едно място...

Санака, Дидева, дайте коментар относно класирането. Да очаквам ли за момчета за двете английски балът на второ да се приближи до прогнозния на Санака?

# 486
  • варна
Освен това имаше и мнения, че понеже е професионална гимназия някои предмети не са достатъчно застъпени и ще създадат проблем при кандидатстване в чужбина...
На последната родителска среща в нашето училище точно това беше отбелязано от директора - професионалните паралелки са с по-нисък хорариум часове на основните предмети, за да могат да поемат часовете по профилните и това е проблем при кандидатстването в чужбина. НО подчерта, че всеки закон има своите изменения и не се знае след 3-4-5 години какво ще бъде заложено в текстовете му, както и че няма "заварено положение" и промените ще обхванат всички.

# 487
И моето дете е прието в испанската,но си иска СМГ (там беше до 7 клас) .Не му стигнаха 2.25 точки .Много странно за мен си подреди желанията, някак се лута между математика и езици.Беше сложил на първо място паралелките от СМГ,след това испанската - испански с италиански (поне да знаел 3 езика) ,НПМГ и накрая НЕГ.Има бал 483.5 за математическите и 483 за езиковите.Да видим ще падне ли изобщо бала за СМГ, миналата година за немската е паднал адски много ,а за английските паралелки с 4 точки някъде ,но тази година нещо е голям наплив за математическите гимназии сякаш или само на мен така ми се струва
И аз мисля, че тази година нивата в СМГ и НПМГ мат и инф са високи. Поне НПМГ паралелката мат и инф е с доста по-висок бал от миналата година.
Инак според мен синът Ви просто е всестранно надарен - и хуманитарно и по математика. Наистина трудно се избира в такъв случай. Честито за прекрасните резултати.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 11:07 от vasilenae

# 488
  • Пловдив
Мая, основните предмети като хорариум са еднакви във всички гимназии по отношение на раздел А. Разликата е в раздел Б.

# 489
.....НО подчерта, че всеки закон има своите изменения и не се знае след 3-4-5 години какво ще бъде заложено в текстовете му, както и че няма "заварено положение" и промените ще обхванат всички.
                     "Заварено положение" има.При приемане на новите промени випуск 2002 година останаха по старите изисквания.Нововъведенията бяха обявени за следващите випуски.Така,че нямат удостоверение  за завършен 1-ви етап на средно образование въпреки,че бяха точно в началото на 10 клас.

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 14:35 от Didia

# 490
  • Вече в моята си приказка...
Вие бяхте в Перник, ако не бъркам, само там ли подадохте? с колко не достигат точките? Имайте предвид, че деца от областта кандидатстват и в София и ако са приети и се запишат, може да освободят места и тогава ще се придвижите.
Успех!

С колко не достигат ли точките? Само ще напиша, че с доста. Подцених ситуацията с детето май. 🙄 Доколкото помня и Вие сте от Перник. Първо желание на дъщеря ми беше в ПГТС "Арх. Йордан Миланов", което навремето си беше един посредствен техникум, а сега... Честно да си призная, с бала, който има май ще замине точно в училищата, в който не исках и дори не кандидатствахме в тях. Жалко, очаквах дежа вю сега, след като батко ѝ, който беше с един от високите балове в паралелката влезе по първо желание на първото класиране. Опитвам се да се самоуспокоявам и да си повтарям, че всяко зло е за добро. Бъррр.

# 491
Мая, основните предмети като хорариум са еднакви във всички гимназии по отношение на раздел А. Разликата е в раздел Б.
Къде може да се видят предметите по тези раздели?
А положението в ТУЕС не е ли същото с хорариума?

# 492
  • Пловдив
В гимназията на племенничката ми (НТГ-Пловдив) има учебните планове в сайта
Ето например за 9 клас:
https://www.ntg-plovdiv.net/download/UPs/2022/%D0%A3%D0%A3%D0%9F … B%D0%B0%D1%81.pdf

Уточнявам, че те са РИЧЕ и в 8 клас си учеха всички предмети

# 493
  • Пловдив
И резултати от НВО за всички училища в страната
https://danybon.com/obrazovanie/rezultati-izpiti-7-class-bg-2022/

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 12:21 от Монд

# 494
  • София
Санака, Дидева, дайте коментар относно класирането. Да очаквам ли за момчета за двете английски балът на второ да се приближи до прогнозния на Санака?
Няма как да се предвиди колко деца ще се запишат и колко ще продължат участие и ще се придвижат напред, но миналата година балът за момчета за отделните паралелки в двете английски е паднал на второ класиране между 4 и 13 точки. По-миналата положението е приблизително същото. Дидева е публикувала едни много хубави таблички на сайта си, които показват движението на бала по паралелки между първо и второ класиране. Година с година не са еднакви, разбира се, но все пак са показателни какво може да се очаква.

Общи условия

Активация на акаунт