Пилешко филе около килограм
1 кг. бутер тесто
една малка заквасена сметана
1 кг лук
джинджифил, сминдух, сол, череп пипер,
2-3 с.л. бяло вино
1 с.л. горчица
Филето се нарязва на жулиени и се запържва до бяло. Изважда се и се запържва нарязаният лук на полумесеци.
Пилето и лукът се смесват. Отделно се кипва сметаната, горчицата, виното и подправките, след което се добавят към пилето и лука. Сместа се оставя да се охлади.
В тавичка се разстила единият лист от бутер тестото, като краищата му се опъват да излезнат от тавата. Върху този лист се слага плънката, след което се покрива с другия лист. Краищата се притискат, след което на места се пробожда с вилица.
Пече се до готовност на тестото.
Имам и снимки, но за съжаление, не работи BG photo и не мога да ги пусна сега. По късно ще приложа и снимков материал.
Дано ви хареса и да ви е сладко!