АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 266
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Аз утре правя пълни 37 седем и багаж още не съм приготвила за болницата☺Мисля че май ми е време да го приготвя,но те ми искат 5 неща на кръст☺

# 496
Теди, 36+2 съм, багажът е наполовина приготв...ъъъ...нахвърлен в куфара. Имам още неща да купувам.

Днес бях на преглед, бебчо е 2800гр, вече не знам много ли е, малко ли е... Терминът ми е на 12.08. Док каза, че поне още една седмица би трябвало да не раждам, даже май подхвърли и за две 🤷 Казах му, че част от тапата ми е паднала, не се впечатли Smile Очаквах и преглед за разкритие, но не каза нищо, аз също си затраях...

Продължавам да не знам къде ще раждам Unamused

# 497
Аз съм готова със всичко, дрехите на бебито, моя багаж за болницата, легло, куличка.Чакаме си го вече 36+2 съм.
Почнаха подготвителните контракции, щом си ги усещам даже като спя на обяд, май няма да дочака до термин.

ММ ми помага във всичко, но не и да готви,като му кажа нещо свързано за бебито отговора му е:нали си отгледала и други знаеш как е, ще ми покажеш. Да ама къде остана 2009г.забравя се😊

# 498
Моят термин е за 9ти по цикъл иначе в началото като измерваха ембриончето го изчисляваше за 12ти. Моят лекар, държи да не раждам другата седмица(рано било), иска поне след 2 😁.
Иначе дали има общо с подготвителните контракциите, това дали ще избърза или пък не?
Багажът ми е почти готов. Взела съм си еднократно бельо(дано ми е ок). Трябва да стерилизирам помпата и да я прибера и нея.
Колан за след раждане не знам дали трябва да взимам. Четох различни мнения по темата. Аз да родя първо, пък това после ще го мисля.

Нещо, което ме притеснява е храната в болницата. От както съм бременна от някои неща(типични за нашата кухня) ми се гади жестоко и не мога да ги ям. Пък да не ям, или да повръщам в болницата току що родила..няма да е добре. Сложих си някакви опаковани неща в багажа(обикновени бисквити, солети).

Днес си разглеждах бебешките дрешки, нямам търпение да ги обличам на бебето. В същото време не ми се ражда още.
От друга страна искам да раждам вече, защото искам да подреждам някакви неща, да мога да обикалям да си върша и други задачи.
Установих, че трябва да си сменя адреса по лична карта, за да може след 2години да кандидатстваме за ясла на адресът на който живеем сега. Дай боже до тогава да сме на адреса на таткото, но не се знае. Обаче това ще е след като родя и се чудя в такъв случай бебето къде ще бъде записано, после като си сменя адреса, ще се промени ли автоматично.

# 499
NI_CI когато бебето се роди можете да го запишете с твоя постоянен адрес или с адреса на таткото, както кажете вие. Но автоматично ще получи твоя НАСТОЯЩ адрес, независимо къде е. После като си сменяш адреса трябва да сменяш и този на детето, не се сменя автоматично.

# 500
bolibon,, благодаря за поясненията! Значи не е нужно да си сменям личната карта.

# 501
По тоалетната хартия пак имаше "находка"... Този път по-белезникав цвят. Sob Шашкам се много, рано ми е още, не съм готова Sob

# 502
bolibon,, благодаря за поясненията! Значи не е нужно да си сменям личната карта.
Не знам как се кандидатства в София. Във Варна при кандидатстване се взема адреса на детето, а не на родителите.

# 503
Не знам как се кандидатства в София. Във Варна при кандидатстване се взема адреса на детето, а не на родителите.

1ва и 2ра ясла и 1ва градинска група са с адрес на един от двамата родители, от 2ра градинска натам с адреса на детето

# 504
Аз съм купила повечето неща, но още нищо не е приготвено. Татко във вторник ще боядиса спалнята и започваме да нареждаме.

Иначе ММ не ми помага, той си участва равностойно във всички процеси по поддръжката и изхранването на домакинството. Чисти определено по-добре от мен. Сега работи повече и повечето неща са на мен, но моите родители дойдоха да помогнат. На мен най-ми тежи готвенето, преди готви той, но сега не му остава време, аз не съм добър кулинар, но сега е доволен, че мама готви за мен отделно от тяхното меню и не му е нужно да се дави в вегетариански блюда🤣

Иначе той не гледа и не чете за отглеждане, но и не съм очаквала това от него, в крайна сметка аз се готвя, винаги мога да му споделя. И едва ли всичко е както е написано  в гугъл. Разчитам повече на интуиция. Без да има избор, той в началото ще къпе бебето, ще реже нокти и всички други неща, които изискват ръце, които не са от кашкавал като моите.
И двамата още не осъзнаваме, че след месец ще сме родители… Някак го приемаме все едно е много далеч всичко, а не съвсем скоро.

# 505
  • Пловдив
Чета ви и имам чувство, че мога да родя последна 😁
Нищо не усещам. Не усещам контракции, само чат-пат леки стягания и това е.
Тапата закотвена, водите са си на място. Единственото, което виждам по бельото си като зацапване е от глобулите Цикатридина.
Бебе въобще не иска да излиза според мен. А термина ми е на 28-и (знам, че има още време, и все пак..)

# 506
  • София
Kateto-S и аз така се чувствам Simple Smile Сякаш има много време, докато родя Simple Smile но когато, тогава Simple Smile тепърва ще се запълни тук с бебенца и щастливи мами Simple Smile Дано всичко мине по вода за всички Simple Smile

# 507
Кате и аз нищо не усещам, нямам контракции, болки имам само причинени от чекненето на бебето. Но съм с термин 22.08. Имам  течение от самото начало, което се променя като консистенция с времето. В Бг правих микробиология, беше чиста,  казаха, че щом не ме притесняват (сърбеж, мирис) няма никакви проблеми. Все пак на хормонален фон дори и без бременност се  случват такива неща,  камо ли сега, с тези хормони.
Предполагам след 2 седмици ще се започне и нашето охкане 🤣😂

# 508
И аз до днес нямах абсолютно никакви признаци, ама тази тапа ме напрегна много Smirk

# 509
И аз като гледах приложенията за контракции се чудех как да ги отчета, май не съм усещала такива (със сигурност не и болезнени). А съм с термин 12.08. И стягания нямам, усещам бебка как се движи и намества. Имам някакво напрежение в кръста, но то е по-скоро вечер, по-постоянно и в никакъв случай не е болка.

Общи условия

Активация на акаунт